Reklama

Reklama

Odpadlík

(seriál)
USA, (1992–1997), 78 h 52 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Lorenzo Lamas, Branscombe Richmond, Kathleen Kinmont, Sandra Dee Robinson, Stephen J. Cannell, Larry Manetti, Geoffrey Blake, L.Q. Jones, Shauna Sand (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Bývalý policista Lorenzo Lamas se stane psancem. Přesto stále bojuje na straně práva a spravedlnosti... (TV Prima)

Recenze (385)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem teď v jednom novém filmu Richmonda a samozřejmě jsem si hned vzpomněl na jeho kulervoucí figuru Bobbyho Sixkillera... Co k tomu napsat... No já tenkrát fakt hodně kalil, takže mě snad omlouvá, že jsem tenhle šílený seriál často na Primě nebo kde sjížděl. Samozřejmě třeba proti taktéž Primáckému Magnumovi to byl jen slabý odvar, vystajlovaný renegát byl často nechtěně zábavný, zápletky nadprůměrně dementní, navíc ještě bytostně nesnáším motorky... Ale mělo to i svá pozitiva... Třeba se mi u toho dobře osaměle chlastalo... Jo a taky se mi moc líbila Sixkillerova blonďatá ségra, i když jsem nikdy nezjistil, jak k ní vlastně přišel, pravděpodobně se to vysvětlovalo už někde na začátku, ale ta epizoda mi unikla. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Bol policajtom. Dobrým policajtom. Potom sa ale postavil proti svojim skorumpovaným kolegom. Chceli ho zabiť, namiesto toho zabili jeho ženu. Falošne obvinený sa teraz túla krajinou. Štvanec loviaci štvancov. Lovec ľudí. Odpadlík.“ Toto nie je žiadne béčko, ale solídny akčný seriál na spôsob Utečenca, s charizmatickým Lorenzom Lamasom v titulnej úlohe. Aspoň tak sa mi to zdalo v 90. rokoch, kedy som chodil na základku, frčalo to poobede na Nove a vždy som zo školy utekal domov, aby som stihol nový diel. K tomu vtipný Indián (Branscobe Richmond) a štíhla karate baba s oholenými lýtkami (Kathleen Kinmont). Plus Hummer, Harley Davison, slnečné okuliare, kvalitná akcia, neuveriteľné úvodné titulky (zimomriavky!) a zápletky rovnako nenápadité, ako poctivé a fajn. Keď som bol malý, možno som chcel byť smetiarom aj kozmonautom, ale tiež som chcel byť svalnatým lovcom ľudí. Rútil by som sa na motorke vyľudnenou krajinou a občas by som asi niekoho ulovil, aby sa nepovedalo. A mal by som vlčiaka. Určite by som mal vlčiaka. Len neviem, či by to za mnou stíhal. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Reno Reins :-D Boží skladba při úvodních titulkách, fajnový humor a slušné bitky, to vše vystihuje Odpadlíka. Každopádně celkově to nic nového nepřináši a svým způsobem to připomína Walker Texas Ranger. No ale co. Já jsem Odpadlíka jistou dobu sledoval, relaxoval u něj a fandil mu, takže 3 hvězdičky mu dám. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Další z akčních seriálů mého dětství (a nejen mého), který se nesmazatelně zapsal do mojí paměti, ... neohrožený bojovník silnic vyráží za nastolením spravedlnosti, hnán pomstou a odhodláním na svém Harley-Davidson. Parádní znělka. Lepší než Walker a přitroublá Kobra 11, ve svojí době 90. let měl Odpadlík to správné osobité kouzlo a i přes mizerný scénář a stále se dějově donekonečna omývající díly rád po dlouhé době podívám na Odpadlíka. Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích, protože svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Snažili se ho zabít. Místo toho zabili ženu, kterou miloval. Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou. Psanec, který loví psance. Lovec lidí. Odpadlík. 60 % ()

drexik 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem ho dost žral, dnes spíš s podivem co jsem na tom viděl. Každý díl je na tom skoro stejně. Reno chytá zločince, někomu pomůže (rozumějme nějaké ženské), ta se do něj zamiluje ale on to nemůže opětovat. Ob díl ho zatknou a zjistí identitu, ale protože vypadá jako dobrej chlap tak ho místní šerif pustí. No a do toho všeho ještě kibicuje parťák Bobby ze sérgou a hlavní nepřítel federál - poručík Dutch. Vypadá to, že mám na odpadlíka spadeno, ale opak je pravdou a když k tomu přidám i pomyslnou nostalgickou slzu tak to mám za 3*. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (10)

  • Lorenzo Lamas (Reno Raines) a Kathleen Kinmont (Cheyenne Phillips) boli v rokoch 1989-1993 manželia. Rovnako bol ženatý s herečkou Shauna Sand (1996-2002). Tá stvárnila v piatich dieloch seriálu postavu menom Lake Bradshaw. (m.a.t.o.)
  • Černý Hummer H1 ,kterým v seriálu jezdí Bobby Sixkiller (Branscombe Richmond), patřil ve skutečnosti hlavnímu protagonistovi Lorenzu Lamasovi. (korbitch22)
  • Tento a předchozí film (1993) byly v některých případech uvedeny také jako samostatné epizody v seriálu Odpadlík (od r. 1992), a to jako 20., 21. a 22. díl druhé řady. (CANNIBAL)

Reklama

Reklama