Reklama

Reklama

Útěk z vězení

(seriál)
  • USA Prison Break (více)
Trailer 2
USA, (2005–2017), 63 h 43 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Paul Scheuring

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Dominic Purcell, Wentworth Miller, Robert Knepper, Amaury Nolasco, Sarah Wayne Callies, William Fichtner, Wade Williams, Peter Stormare, Rockmond Dunbar (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Proč Michael Scofield, mladý, vzdělaný, vysoce inteligentní a finančně zajištěný muž, přepadne banku? Proč při soudním jednání přistoupí na všechny podmínky a bez odvolání přijímá pětiletý trest ve vězení Fox River? Protože v tomto vězení čeká na popravu jeho bratr Lincoln Burrows. Michael věří v jeho nevinu a tak s dokonale promyšleným plánem útěku přichází, aby jej zachránil. Ve vězení se však věci nemají úplně tak, jak si představoval a tak musí krom všudypřítomnosti bachařů věnovat pozornost i zvídavému postoji některých spoluvězňů, kteří by rádi utekli též. Navíc se v nebezpečí ocitá i Lincolnova rodina, protože někdo vysoce postavený tahá za nitky a jeho poprava je pro něj velmi důležitá. (Isherwood)

(více)

Recenze uživatele Hrabka k tomuto seriálu (1)

Útěk z vězení (2005) 

První série byla naprosto originální, takovou pecku čekal jen málokdo. Jedna epizoda lepší než druhá, děj se vyvíjel v čase a atmosféra by se dala krájet. Seriál ve druhé sérii sice ztratil, ale stále je to solidní jízda, přestože se začínají množit nesmysly. Na konci sezóny se naskytl první okamžik pro ukončení celého děje, ale to by to nebyli Amíci, aby si to mohli dovolit. No budiž, uvidíme, jak to půjde dál, řekl jsem si s očekáváním následujících dílů. Po delší pauze jsem si sehnal třetí i čtvrtou sezónu a rozhodl se, že je zkouknu víceméně vcelku. Třetí série, kdy se Scofield i početné množství starých známých dostává opět do vězení, je velmi rozporuplná a plná opaků. Na jedné straně je zde velké množství supr scén s dobrým napětím, na druhé straně znatelně přibylo nesmyslných náhod, bez kterých by to sice nebylo ono, ale už je toho přespříliš a vše dohromady působí hloupě. Ne, že by se mi třetí sezóna nelíbila, naopak. Bavil jsem se velmi dobře, jen mi někdy zůstal rozum stát, na co si to autoři hrají a co si tím chtějí dokázat. Třináctý díl mohl být opět bez problémů finálový, nebo se mohl přidat jeden happyendový díl. Ale to ne. Je tu konečně závěrečná čtvrtá sérka a v ní partička nám dobře známých borců a ti nemají na výběr. Jejich úkolem je zničit organizaci, která za tím vším stojí, Společnost. Díly jsou sice napínavé a děj je solidní, ale je to jak přes kopírák. Začne nějaká akce, vše jde podle plánu, najednou se naskytne zádrhel, vše může být prozrazeno, ale nakonec to dobře dopadá. Filmový Einstein Scofield dokáže ochcat úplně každého, takže je to v poho. Po 12. díle bych se mohl dožadovat happy endu potřetí, ale ještě všemu není konec. Zrádce ve vlastních řadách se objevil už po několikáté a tak se můžeme jen těšit nebo spíše děsit, jaký že nám to autoři naservírují konec. Série je opět slušná a mně jako obhájci a fanouškovi PB se líbí, napětí dobré (11.,12.díl), ale vše se už trochu příliš ztrácí v šedém oparu. --- Květen 09 - Po 4x17 jsem totálně zklamán. Nejhorší díl ze všech sérií. Spousta hloupostí, nereálných scén, chyb. Starý dobrý PB je ten tam, nyní je to fakt už tragický a to jsem 4. sezónu ze začátku nijak neodsuzoval... Kuaaa. --- Červen 09 - Tak to máme za sebou. Uf. Na jednu stranu je mi líto, že tento skvělý seriál skončil, na druhou stranu se na to už nedalo pořádně koukat. Autoři v závěru absolutně nevěděli, co a jak a tak závěr působí rozháraně a ne tak, jak by si tento napínavý seriál zasloužil. No dobrá tedy, když přimhouřím oko, tak PB ponechám 5 hvězd, přestože ke konci to už byla jen povinnost to dokoukat. 90% ()

Související novinky

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

13.06.2011

Je to zajímavá kombinace jmen. Kultovní korejský tvůrce Chan-wook Park na postu režiséra, Tony a Ridley Scottovi jako producenti a... hvězda seriálu Prison Break Wentworth Miller jako autor scénáře.… (více)

Návrat akčních bouchačů

Návrat akčních bouchačů

28.02.2008

Dva Jasonové, ačkoli každý z úplně jiného soudku, se setkali v této novince, která k vám přijíždí za kvílení pneumatik a skřípotu drceného plechu ;-). Především je tu Jason Statham, který dostal… (více)

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

05.08.2007

Přesněji řečeno, on to poslední slovo napsal a taky k tomu něco nakreslil. Jeho poznámky a storyboardy k nikdy nenatočenému dobrodružnému filmu Yucatan byly nalezeny už před nějakým časem a ve studiu… (více)

Edward Norton bude naštvaný a zelený

Edward Norton bude naštvaný a zelený

19.04.2007

Edward Norton a comics? Zní vám to jako nesmysl? Inu, filmová branže občas přináší opravdová překvapení, nejen remaky starých hororů a adaptace dětských fantasy bestsellerů. Když se studio Universal… (více)

Reklama

Reklama