Reklama

Reklama

Odpadlík

(seriál)
USA, (1992–1997), 78 h 52 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Lorenzo Lamas, Branscombe Richmond, Kathleen Kinmont, Sandra Dee Robinson, Stephen J. Cannell, Larry Manetti, Geoffrey Blake, L.Q. Jones, Shauna Sand (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Bývalý policista Lorenzo Lamas se stane psancem. Přesto stále bojuje na straně práva a spravedlnosti... (TV Prima)

Recenze (385)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ve své době vynikající akční seriál, který ničím nijak nevynikal. Co díl, to napínavé řešení zapeklitých případů a ještě přitom pátrání po komplotu a vrahovi milované. Bohužel, každým dílem ale kvalita klesala. Největší rána byla, když se zcela bez vysvětlení vytratila sestra Bobbyho Sixkillera Cheyenne Phillipsová. Nejdříve jako někam odjela a záhy už tam byla jiná. Bulvár ví, že představitelkou byla Lamasova životní partnerka Kathleen Kinmontová, se kterou se během natáčení rozešel a tak odešla i ze seriálu. Tvůrci to ale mohli alespoň nějak vysvětlit. I po letech se však dá na toto dílo, hlavně na první sérii, dívat a i spolu s vypravěčem si odříkávat pravidelný text o psanci, který loví psance. ()

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

"Zabili mu zenu kterou miloval". Jako malymu se mi to libilo. Davat tomu odpad, kterej si zaslouzi, je stejne jako se smat nocniku. Pekny komentar: Gemini Ty vole, odkdy tady propagujes cizi nazory? Ty nevis co te ucili ve skole o kvazisolipcoidni fluaktaci interpunku? Nojo. Jedina vec, ktere se mi kdysi na odpadlikovi libila byla ta nekonecnost. Pokazde jinak. Pokazde s o spetku jinym scenarem. Nastesti si je promichali, takze jsem mel radost ze jsem to odhalil sam. Pest na oko neni zrovna nejlepsi zpusob filmareni No a to je prave ta druha stranka. Jako ze to je hodne spatne? Ano. Bavilo me hrat si na Rena. Pokazde trosku jinak. To proto jsem sel na iformatiku. Protoze zakladem umele inteligence je zkouseni vsech moznosti. Proto se ji rika umela. Chapu. Takze jsi jako malej skakal, kutalel se vydaval zvuky ktery nezapises zadnou abecedou. Ani japonskou a to je teprv co rict. Jo a celej si ses dycky poslintal Toz sme doma nemeli kecup. Ale, mel sem pocit filmove krve. ()

Reklama

adams89 

všechny recenze uživatele

"Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích, protože svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Snažili se ho zabít, místo toho zabili ženu, kterou miloval. Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou. Psanec, který loví psance. Lovec lidí. Odpadlík." Vždyť už kvůli tomuhle skvělému proslovu na začátku jsem se na Odpadlíka díval! Zápletka ve stylu Uprchlíka s Harrisonem Fordem se mi zpočátku hodně zamlouvala. Lorenzo Lamas, král béčkových stříleček, ve své roli vůbec nevypadal špatně. Jeho parťák Bobby Sixkiller byl zase zárukou vtipných hlášek a poručík Dixon naopak dobře zahraný záporák. Postupem času ovšem seriálu vyloženě docházel dech a sami tvůrci už očividně nevěděli s čím novým mají přijít. Ještě dnes se občas na Odpadlíka dívám, když se nudím.60% ()

Ramone11 

všechny recenze uživatele

„Býval dobrým policistou, ale spáchal nejtěžší hřích: svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Pokusili se ho zabít, místo toho zabili ženu, kterou miloval". Ale tak ja nevim.. preci jen to ma neco do sebe. V tech 16 letech jsem to zral a pokazdy sem se tesil na novy dil na TV Nova a mozna mozna jsem ve svych tajnych snech chtel byti Reno Rainesem.. vlasatej sekac prohanajici se na svem cool harleyi napric Amerikou a nicici vsechny zlocince ( s pomoci "charismatickeho" Bobbyho SixKillera) snazici se zapomenout na smrt sve lasky Val? Jojo, byl to idol:) No a zkorumpovanej grazl Dutch Dixon? To byl panecku spravnej zaporak! Za hezke vzpominky a nostalgii udeluji *** hvezdy, jinak je to ale pekna blbost, to vam povim:) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Reno Raines bol fízel, ktorého jeho skorumpovaní kolegovia neprávom obvinili z vraždy a preto sa rozhodol, že sa z neho stane osamotený pomstiteľ, čo uteká pred zákonom a popri tom ide po krku zločincom všetkého druhu, na ktorých natrafí. Na svojom Harleyi križuje Ameriku hore dole, takže nemá núdzu o konflikty. Jediným jeho priateľom, ktorému môže veriť, je nadmieru podivný indiánsky lovec ľudí Bobby Sixkiller. Spoločnými silami potierajú zločin. No poviem vám, že je to pekná blbosť. Možno, keby tak hral hlavnú úlohu Chuck Norris. To by mohlo byť vskutku zaujímavé. Vlasatý Lorenzo Lamas ma nedokázal ničím osloviť. "Odpadlík" u mňa skončil skoro až v odpade. * ()

Galerie (78)

Zajímavosti (10)

  • Černý Hummer H1 ,kterým v seriálu jezdí Bobby Sixkiller (Branscombe Richmond), patřil ve skutečnosti hlavnímu protagonistovi Lorenzu Lamasovi. (korbitch22)
  • Hlavného záporáka, Donalda "Dutcha" Dixona, si zahral autor a producent seriálu Stephen J. Cannell. (m.a.t.o.)
  • Tento a předchozí film (1993) byly v některých případech uvedeny také jako samostatné epizody v seriálu Odpadlík (od r. 1992), a to jako 20., 21. a 22. díl druhé řady. (CANNIBAL)

Reklama

Reklama