Reklama

Reklama

Odpadlík

(seriál)
USA, (1992–1997), 78 h 52 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Lorenzo Lamas, Branscombe Richmond, Kathleen Kinmont, Sandra Dee Robinson, Stephen J. Cannell, Larry Manetti, Geoffrey Blake, L.Q. Jones, Shauna Sand (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Bývalý policista Lorenzo Lamas se stane psancem. Přesto stále bojuje na straně práva a spravedlnosti... (TV Prima)

Recenze (385)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Další z akčních seriálů mého dětství (a nejen mého), který se nesmazatelně zapsal do mojí paměti, ... neohrožený bojovník silnic vyráží za nastolením spravedlnosti, hnán pomstou a odhodláním na svém Harley-Davidson. Parádní znělka. Lepší než Walker a přitroublá Kobra 11, ve svojí době 90. let měl Odpadlík to správné osobité kouzlo a i přes mizerný scénář a stále se dějově donekonečna omývající díly rád po dlouhé době podívám na Odpadlíka. Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích, protože svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Snažili se ho zabít. Místo toho zabili ženu, kterou miloval. Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou. Psanec, který loví psance. Lovec lidí. Odpadlík. 60 % ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Lorenzo Lamas a jeho životná úloha. Priznávam, že v dávnych časoch som videl relatívne dosť epizód tohto seriálu a že ma aj celkom bavil. Bola to nenáročná oddychovka, so sympatickým Lamasom v hlavnej úlohe, nejakou tou akciou a ťažkými posolstvami o spravodlivosti a čestnosti. O to viac som bol prekvapený, keď som ho zavetril v televízii pred pár rokmi a zistil som, ako ten seriál zostarol a že je v podstate celkom o ničom. Nuž, ale v časoch bez internetu sme sa spokojili aj s tým málom, čo sme dostali že áno. Rozmýšľal som nad 3* a aspoň priemerným hodnotením, no lepšie 2* budú asi adekvátnejšie vzhľadom nato, že Odpadlík nebol hit ani v časoch keď bola konkurencia v televízii minimálna a už vtedy ste vedeli na obrazovkách nájsť i o dosť kvalitnejšie seriály. 45% ()

Reklama

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

"Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích, protože svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Snažili se ho zabít. Místo toho zabili ženu, kterou miloval. Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou. Psanec, který loví psance. Lovec lidí. Odpadlík." Stojím si za tím, že tenhle průměrný až podprůměrný seriál měl snad tu nejlepší znělku a úvodní titulky. Dál už žádný klad nevidím, maximálně Renův chopper a Bobbyho Hummer. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou." To bývaly časy, kdy vlasáč Vince alias Reno lovil zločince, policajti zase naháněli jeho a v každém druhé epizodě někdo odhalil jeho krutopřísně utajenou totožnost. Mě to tehdy celkem bavilo, něco jsem se s ním na tom Harleyi najezdil, ale pak mě začal bolet zadek z toho, jak je to pořád na jedno brdo a tak jsem sesedl. Nicméně naivní vzpomínky na vítr ve vlasech, které mě od té doby zbaběle opustily, ty mi zůstanou napořád. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Lorenzo Lamas rovná se Odpadlík. A nijak jinak:) Tehdejší seriály nebyly vždy dokonalé, perfektní a hlavně vyumělkované, ale právě proto na ně tolik vzpomínáme. A taky kvůli těm dobrým časům, kdy se člověk staral jedině o to, aby stihl své oblíbené seriály. Kde bychom my, filmoví fanoušci před léty znali výrazy jako "herecký výkon", "scénář", "kamera" či "režie.":) Kde, že. Stačil ovladač a udělané úkoly do školy. Případně obráceně. Vlastně nejdřív byl asi důležitý ten seriál:) Kdybych mohla vrátit čas, tak bych absolutně kašlala na nějaké případné csfd, Youtube či F*ckbook. Minimálně měsíční maraton u staré televize, VHS a nekonečného programu:) "Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou. Psanec, který loví psance, lovec lidí. Odpadlík." ()

Galerie (78)

Zajímavosti (10)

  • Lorenzo Lamas (Reno Raines) a Kathleen Kinmont (Cheyenne Phillips) boli v rokoch 1989-1993 manželia. Rovnako bol ženatý s herečkou Shauna Sand (1996-2002). Tá stvárnila v piatich dieloch seriálu postavu menom Lake Bradshaw. (m.a.t.o.)
  • Tento a předchozí film (1993) byly v některých případech uvedeny také jako samostatné epizody v seriálu Odpadlík (od r. 1992), a to jako 20., 21. a 22. díl druhé řady. (CANNIBAL)
  • Odpadlík bol svojho času jeden z najsledovanejších seriálov. Súčasne sa vysielal v 100 krajinách po celom svete a bol nadabovaný do 12 jazykov. V tomto smere mu môže konkurovať iba Pobrežná hliadka (od r. 1989). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama