Reklama

Reklama

Star Trek: Enterprise

(seriál)
USA, (2001–2005), 68 h 44 min (Minutáž: 42–92 min)

Hrají:

Scott Bakula, John Billingsley, Jolene Blalock, Dominic Keating, Anthony Montgomery, Linda Park, Connor Trinneer, Vaughn Armstrong, Gary Graham (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(97)

Píše se 22. století, což je skoro sto let před tím, než James T. Kirk zaujme své místo v pionýrských dobách prozkoumávání vesmíru. Lidé ještě nemají k dispozici štíty, Federace dosud neexistuje, mezihvězdné transportéry se používají pouze pro přepravu nákladu. Za těchto podmínek se do vesmíru vydává posádka první lodi, jíž velí kapitán Jonathan Archer, prototyp kapitánů hvězdné flotily, kteří teprve přijdou; je statečný, zvídavý, dychtivý a odváží se tam, kam člověk dosud nevkročil. Na rozdíl od ostřílených důstojníků 24. století, které hned tak něco nepřekvapí, posádka ENTERPRISE dává najevo údiv, vzrušení i obavy z podivných věcí, s nimiž se setkává. Hvězdné mapy jsou prozatím většinou prázdné a oni musí prokázat, že jsou připraveni na život v hlubinách vesmíru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele filmmovier k tomuto seriálu (2)

Star Trek: Enterprise (2001) 

Já z tohoto seriálu sklízím velké nadšení, opravdu mě baví a možná ještě trochu víc než Nová generace. Postavy jsou sympatické a i když je až na Bakulu nehrají moc známí herci, vůbec to nevadí. Enterprise je pro mě dost velké překvápko, které ale funguje více než skvěle. Triky jsou velmi dobré a příběhy solidní. Velmi pěkná je i úvodní znělka, i když je jiná než ta klasická. Seriál nepostrádá ani vtip a špetku napětí. Zápletky epizod mě dost baví a nejlepší zůstávají efekty. Jeden z nejlepších sci - fi seriálů, který byl natočen. Baví mě už od začátku, třeba TNG mě zaujala až později. Ale za odpověď na otázku jak to včechno začalo dávám vesmírné lodi Enterprise 85%. Pod *** se snad ani jít nedá. Povinnost nejen pro Trekkies, ale i pro milovník klasické sci-fi a možná i úplné nováčky. ()

Setkání u Broken Bow (2001) (S01E01) 

Dobře voni! Pilotní díl ke Star Trek: Enterprise začal velice, velice dobře. Byl jsem s ním spokojen a doufám, že stejnou kvalitu udrží i zbytek seriálu. Je to zvláštní, koukat na Star Trek ještě před Kirkem, nutno ale dodat, že Scott Bakula je jako kapitán Archer velice dobrý. Zatím jsem si nezvykl na novou posádku, ale to bude jen chvilková záležitost... Jinak triky jsou v tomto díle naprosto ohromující, herci slušní a příběh byl také dost zajímavý. Enterprise je opět krásná. Myslím, že další Star Trek série dopadne velmi dobře, protože pilot byl pro mě ohromující. A titulní zpívané intro se sice značně odlišuje od ostatních sérií, ale mě se velmi líbí i píseň. ()

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Reklama

Reklama