Reklama

Reklama

Buffy, přemožitelka upírů

(seriál)
  • USA Buffy the Vampire Slayer (více)
USA, (1997–2003), 105 h 50 min (Minutáž: 42–83 min)

Tvůrci:

Joss Whedon

Hrají:

Sarah Michelle Gellar, Nicholas Brendon, Alyson Hannigan, Anthony Head, David Boreanaz, Seth Green, Emma Caulfield Ford, Marc Blucas, Charisma Carpenter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(143)

Obsahy(1)

V každém pokolení je jedna vyvolená. Vyvolená, aby bojovala proti upírům, démonům a jiným zlým silám. A aby s nimi navždy skoncovala... je to přemožitelka.  Buffy je na první pohled obyčejná holka, která se od svých spolužáků liší tím, že je vyvolená pro boj s upíry. K tomu aby přeprala a zlikvidovala všechny démony potřebuje pomoc školního knihovníka Gilese, napraveného upíra Angela, nejlepší kamarádky Willow a kamaráda Alexe. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele liuk k tomuto seriálu (6)

Buffy, přemožitelka upírů (1997) 

První sérii jsem měl problém celý rok dokoukat. Po druhé sérii jsem zjistil, jak umě jde i v seriálu míchat povrchní příběhy s neskonalou zábavou i emocemi. Po třetí jsem věděl, že lepší, náměty přehuštěnější středoškolský seriál prostě doteď neexistoval. Po čtvrté jsem věděl, že lepší seriál o kamarádech už ani existovat nebude. Po páté mi bylo jasné, že ani lepší vážný seriál už nikdy nemůže vzniknout. Po šesté, že dokonce ani naprostá deprese se tak bohatému seriálu nedokáže vyhnout. A po sedmé jsem štěstím ze zadostiučinění i smutkem z konce na šrot. Podepisuju se pod arachneussem a jdu se dívat na celou Buffy od začátku. ()

Vítejte v bráně pekelné (1997) (S01E01) 

Takový ten klasický pilot, kde je toho hromada jinak než se to srovná, a bude z toho nejlepší seriál. Buffy umí skákat několik metrů do výšky a Xander se představí na skateboardu, na kterém už pak nikdy stát nebude. Cordelia jak kdyby vypadla z Mean Girls, a je to hrozné klišé. Ale už pilot přinesl klasické lokality jako je prázdná knihovna a plný klub Bronze. Jo a hrozně mě pobavil Passion of the Nerd, který přesně rekl, že dungeon Mastera vypadá jak z kulis klipů Meat Loafa. ()

Žně (1997) (S01E02) 

Hned začátek seriálu je vlastně apokalyptický, kdy jde o hrozně moc. Zkoušeli tím hned chytit diváka za pačesy a možná ještě nevěděli, že největší zábavnost seriálu bude v té maloměstské provinčnosti. Ale ty výměny v knihovně už jsou nabroušené na začátku, objevují se už ukázky toho, jak Whedon krásně umí skloňovat slova v angličtině, takže všechno je na dobré cestě. ()

Čarodějnice (1997) (S01E03) 

Super díl o tom, který jako jeden z mála zmiňuje předchozí film. Má to relativně překvapivé zvraty, konec jak z Black Mirror a opilá Buffy, která kope do holek kolem během roztleskávání, je fakt super. Také se objeví jedna z postav, která se bude občasně objevovat během celého seriálu, takže je to důležitá epizoda. ()

Učitelčin mazlíček (1997) (S01E04) 

Buffy najde učitele, co jí má jako jediný rád, a hned ho zabije lidská kudlanka. Ta chce znásilňovat panice ze střední, a aby ho ScoobyGang dostal, tak musí Willow zase něco hacknout. Takový naprosto klasický Zrůda týdne díl. ()

Nikdy nezabíjej kluka na prvním rande (1997) (S01E05) 

Jak je v první sérii zvykem, tak se na začátku dílu prvně objeví postava, která se chová jako kdybychom jí měli znát od začátku. Ten se chová k Buffy úplně debilně ("Nepřekvapuje mě, že umíš číst."), ale ona se do něj přesto zakouká a je to poprvé, kdy se rozebírá, jak Přemožitelka bude muset zápasit s tím, že má dva životy. A souboj Cordelia vs Buffy je nadále peprnější, což je vlastně pokračování castingu, když Charisma Carpenter se původně ucházela o roli Buffy. ()

Související novinky

Joss Whedon prolomil mlčení

Joss Whedon prolomil mlčení

18.01.2022

Je to zhruba rok, co jsme psali sérii článků na téma pozadí vzniku filmové Ligy spravedlnosti, kde po odchodu Zacka Snydera vznikl obří střet mezi hercem hercem Rayem Fisherem a zastupujícím… (více)

Buffy čeká restart

Buffy čeká restart

22.07.2018

Kultovní seriál Buffy, přemožitelka upírů se dočká rebootu. Studio Fox ve spolupráci s tvůrcem původního seriálu Jossem Whedonem (Avengers 1, 2) v roli producenta hodlá seriál restartovat s černou… (více)

Joss Whedon se vrací do televize

Joss Whedon se vrací do televize

15.07.2018

Režisér prvních dvou Avengers Joss Whedon se mezi geeky poprvé proslavil díky seriálu Buffy, přemožitelka upírů. Od té doby měla jeho kariéra jenom vzestupnou tendenci, jenže pak přišlo zklamání řady… (více)

Spielbergova apokalypsa se blíží

Spielbergova apokalypsa se blíží

30.09.2012

Přesněji „robokalypsa“. Dlouhá léta připravované historické drama Lincoln je připravené na start v kinech (oficiální světová premiéra 16. listopadu) a Steven Spielberg se může zase pustit do něčeho… (více)

Reklama

Reklama