Reklama

Reklama

Dynastie

(seriál)
  • USA Dynasty
USA, (1981–1989), 173 h 59 min (Minutáž: 45–95 min)

Hrají:

John Forsythe, Linda Evans, Joan Collins, Gordon Thomson, John James, Emma Samms, Al Corley, Pamela Sue Martin, William Beckley, Bo Hopkins, Heather Locklear (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(219)

Obsahy(1)

Sekretárka Krystle sa vydáva za svojho šéfa Blakea Carringtona, majiteľa denverskej ropnej spoločnosti. Milionársky život však nie je prechádzka ružovou záhradou. Krystle si musí získať dôveru služobníctva i nevlastných detí - prefíkanej Fallon a homosexuála Stephena. Okrem toho musí byť stále v strehu pred zákernou Carringtonovou ex-manželkou Alexis. (arkis)

(více)

Recenze (122)

Chrustyn odpad!

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si říkal jeslti je horší Dallas nebo tohle. Nakonec jsem usoudil, že sračka jako sračka. Opravdu mě nenapadá slušnější výraz. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem se na to dívat (ze zvědavosti) celkem 4 díly, což je na takovýhle počin dost slušný výkon, navíc jako hodně malá jsem toho kdysi dávno u prarodičů vydržela ještě mnohem víc, takže si to 2 hvězdy zaslouží. ()

Djkoma odpad!

všechny recenze uživatele

Dallas je proti tomuto opravdu něco. Nesnáším uvodní znělku a herci tu snad prožili taky většinu svého času. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál mě dost zaujal a viděl jsem pěknou řádku jeho řad. Vzdal jsem to, až když se většina hlavních představitelů pomocí plastických operací po "smrtelných" nehodách úplně proměnila, když se hlavní hrdina po několikáté oženil s vlastní manželkou a přibyla mu kupa všemožných levobočků. Nevím, jak byly v tehdejším SSSR vnímány díly, jež se měly konat v jakémsi Moldavském království, ale mě to tehdy přestávalo bavit. Každopádně, dnes už to dávají jenom v ranních hodinách na německých kabelových stanicích. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Na Dynastii oceńuju cat fighty Alexis s Krystle a tabu bortící roli homosexuálního Stevena, na druhou stranu se mi nelíbí přepisování Stevena na heteráka a únos Fallon mimozemšťany, takže se to vyrovná na hezkou jednu hvězdu. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Úvodní titulky se docela povedly... zvlášť když vezmete v úvahu, že mužští protagonisté jsou zásadně uvedeni s mrakodrapy, fontánami, stříkajícím šampaňským a ropnými věžemi. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička za obzvláště vydařený živý obraz v jednom z dílů, kdy byl unesen nějaký potomek některého z hlavních hrdinů. Bohužel jsem viděla právě jenom tento díl, což je možná nebetyčná škoda, třeba v jiných dílech byly i větší vychytávky. Ale patos stříkal z obrazovky takovým fofrem, že jsem nestíhala uklízet, takže jsem dospěla k závěru, že než pokaždé rekonstruovat byt, raději se ochudím o mimořádný zážitek spojený se sledováním emerického seriálu. Milovníkům absurdního umění lze Dynastii pouze doporučit, určitě si přijdou na své. Je to nářez. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Konflikty, rozepře, podrazy a intriky byly na denním pořádku seriálu ve kterém šlo hlavně o ropný byznys. Dva znepřátelené klany respektive korporace - Denver Carrington versus ColbyCo - a v každé epizodě nejméně jeden podraz, jedna hádka nebo chladné zneužívání něčích citů. Seriál bohatě zaplavený postavami. Zřejmě se jednalo o nějaký vzorek americké populace, protože své zastoupení tady měl gay, rozmazlená nána, charismatický boháč, atraktivní panička, sličná blondýnka a tak bych mohl pokračovat do nekonečna. Stejně by to nepřineslo žádný výsledek. Tohle se u nás vysílalo ve špatnou dobu. Kdyby se to k nám dostalo na televizní obrazovky před revolucí to by byl panečku teprve souboj socialismu s kapitalismem. V době, kdy seriál běžel měl už divák s americkými milionáři a jejich osudy natrénovano u spřízněného seriálu "Dallas". V podstatě se u obou dynastií jedná o stejnou slátaninu ve kterém se protagonisté přetahovali o mamon, krásné ženy a ega jen s tím rozdílem, že na Southforku svého času byla větší legrace pokud jde o frekventovanou stupiditu hlášek a k dispozici bylo nesporně atraktivnější a "nesmrtelnější" herecké obsazení. Tahle dynastie už byla pro některé jen taková nástavba zůstávající ve stínu svého slavného předchůdce, která svým stále stejným rytmem vyprávění na monogamní téma s chladně vycizelovanými osudy postav, divácky unavovala. Není se co divit, že seriál skončil v černých číslech. Někdo si dal pro posouzení pár dílů jako vzorek, aby uznal, že se to nedá sledovat celé avšak našli se i tací "šílenci", kteří nevynechali jediný díl. Co jim to dohromady přineslo, co do diváckého zážitku, se neodvažuji odhadovat. I nějaké klady by se našly. Jedním z nich je Joan Collins, která byla výborná a také dabing, který k postavám hlasově sedl, pokud si tedy nepustíte originální znění. Jenže tohle je pořád dost málo na to, aby se u toho dalo vydržet. Američané u toho zkysli několik let a dobře jim tak. Mé hodnocení: 20% ()

Reklama

Reklama