Reklama

Reklama

Sex ve městě

(seriál)
USA, (1998–2004), 43 h 2 min (Minutáž: 21–43 min)

Tvůrci:

Darren Star

Předloha:

Candace Bushnell (kniha)

Hrají:

Sarah Jessica Parker, Kim Cattrall, Kristin Davis, Cynthia Nixon, Chris Noth, John Corbett, Willie Garson, Kyle MacLachlan, Michail Baryšnikov (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(94)

Obsahy(1)

Mohou ženy prožívat sex jako muži? Odpověď na tuto otázku se rozhodla objevit novinářka Carrie Bradshaw v sérii nejskandálnějších televizních komedií poslední doby. Sebe a svoje tři nejlepší kamarádky použila jako pokusné králíky při zkoumání možností třicetileté ženy, která chce zažít nějakou legraci ve městě plném seriózních svobodných mužů, kteří si myslí, že závazky a povinnosti jsou pro ty druhé. Seriál natočený v produkci HBO vychází ze stejnojmenného románu Candace Bushnell. Carrie je chytrá, zvídavá, žádoucí a úspěšná žena, která přesto žije sama. Doslova sama pochopitelně není, ovšem žádný z jejích sexuálních objektů se ještě „nepřehoupl“ do pozice stálého partnera. Období hledání toho pravého je pro ni i pro její tři rovněž nezadané, krásné a inteligentní kamarádky zdrojem věčné inspirace i úvah. Je takové soužití vůbec možné? Carrie navíc své zkušenosti z newyorských večírků může dokonale zúročit v pravidelných novinových sloupcích, nazvaných příznačně Sex ve městě. Vždyť se stačí jen podívat kolem sebe, na své přátele a nejlepší kamarádky. (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (104)

  • Carrie (Sarah Jessica Parker) položila v seriálu 92 otázek ohledně sexu. Její poslední otázka zní: „Není na čase přestat psát?" (TomDolly)
  • V průběhu celého seriálu vystřídalo dámské kvarteto celkem 97 sexuálních partnerů. Charlotte (Kristin Davis) se s počtem 16 partnerů umístila na posledním místě. Před ní je Miranda (Cynthia Nixon) s počtem 17 partnerů. Carrie (Sarah Jessica Parker) má na svém kontě 18 partnerů a nejvyšší počet má Samantha (Kim Cattrall) se 46 partnery. Tento žebříček vychází pouze z počtu partnerů, kteří byli v seriálu skutečně k vidění, a nezahrnuje partnery, o nichž dámy v seriálu pouze hovoří. (selfesteem)
  • V souvislosti se seriálem je možné pořídit mnoho upomínkových předmětů. Od oblečení, šperků, kosmetiky, knih až po kuchyňské potřeby. (Lex Luthor)
  • Když začaly seriál vysílat i jiné televize než kabelová HBO, často z něj vystřihly některé choulostivé scény. (Lex Luthor)
  • Díky seriálu se dostal do širokého povědomí koktejl Cosmopolitan, který se stal oblíbeným drinkem žen po celém světě. Jeho složení jsou 3 díly citronové vodky, 1 díl Cointreau, 1-2 díly brusinkového džusu, střik limetkové šťávy a plátek citronu na ozdobu. (Ruuzha)
  • Seriál získal celkem sedm cen Emmy a osm Zlatých glóbů. Herečka Kristin Davis (Charlotte) jako jediná ze čtveřice hlavních představitelek nevyhrála za svou roli ani jednu cenu Emmy nebo Zlatý glóbus. Cynthia Nixon (Miranda) má na kontě jednu cenu Emmy a Kim Cattrall (Samantha) jeden Zlatý glóbus, zatímco Sarah Jessica Parker (Carrie) získala hned čtyři Zlaté glóby a jednu cenu Emmy. (Lauri)
  • O barvě vlasů hlavní hrdinky Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) tvůrci seriálu rozhodli jen 24 hodin před začátkem natáčení. Novinářka a spisovatelka Carrie totiž měla být původně brunetka, ale nakonec se  stala blondýnkou, aby byla podobnější Candace Bushnell, autorce předlohy k seriálu. (Cherish)
  • Ústřední čtveřice se na plátně převlékne zhruba třistakrát. Sama Sarah Jessica Parker (Carrie) měla 80 různých outfitů. (zdeny99)
  • Jednotlivé díly seriálu se ve svojí délce liší až o deset minut. (Tom Riddle)
  • Když producent Darren Star narazil na knihu novinových sloupků americké novinářky Candace Bushnell, tak ji hned nabídl 50 tisíc dolarů za práva na adaptaci. Poté si najal scenáristy, kteří ze sloupků odstranili cynismus a větší množství černého humoru. Seriál běžel celých šest let s tempem jedné sezóny ročně a sklidil nečekaný úspěch. Přestože jeho sledovanost postupem času začala upadávat, tak si udržel slušný počet stálých diváků až do svého konce. (Rodriguez)
  • Místo toho, aby postavy v seriálu používaly telefonní čísla s předčíslím 555, jak bývá ve filmu zvykem, tak si producenti seriálu pronajali dvě reálné telefonní linky, které pak používali stále dokola. (don corleone)
  • Cynthia Nixon je ve skutečnosti blondýnka, ale pro svou roli Mirandy si bavila vlasy na zrzavo. Nemá ani propíchnuté uši, takže všechny náušnice musely být připínací. Několikrát se stalo, že tvůrci vybrali konkrétní náušnice k nějakému kostýmu a museli je nechat u zlatníka upravit na připínací. (don corleone)

Související novinky

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (více)

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Sex ve městě se vrací

Sex ve městě se vrací

11.01.2021

Populární dámský seriál Sex ve městě se vrací s novou řadou na streamovací službě HBO Max. Oznámení přišlo čerstvě od hlavní hvězdy seriálu Sarah Jessicy Parker s hashtagem #AndJustLIkeThat… (více)

Boardwalk Empire čeká film?

Boardwalk Empire čeká film?

03.01.2015

U HBO začínají mít zálusk na převádění seriálů na velké plátno. Sex ve městě se dočkal dvou filmů, letos v červnu zkusí štěstí Vincentův svět a již několikrát jsme slyšeli úvahy o tom, že by… (více)

Reklama

Reklama