Reklama

Reklama

Útěk z vězení

(seriál)
  • USA Prison Break (více)
Trailer 2
USA, (2005–2017), 63 h 43 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Paul Scheuring

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Dominic Purcell, Wentworth Miller, Robert Knepper, Amaury Nolasco, Sarah Wayne Callies, William Fichtner, Wade Williams, Peter Stormare, Rockmond Dunbar (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Proč Michael Scofield, mladý, vzdělaný, vysoce inteligentní a finančně zajištěný muž, přepadne banku? Proč při soudním jednání přistoupí na všechny podmínky a bez odvolání přijímá pětiletý trest ve vězení Fox River? Protože v tomto vězení čeká na popravu jeho bratr Lincoln Burrows. Michael věří v jeho nevinu a tak s dokonale promyšleným plánem útěku přichází, aby jej zachránil. Ve vězení se však věci nemají úplně tak, jak si představoval a tak musí krom všudypřítomnosti bachařů věnovat pozornost i zvídavému postoji některých spoluvězňů, kteří by rádi utekli též. Navíc se v nebezpečí ocitá i Lincolnova rodina, protože někdo vysoce postavený tahá za nitky a jeho poprava je pro něj velmi důležitá. (Isherwood)

(více)

Recenze uživatele Marsik k tomuto seriálu (2)

Útěk z vězení (2005) 

Na úvod se přiznám, že jsem veliký fanda tohoto seriálu, což značí, že má slova budou jenom chvála. No a jelikož v současné době Prison Break končí, tak jsem již získal ucelený pohled na tento seriál. Tedy...první řada seriálu mi naprosto vyrazila dech, napínavá, jako žádný jiný seriál. Pár scén, zde použitých, byly sice zkopírovány z filmů jako Vykoupení z věznice Shaw Shank, Útěk z Alcatrazu, apod. Nicméně to nic nezměnilo na tom, že to byla dech-beroucí série. V druhé sérii, kdy jsou všichni na svobodě, seriál pomaličku začíná ztrácet na kráse, nicméně diváka nepustí ze sedadla a opět se dá napětí přímo krájet. Třetí (nejkratší) řada se sice vrací opět zpátky do věznice, ale už to prostě nedosahuje takových kvalit jako ta první (vězeňská neotřelá) série. No a poslední sérii bych nazval hon na Scyllu. První polovina 4. série je luxusní i přes to, že se opět neodehrává v prostředí věznice. Seriál však nabývá na síle a kráse, která od 2. půlky 4. série postupně upadá. Ovšem se závěrem seriálu se tvůrci vypořádali myslím v celku dobře. Nejednalo se o žádný přehnaný happyend, neboť seriál končí a každý fanda musel uronit alespoň malinkou slzičku. Celkový dojem ze seriálu: naprosto mě oslovil a můžu upřímně říct, že mě žádný jiný seriál tak nedostal. Byl to pro mě velký zážitek, sledovat po celé ty 4 roky jak se postavy vyvíjí, mění se a co je hlavní - nikdy jste nevěděli, co bude následovat. Mohli jste akorát tušit, co se stane, ale nikdy jste nemohli s jistotou říct, takhle to dopadne nebo tohleto se stane. Takže . . .sim sala bim... 100% a tudíž maximum stars. ()

Vzkříšení (2017) (S05) 

Stará dobrá parta se po mnoha letech dala zase dohromady. Prostředí Jemenu nebylo za mě tolik atraktivní a to, jak postavy v podstatě všech 9 dílů pořád utíkají, bylo už taky trochu ohrané. Na druhou stranu jsem byl za návrat moc rád, PB jsem vždy žral a vždy ho budu mít rád. O napětí a překvapivé zvraty nebyla nouze, což bylo to, co seriál táhlo a na mě platilo. Každý díl jsem byl přiškvařenej k sedadlu. Za další díly bych se nezlobil. 90% ()

Související novinky

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

13.06.2011

Je to zajímavá kombinace jmen. Kultovní korejský tvůrce Chan-wook Park na postu režiséra, Tony a Ridley Scottovi jako producenti a... hvězda seriálu Prison Break Wentworth Miller jako autor scénáře.… (více)

Návrat akčních bouchačů

Návrat akčních bouchačů

28.02.2008

Dva Jasonové, ačkoli každý z úplně jiného soudku, se setkali v této novince, která k vám přijíždí za kvílení pneumatik a skřípotu drceného plechu ;-). Především je tu Jason Statham, který dostal… (více)

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

05.08.2007

Přesněji řečeno, on to poslední slovo napsal a taky k tomu něco nakreslil. Jeho poznámky a storyboardy k nikdy nenatočenému dobrodružnému filmu Yucatan byly nalezeny už před nějakým časem a ve studiu… (více)

Edward Norton bude naštvaný a zelený

Edward Norton bude naštvaný a zelený

19.04.2007

Edward Norton a comics? Zní vám to jako nesmysl? Inu, filmová branže občas přináší opravdová překvapení, nejen remaky starých hororů a adaptace dětských fantasy bestsellerů. Když se studio Universal… (více)

Reklama

Reklama