Reklama

Reklama

Láska je Láska

(seriál)
Kanada / USA, (2004–2009)

Hrají:

Jennifer Beals, Leisha Hailey, Mia Kirshner, Laurel Holloman, Eric Mabius, Kate Moennig, Karina Lombard, Pam Grier, Daniel Sea, Erin Daniels, Rachel Shelley (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Seriál popisuje skupinku lesbických žen a jejich přátel žijících v Los Angeles. Jenny (Mia Kirschner) je mlada talentovaná spisovatelka, která se po ukončeni vysoké školy přestěhuje se svým přítelem Timem (Eric Mabius) do Los Angeles. Tim a Jenny si ve čtvrti West Hollywood pronajmou dům sousedící s domem Bette (Jennifer Beals) a její partnerky Tiny (Laurel Holloman). Bette a Tina jsou spolu už sedm let a zastihujeme je ve chvíli, kdy hledají dárce sperma, doufajíc, že založeni rodiny jim pomůže posunout vztah ze slepé uličky. Do blízké skupinky přátel Tiny a Betty patří profesionální lámačka srdci Shane (Katherine Moennig), zaclosetovana vrcholová tenistka Dana (Erin Daniels), bisexuální novinářka Alice (Leisha Hailey) a Bettina nevlastni sestra Kit (Pam Grier), hudebnice a vyléčená alkoholička. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (134)

Narcis 

všechny recenze uživatele

Na tento serial jsem narazil nahodou pri projizdeni nejlepsich serialu zde na csfd. Po precteni zapletky a obsazeni jsem hned vedel, ze toto bude dalsi perfektni "odpocinek" po mych favorizovanych serial - 24 hodin, Prison break (timto zpusobem jsem zjistil i toto) a jistou dobu jsem touzil videt tento projekt. Zaujalo me - krom nametu - hlavne herecke obsazeni - Mia Kirschner (kterou jsem si oblibil jako Mandy z 24 hodin) a Jennifer Beals (Flashdance). Hned prvni scenka : udelejme si dite, me presvedcila, ze se jedna o vysoce zajimavy a neobvykly serial, kde nebude nouze o kvalitni dialogy a dej ... Cose tyce postav tak jednoznacne vedou : Alice, Shane, Tina a taky Dana. Update: Serial je skvely, ale az 4.serie prinesla opravdovou dramatickou jizdu plnou opravdu zajimavych scenaristickych napadu ...Toto vice-mene vydrzelo az do posledniho dilu ... 9.12.2011 - dokoukano a shlednuti celeho serialu beru jako velky uspech v mem "televiznim" zivote ... Thanks for perfect 6 seasons ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jen pilot, protože je to možná jediné co z tohoto seriálu uvidím. Není to vyloženě špatný seriál a své fanoušky si určitě najde (nebo spíš už našel...), ale mě kombinace Sexu ve městě, Melrose place a třeba Californication, okořeněná "úžasným a strašně moc originálním" motivem lesbiček, nepřijde nijak oslnivá...ba naopak, je to jen další průměrný seriál řešící vztahy v prostředí (zkaženého) Los Angeles. ()

Reklama

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

Seriál The L Word byl od počátku považován za riskantní projekt. V podstatě se dalo jen těžko předpokládat, že příběhy žen, milujících výhradně ženy, budou dostatečně atraktivní pro většinové publikum. A přesto se tak stalo. Seriál se těší obrovské popularitě po celém světě. V našich televizích však vysílán s největší pravděpodobností nebude. Zajímavé je, že většina tvůrkyň (scenáristky, produkce, režie i některé z hereček) se hlásí k homosexuální orientaci. Hlavní hrdinky žijí v Los Angeles. Prožívají své lásky, zklamání, radosti i starosti běžného života a navzájem tvoří jednu velkou "rodinu". Také obsazení je víc než průměrné. Pokud už dlouho postrádáte na televizních obrazovkách Jeniffer Beals (Flashdance) věřte, že tady si ji užijete dost a dost. Dokončena už je třetí série tohoto seriálu a mně nezbývá než ho vřele doporučit. Dokážete-li se zbavit předsudků z nezvyklého prostředí a situací, nudit se rozhodně nebudete. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Žádné lacinné melodrama, umělá přecitlivělost, ani omezená zaměřenost na homosexuální publikum, The L Word je o vztazích a byť řeší vztahy lesbické, jejich podstaty a pointy se dají většinou vztáhnout na všechny vztahy obecně. Seriál jsem si během první série, resp. už pilotního dílu zamiloval - emocionální rozpolcenost Jenny a vášnivost její vznikající aféry mapuje cosi zajímavého v lidské touze a sexualitě (5*). Dalším sériím, byť stále používají atraktivní prostředí, duchaplná témata i zajímavé postavy se už laťku první série těsně nepodaří přeskočit. Přesto jsou výtečné, obzvláště zabřednutí do vod transsexuality a dalších na první pohled "obskurních" témat, jenž se nakonec ukážou jako dokonale lidská... Inu, nedosažitelná genialita Six Feet Under může odpočívat v pokoji, ale The L Word si místo v mém žebříčku našlo. 9/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Hodnotím zatiaľ iba pilot, ale dúfam, prajem si, modlím sa, aby to zostalo na rovnakej úrovni, pretože to proste nemá chybu. Scenár je vynikajúci, nie je to nejaká lacná soap opera, ale sakramentsky inteligentná melodráma. Postavy sú super napísané a ešte lepšie zahrané, a hlavne absolútne uveriteľné a reálne. Erotika vkusne natočená a aj keď je jej tu hodne, nepôsobí samoúčelne, ale ako zo života a popritom je stále dostatočne sexi. Neviem si predstaviť, že by som mohol byť spokojnejší so seriálom o lezbičkách ————————- Prvá séria: Sem tam menšie zakolísanie medzi 60 a 100 percentami, ale väčšinou je to na tej 90.ke. Neuveriteľný je pilot, neuveriteľná je posledná epizóda, neuveriteľný je soundtrack a postavy sú do jednej skutočné a sympatické, takže tých päť hviezdičiek je myslím celkom opodstatnených. A nakoniec zaznejú aj Portishead... Obľúbené postavy: Dana, Jenny a Shane, samozrejme. ————————- Druhá séria: ()

Galerie (317)

Zajímavosti (17)

  • Seriál se natáčel ve Vancouveru v Britské Kolumbii v Coast Mountain Films Studios. (Lenny.M)
  • Katherine Moennig, která ztvárnila Shane, se původně ucházela o roli Jenny, kterou nakonec získala Mia Kirshner. (ČSFD)
  • Znělku seriálu vytvořila skupina Betty, jež má na oficiálních soundtracích několik skladeb a objevily se i v seriálu. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama