Reklama

Reklama

Odpadlík

(seriál)
USA, (1992–1997), 78 h 52 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Lorenzo Lamas, Branscombe Richmond, Kathleen Kinmont, Sandra Dee Robinson, Stephen J. Cannell, Larry Manetti, Geoffrey Blake, L.Q. Jones, Shauna Sand (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Bývalý policista Lorenzo Lamas se stane psancem. Přesto stále bojuje na straně práva a spravedlnosti... (TV Prima)

Recenze (385)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ve své době vynikající akční seriál, který ničím nijak nevynikal. Co díl, to napínavé řešení zapeklitých případů a ještě přitom pátrání po komplotu a vrahovi milované. Bohužel, každým dílem ale kvalita klesala. Největší rána byla, když se zcela bez vysvětlení vytratila sestra Bobbyho Sixkillera Cheyenne Phillipsová. Nejdříve jako někam odjela a záhy už tam byla jiná. Bulvár ví, že představitelkou byla Lamasova životní partnerka Kathleen Kinmontová, se kterou se během natáčení rozešel a tak odešla i ze seriálu. Tvůrci to ale mohli alespoň nějak vysvětlit. I po letech se však dá na toto dílo, hlavně na první sérii, dívat a i spolu s vypravěčem si odříkávat pravidelný text o psanci, který loví psance. ()

katmandzoo 

všechny recenze uživatele

Reno Raines alias Wins Black sa rozhodne po zavraždení jeho milovanej, vziať spravodlivosť do vlastných rúk a ako bývalý policajt, na ktorého je vydaný zatykač, s pomocou svojho partnera Bobbyho uteká na motorke pred slobodou a je vždy pripravený zasiahnuť tam, kde číha zlo a kde to ľudia potrebujú.. ()

Reklama

kkarx 

všechny recenze uživatele

Skoro všem se Odpadlík ve své době líbil, přesto málokdo je ochotný dát víc jak dvě hvězdy. :) Jasně, z dnešního pohledu působí asi směšně a zastarale, ale v 90. letech to byla jedna z mála možností jak trochu poznat úplně jiný svět, než ten ve kterém jsme žili tady. Nekonečné dálnice v americké krajině, nadupaná motorka, pěkný holky, sympatickej hrdina, slunné pláže atd. - všechny ingredience jak okouzlit to tenkrát mělo. Mladší publikum určitě neurazí ani dneska, starší může zaujmout leda jako oddychovka po práci. A pořád lepší dětem ukázat tohle než totální zhovadilosti typu Ztraceni. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Já se skoro vždy bavil, sice každý díl vykrádal co se dalo ( Psycho, Dráculu- ano i Vincent Black bojoval s "úpírem", Ramba, Přání zabít, Studený jako kámen atd...), ale vžd to byla prča. Vyděl jsem snad všechny díly a každý minimálně 3krát a vůbec se za to nestydím:-) a díky Vincovi a Nicku Slaterovi jsem si nechal i narůst dlouhý vlasy!! ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

"Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích, protože svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Snažili se ho zabít. Místo toho zabili ženu, kterou miloval. Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou. Psanec, který loví psance. Lovec lidí. Odpadlík." Stojím si za tím, že tenhle průměrný až podprůměrný seriál měl snad tu nejlepší znělku a úvodní titulky. Dál už žádný klad nevidím, maximálně Renův chopper a Bobbyho Hummer. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (10)

  • Motocykel, na ktorom jazdí Reno Raines, je Harley-Davidson 1340 Springer Softail z roku 1989. Jeho majiteľom je Lorenzo Lamas. (m.a.t.o.)
  • Hlavného záporáka, Donalda "Dutcha" Dixona, si zahral autor a producent seriálu Stephen J. Cannell. (m.a.t.o.)
  • Odpadlík bol svojho času jeden z najsledovanejších seriálov. Súčasne sa vysielal v 100 krajinách po celom svete a bol nadabovaný do 12 jazykov. V tomto smere mu môže konkurovať iba Pobrežná hliadka (od r. 1989). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama