Reklama

Reklama

Odpadlík

(seriál)
USA, (1992–1997), 78 h 52 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Lorenzo Lamas, Branscombe Richmond, Kathleen Kinmont, Sandra Dee Robinson, Stephen J. Cannell, Larry Manetti, Geoffrey Blake, L.Q. Jones, Shauna Sand (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Bývalý policista Lorenzo Lamas se stane psancem. Přesto stále bojuje na straně práva a spravedlnosti... (TV Prima)

Recenze (385)

heyda 

všechny recenze uživatele

Reno Reins :-D Boží skladba při úvodních titulkách, fajnový humor a slušné bitky, to vše vystihuje Odpadlíka. Každopádně celkově to nic nového nepřináši a svým způsobem to připomína Walker Texas Ranger. No ale co. Já jsem Odpadlíka jistou dobu sledoval, relaxoval u něj a fandil mu, takže 3 hvězdičky mu dám. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Skoro všem se Odpadlík ve své době líbil, přesto málokdo je ochotný dát víc jak dvě hvězdy. :) Jasně, z dnešního pohledu působí asi směšně a zastarale, ale v 90. letech to byla jedna z mála možností jak trochu poznat úplně jiný svět, než ten ve kterém jsme žili tady. Nekonečné dálnice v americké krajině, nadupaná motorka, pěkný holky, sympatickej hrdina, slunné pláže atd. - všechny ingredience jak okouzlit to tenkrát mělo. Mladší publikum určitě neurazí ani dneska, starší může zaujmout leda jako oddychovka po práci. A pořád lepší dětem ukázat tohle než totální zhovadilosti typu Ztraceni. ()

Reklama

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

"Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích, protože svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Snažili se ho zabít. Místo toho zabili ženu, kterou miloval. Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou. Psanec, který loví psance. Lovec lidí. Odpadlík." Stojím si za tím, že tenhle průměrný až podprůměrný seriál měl snad tu nejlepší znělku a úvodní titulky. Dál už žádný klad nevidím, maximálně Renův chopper a Bobbyho Hummer. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

"Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích...", kdo by neznal tuhle kultovní českou verzi znělky? A něco vám povím....já znal Bobbyho Sixkillera ještě, když byl Fivekiller....;-) A nejlepší byl závěrečný díl, který jsem nikdy neviděl a poprvé ho zkoukl asi před rokem...konečně byl Reno zproštěn viny a ten, co po něm celou dobu šel, se sám stává psancem :-D ()

maxxxim 

všechny recenze uživatele

Jednoznačná pätorka hviezdičiek, avšak iba za určitých podmienok, ktoré musia byť splnené súčasne, a síce slovenský dabing, dobrá zápletka rozumej do nelogického celku ústiaci sled iracionálnych skutočností a dobrá nálada v publiku, to je potom podívaná najväčšieho rangu. Z jedného nemenovaného dielu vyberám nasledovné slovné spojenia: "braček založ mu želiezka", opomenemeli, že uvedený zájeb zaznel v prostredí vyrysovaných harlejákov, nemôžeme inak ako súhlasiť s Jozefom Gregorom Tajovským, ktorý takto umne nadaboval hlavného hrdinu. Alebo iná: "kamoško už nie si môj najlepší kamoško, braček", myslite si, že takto sa oslovujú bábätka na pieskovisku pri ihraní sa v stavanie z piesku? Ale kdeže, takto sa prekárali vedúci pracovníci motorkárskych gangov. "Ty si opica a ten vedľa teba je somár" áno aj takto nežne vedia znieť dialógy v akčnej dráme. Zaujímalo by ma či dabéri vychádzali z Hattalovej Krátkej mluvnice slovenskej alebo čerpali inšpiráciu z Bernolákovej Grammatici Slavica, každopádne ale asi išli s vatou v ušiach, keď dabovali Lorenza a jeho true friendov na motorkách a iných vozítkach. A na záver už iba ako by napísal Johnko King v Gume bratislavskej "gumí guma a guma za gumou sa gumí". ()

Galerie (78)

Zajímavosti (10)

  • Lorenzo Lamas (Reno Raines) a Kathleen Kinmont (Cheyenne Phillips) boli v rokoch 1989-1993 manželia. Rovnako bol ženatý s herečkou Shauna Sand (1996-2002). Tá stvárnila v piatich dieloch seriálu postavu menom Lake Bradshaw. (m.a.t.o.)
  • Tento a předchozí film (1993) byly v některých případech uvedeny také jako samostatné epizody v seriálu Odpadlík (od r. 1992), a to jako 20., 21. a 22. díl druhé řady. (CANNIBAL)
  • Hlavného záporáka, Donalda "Dutcha" Dixona, si zahral autor a producent seriálu Stephen J. Cannell. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama