Reklama

Reklama

Útěk z vězení

(seriál)
  • USA Prison Break (více)
Trailer 2
USA, (2005–2017), 63 h 43 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Paul Scheuring

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Dominic Purcell, Wentworth Miller, Robert Knepper, Amaury Nolasco, Sarah Wayne Callies, William Fichtner, Wade Williams, Peter Stormare, Rockmond Dunbar (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Proč Michael Scofield, mladý, vzdělaný, vysoce inteligentní a finančně zajištěný muž, přepadne banku? Proč při soudním jednání přistoupí na všechny podmínky a bez odvolání přijímá pětiletý trest ve vězení Fox River? Protože v tomto vězení čeká na popravu jeho bratr Lincoln Burrows. Michael věří v jeho nevinu a tak s dokonale promyšleným plánem útěku přichází, aby jej zachránil. Ve vězení se však věci nemají úplně tak, jak si představoval a tak musí krom všudypřítomnosti bachařů věnovat pozornost i zvídavému postoji některých spoluvězňů, kteří by rádi utekli též. Navíc se v nebezpečí ocitá i Lincolnova rodina, protože někdo vysoce postavený tahá za nitky a jeho poprava je pro něj velmi důležitá. (Isherwood)

(více)

Recenze uživatele Bohdy67 k tomuto seriálu (5)

Útěk z vězení (2005) 

Jsem rád, že tentokrát půjdu po proudu a budu hodnotit jako většina lidí tady. Myslím, že televize FOX zase jasně ukázala že umí...!!! 1. série: Naprosto geniální a propracovaný děj, seznámení s postavami a prostředím, zvrat v téměř každém díle, prostě jeden z nejlepších seriálů co sem kdy viděl. Určitě 5* a 94%. 2. série: Myslím, že skvělá návaznost na první sérii. Tím, že už to nebylo z vězeňského prostředí,ale většina se udávala na útěku, to ztratilo trochu toho šmrncu,ale nadruhou stranu neubrali tvůrci nic na dramatičnosti.Takže 5* a 88% REEDIT: Po znovu shlédnutí my odchylka od tématu vadí čím dál tím více a kvalit první série to nedosahuje ani omylem a nechápu jak jsem mohl dát tak vysoké hodnocení...dnes max tak 65% a to jsem to měl původně na 45... 3. série: Tady už se bohůžel dostáváme do průšvihu. Řekl bych pro diváka nejkontroverznější série. Pro někoho strmý pád dolů pro jiné další skvělý zvratový děj. Pro mě osobně tak něco mezi. Panama a Sona dokreslili to nejhorší možné vězeňské prostředí k dokonalosti. Hnus a špína mi moc atraktivní nepřišli a ani samotný útěk nebyl bůhvíjakou bombou. Navíc se už začínáme dostávat do špionážní hry se společností, což zbytečně děj zamotalo. Tak jako tak, za mě měl seriál skončit po druhé sérii,takže 4* s 65%. 4. série: Kdyby to byl nový seriál tak možná ano...Ale podlě mě tohle nemělo s Útěkem z vězení nic společného. Spíš kombinace Mission Impossible, Jamese Bonda a MacGyvera... Naprostý obrat v charakteru postav. Zmatený děj, kde každý podrazí každého atd... Navíc katastrofánlí poslední díl,který byl naprosto zbytečný a pokazil můj dojem ze závěru. Kdyby nechali konec v díle 22 bylo by to fajn. Krásný téměř happy end...Bohužel prostě totální odklonění od původní myšlenky a 2* a 35%....REEDIT: Je to ještě horší...15%. Jinak hlavní plus seriálu je výborné obsazení. Michaela zahrál Wentworth Miller naprosto famózně. T-Bag jeden z nejnechutnějších záporáků co sem viděl v seriálech (ikdyž byli okamžiky kdy mi ho snad bylo i líto) a mě osobně nejsympatičtější Suckre. Největší charakterovou změnu podlě mě zaznamenali agent Mahone, ze kterého se z vraha otce stal rodinný přítel a upřímě i já ho začal mít velmi rád a Bellick, do kterého bych opravdu neřekl v první sérii, že se obětuje pro všechny... Prostě výborné charaktery psané na míru. Možná jen Lincolnova postava si zasloužila trochu více prostoru a péče. Závěrem: Kdo neviděl první dvě sérii o hodně přišel a kdo viděl i poslední dvě série přišel o velmi dobrý dojem ze seriálu jako z celku...A právě proto jen 4 hvězdičky a 73% ()

Série 1 (2005) (S01) 

Asi nemá úplně cenu se rozepisovat...První série je jeden z nelepších seriálových počinů co znám... Sympatické postavy včetně záporáků, zajímavé prostředí a relativně i slušné zvraty a děj. 92% ()

Série 2 (2006) (S02) 

Postava Mahoneho super, ale jinak uz to proste neni ono.... Je to spise spionazne akcni romanticka slatanina, kde uz o zadny utek z vezeni nejde... Je sice fajn sledovat osud oblibenych postav, ale celkove proste nic kvuli cemu bych to mel videt po xkrát... 65% ()

Série 3 (2007) (S03) 

Za mě lepší jak druhá série...Hlavně asi proto že jsme opět ve vězení a utíkáme...když už to máme v názvu seriálu...Prostředí Panamského žaláře super, role postav opět trochu jiná...Za mě to kazí přítomnost společnosti a dějové linky okolo jsou mdlé a o ničem a právem proto chápu, že pro mnoho lidí to je nejslabší série zatím...Ale za mě daleko od první série, ale přeci jen před tou druhou 70% ()

Série 4 (2008) (S04) 

Vlastně ani nevím jestli jsem to dokoukal, každopádně při !možná dalším pokusu) jsem to nedal asi tak po pěti dílech...Sme opět u špionážního dramatu, tentokrát ještě horšího než u druhé série... Prostě ne vždy je potřeba rozvíjet základní příběh a tady jsme toho jasným důkazem...spousta seriálů jde s postupem času do kytek, tady to přišlo relativně brzo, ale za to o to víc...19% ()

Související novinky

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

13.06.2011

Je to zajímavá kombinace jmen. Kultovní korejský tvůrce Chan-wook Park na postu režiséra, Tony a Ridley Scottovi jako producenti a... hvězda seriálu Prison Break Wentworth Miller jako autor scénáře.… (více)

Návrat akčních bouchačů

Návrat akčních bouchačů

28.02.2008

Dva Jasonové, ačkoli každý z úplně jiného soudku, se setkali v této novince, která k vám přijíždí za kvílení pneumatik a skřípotu drceného plechu ;-). Především je tu Jason Statham, který dostal… (více)

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

05.08.2007

Přesněji řečeno, on to poslední slovo napsal a taky k tomu něco nakreslil. Jeho poznámky a storyboardy k nikdy nenatočenému dobrodružnému filmu Yucatan byly nalezeny už před nějakým časem a ve studiu… (více)

Edward Norton bude naštvaný a zelený

Edward Norton bude naštvaný a zelený

19.04.2007

Edward Norton a comics? Zní vám to jako nesmysl? Inu, filmová branže občas přináší opravdová překvapení, nejen remaky starých hororů a adaptace dětských fantasy bestsellerů. Když se studio Universal… (více)

Reklama

Reklama