Reklama

Reklama

Odpadlík

(seriál)
USA, (1992–1997), 78 h 52 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Lorenzo Lamas, Branscombe Richmond, Kathleen Kinmont, Sandra Dee Robinson, Stephen J. Cannell, Larry Manetti, Geoffrey Blake, L.Q. Jones, Shauna Sand (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Bývalý policista Lorenzo Lamas se stane psancem. Přesto stále bojuje na straně práva a spravedlnosti... (TV Prima)

Recenze (385)

adams89 

všechny recenze uživatele

"Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích, protože svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Snažili se ho zabít, místo toho zabili ženu, kterou miloval. Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou. Psanec, který loví psance. Lovec lidí. Odpadlík." Vždyť už kvůli tomuhle skvělému proslovu na začátku jsem se na Odpadlíka díval! Zápletka ve stylu Uprchlíka s Harrisonem Fordem se mi zpočátku hodně zamlouvala. Lorenzo Lamas, král béčkových stříleček, ve své roli vůbec nevypadal špatně. Jeho parťák Bobby Sixkiller byl zase zárukou vtipných hlášek a poručík Dixon naopak dobře zahraný záporák. Postupem času ovšem seriálu vyloženě docházel dech a sami tvůrci už očividně nevěděli s čím novým mají přijít. Ještě dnes se občas na Odpadlíka dívám, když se nudím.60% ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Mluvené motto seriálu bylo jasné. Vzpomínáte?„Býval dobrým policistou, ale spáchal nejtěžší hřích: svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Pokusili se ho zabít, místo toho zabili ženu, kterou miloval..A takto pořád dokola snad až po nějakou pátou řadu. Poprvé jsem to hltal asi jako každý mladý kluk, to je ostatně jasné. Něco nového, hemerika, akce, vzrůšo, sexy baby atd. Po druhém-jen namátkou. Po třetím, čtvrtým však už ani ránu..Člověk si přeci jen uvědomil, že to ve své podstatě byla jen trapnost nad trapnost podobně jako třeba Walker Texas Ranger, kladný a nikým neohrožený hrdina, který ještě neuměl ani pořádně hrát. A nejen on, ale takřa celý ansábl. Život se může změnit v jediném okamžiku, ale ten můj se sledováním tohoto stokrát ohraného klišé změnit nikdy nemůže:-) Ta jedna hvězdička je jen za toho sympatického indiána Bobby Sixkillera. Typická záležitost komerční televize Nova. ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Navždy v našich dětských srdcích - Lorenzo Lamas býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích, protože svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Snažili se ho zabít - místo toho zabili ženu, kterou miloval. Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou... psanec, který loví psance... lovec lidí - ODPADLÍK! ()

drexik 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem ho dost žral, dnes spíš s podivem co jsem na tom viděl. Každý díl je na tom skoro stejně. Reno chytá zločince, někomu pomůže (rozumějme nějaké ženské), ta se do něj zamiluje ale on to nemůže opětovat. Ob díl ho zatknou a zjistí identitu, ale protože vypadá jako dobrej chlap tak ho místní šerif pustí. No a do toho všeho ještě kibicuje parťák Bobby ze sérgou a hlavní nepřítel federál - poručík Dutch. Vypadá to, že mám na odpadlíka spadeno, ale opak je pravdou a když k tomu přidám i pomyslnou nostalgickou slzu tak to mám za 3*. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Je to sranda, nesmíte to brát tak vážně =). Všichni to tady sepsouvaj s komenty typu "hrozná blbost, ale koukal jsem pravidelně", "milovala jsem to a sledovala a teď to nechápu", "dřív jsem fakt hodně sledoval a bavilo mě to a teď už ani nevím proč". No proč asi? Protože je to dělaný pro určitou diváckou skupinu v rámci ní je to prostě minimálně dobrý! Mělo by se aspoň částečně hodnotit podle žánru. Nejvíc mě vždycky pobaví kamarád, když vypráví historku, která pěkně ilustruje tenhle seriál. Na konci každýho dílu, kde si Vinc Black nabalí nějakou novou buchtu (což je asi tak každej druhý díl), sedí na motorce a s hlubokým pohledem do dívčiných očí jí povídá: "Nikdy na tebe nezapomenu, jsi pro mě ta jedinná." A pak bez dalšího otálení nastartuje svůj stroj a odjíží po hájvej za další takovou. (70%) ()

Galerie (78)

Zajímavosti (10)

  • Tento a předchozí film (1993) byly v některých případech uvedeny také jako samostatné epizody v seriálu Odpadlík (od r. 1992), a to jako 20., 21. a 22. díl druhé řady. (CANNIBAL)
  • Lorenzo Lamas (Reno Raines) a Kathleen Kinmont (Cheyenne Phillips) boli v rokoch 1989-1993 manželia. Rovnako bol ženatý s herečkou Shauna Sand (1996-2002). Tá stvárnila v piatich dieloch seriálu postavu menom Lake Bradshaw. (m.a.t.o.)
  • Motocykel, na ktorom jazdí Reno Raines, je Harley-Davidson 1340 Springer Softail z roku 1989. Jeho majiteľom je Lorenzo Lamas. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama