Reklama

Reklama

Útěk z vězení

(seriál)
  • USA Prison Break (více)
Trailer 1
USA, (2005–2017), 63 h 43 min (Minutáž: 42–55 min)

Tvůrci:

Paul Scheuring

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Dominic Purcell, Wentworth Miller, Robert Knepper, Amaury Nolasco, Sarah Wayne Callies, William Fichtner, Wade Williams, Peter Stormare, Rockmond Dunbar (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(90)

Obsahy(1)

Proč Michael Scofield, mladý, vzdělaný, vysoce inteligentní a finančně zajištěný muž, přepadne banku? Proč při soudním jednání přistoupí na všechny podmínky a bez odvolání přijímá pětiletý trest ve vězení Fox River? Protože v tomto vězení čeká na popravu jeho bratr Lincoln Burrows. Michael věří v jeho nevinu a tak s dokonale promyšleným plánem útěku přichází, aby jej zachránil. Ve vězení se však věci nemají úplně tak, jak si představoval a tak musí krom všudypřítomnosti bachařů věnovat pozornost i zvídavému postoji některých spoluvězňů, kteří by rádi utekli též. Navíc se v nebezpečí ocitá i Lincolnova rodina, protože někdo vysoce postavený tahá za nitky a jeho poprava je pro něj velmi důležitá. (Isherwood)

(více)

Recenze uživatele Scanerior k tomuto seriálu (6)

Útěk z vězení (2005) 

Skvělý seriál, jehož první řada nabízí neskutečně dobrý příběh. Následující řady jsou trochu horší, ale i přesto tu pořád jsou oblíbené postavy a příběh je pestrý. Předposlední 4. řada už je v mnoha ohledech horší, ale najdou se dobré epizody a nechybí tu překvapení. Poslední řada opět vrací hlavní postavy a jedná se o slušné zakončení. Tento seriál celkově dost staví na postavách, které jsou zde opravdu tahouny seriálu. Celkově velice dobrý seriál. ()

Série 1 (2005) (S01) 

První a asi nejlepší série představuje skvělý příběh. Hlavní dějová linka je perfektní a především epizoda 6 je velké překvapení. Mezitím vedlejší dějová linka neustále zdržuje děj a není nijak moc zábavná, co možná zklame ještě víc, že ve finále první sezóny ani tato linka nemá nějaký extra význam a do příběhu v první sezóně zasáhne významně asi dvakrát. Hlavní dějová linka má, ale o dost více prostoru a je plná napětí a akce. Na konci sezóny bych po shlédnutí 22 epizod čekal méně otevřený konec, ale nijak moc to nevadí a celkově je sezóna zajímavá. ()

Série 2 (2006) (S02) 

Druhá sezóna začíná spíše nudně a pořád se utíká, i když to v podstatě skoro celou sezónu. Příběh, ale není tak špatný, jak bych čekal a pokračuje celkem slušně. Vedlejší dějová linka z první sezóny má konečně velký vliv i na hlavní dějovou linku a také je zde zajímavá změna stran několika postav. ()

Série 3 (2007) (S03) 

Drsnější, rychlejší a pořád překvapivě dobrá třetí sezóna. Děj je tentokrát mnohem rychlejší a řekl bych, že po dvou delších sezónách je to příjemná změna. Dějově se vracíme spíše k první sérii, ale v jiném stylu. Celkově sezóna překvapila a i přes mnoho epizod si seriál pořád drží dobrou úroveň. ()

Série 4 (2008) (S04) 

Tato sezóna opět není špatná a znovu přivádí některé staré postavy zpět. První polovina sezóny je celkem silná a má jasný cíl, ale naopak druhá polovina sezóny je docela nudná a to především kvůli neskutečným zvratům v příběhu, kterých bylo dost už v celém seriálu, ale tentokrát je toho opravdu moc. Když bych si tyto zvraty odmyslel, tak se ale jedná o slušné pokračování a dvacátá druhá epizoda představuje silné zakončení (poslední dvě epizody dokreslují příběh). ()

Vzkříšení (2017) (S05) 

I po velké pauze je tu slušné a krátké pokračování zajímavého seriálu. Na sezóně je asi nejlepší návrat hlavní postavy a herci vypadají skoro stejně. Oblíbené postavy jsou opět v nebezpečí a starý ne/přítel je volný. Celkově je sezóna dobré pokračování a to možná i díky uváženému počtu epizod. ()

Související novinky

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

Další tajemný thriller od režiséra Oldboye

13.06.2011

Je to zajímavá kombinace jmen. Kultovní korejský tvůrce Chan-wook Park na postu režiséra, Tony a Ridley Scottovi jako producenti a... hvězda seriálu Prison Break Wentworth Miller jako autor scénáře.… (více)

Návrat akčních bouchačů

Návrat akčních bouchačů

28.02.2008

Dva Jasonové, ačkoli každý z úplně jiného soudku, se setkali v této novince, která k vám přijíždí za kvílení pneumatik a skřípotu drceného plechu ;-). Především je tu Jason Statham, který dostal… (více)

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

Steve McQueen neřekl své poslední slovo

05.08.2007

Přesněji řečeno, on to poslední slovo napsal a taky k tomu něco nakreslil. Jeho poznámky a storyboardy k nikdy nenatočenému dobrodružnému filmu Yucatan byly nalezeny už před nějakým časem a ve studiu… (více)

Edward Norton bude naštvaný a zelený

Edward Norton bude naštvaný a zelený

19.04.2007

Edward Norton a comics? Zní vám to jako nesmysl? Inu, filmová branže občas přináší opravdová překvapení, nejen remaky starých hororů a adaptace dětských fantasy bestsellerů. Když se studio Universal… (více)

Reklama

Reklama