Reklama

Reklama

Dexter

(seriál)
Trailer 11
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2006–2022), 93 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Předloha:

Jeff Lindsay (kniha)

Hrají:

Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas, James Remar, C.S. Lee, Luna Lauren Velez, Desmond Harrington, Julie Benz, Christina Robinson (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(106)

Je inteligentní, okouzlující a má skvělý smysl pro humor. Je to Dexter Morgan (držitel Zlatého glóbu Michael C. Hall), všemi oblíbený sériový vrah. Coby forenzní expert u miamské policie ve dne vraždy vyšetřuje a v noci je páchá. Dexter se však řídí přísným etickým kodexem, který je jak jeho spásou, tak i celoživotním břemenem. Dexter, rozpolcený mezi nutkáním zabíjet a touhou po skutečném štěstí, žije v hlubokém konfliktu se světem i se sebou samým. V první řadě se dozvíme, že Dexter Morgan ve čtyřech letech osiřel a nese si s sebou traumatické tajemství. Byl adoptován policejním důstojníkem, který odhalil Dexterovy vražedné sklony a naučil syna ventilovat hrůznou touhu po lidské krvi konstruktivním způsobem – zabíjením odporných zločinců, kteří buď stojí nad zákonem, nebo se jim podařilo proklouznout spravedlnosti. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele NinadeL k tomuto seriálu (9)

Dexter (2006) 

96/96 Taková běžná večerníčková pohádka. ()

Série 1 (2006) (S01) 

V 1. sérii pobavila Erin Daniels, čímž Showtime vyřešil vazbu s jiným seriálem ze své stáje, s The L Wordem. Leitmotiv s Dexterovým dětstvím a životním formujícím zážitkem (přirozeně plným krve) přešel plynule do 2. série... ()

Série 2 (2007) (S02) 

... ve které zas byla velmi skvělá Jaime Murray jakožto Dexterova soulmate s černočernou duší. Ona vůbec hraje velmi často životní soulmates i v jiných seriálech a je to pro ní naprosto přirozené. ()

Série 3 (2008) (S03) 

3. série si pohrává s poněkud zpátečnickou zápletkou, jestli Dexter může mít rodinu a být otcem. A jestli může mít skutečného přítele? Takže si odkašlávám, jak jde kvalita dolů. Seriál Dexter se změnil do telenovely Miguel. ()

Série 4 (2009) (S04) 

4. série se pro změnu trasformovala do komedie Full House a samozřejmě se stupňují oblíbené zápletky ve stylu 92010 - kdo s kým. Naštěstí v posledních pár dílech to Trinity rozbalí na plno a... ()

Série 5 (2010) (S05) 

... díky tomu 5. série vypadá skvěle, jako úplně nový seriál. Rita a její děti jsou pryč, zůstává jen vlk šamotář a jeho narušená nejbližší rodinka. Julia Stiles by mohla být alespoň z poloviny tak zajímavá jako Jaime... And hello, Katherine Moennig. A ano, Julie Stiles patří nakonec mezi highlights celého seriálu. Je ale možné, aby se seriál celé čtyři série hledal jenom pro to, aby ta pátá byla osudová? ()

Série 6 (2011) (S06) 

A na 6. sérii se pro změnu zase nedá dívat. Tolik pseudonáboženských pindů aby jeden pohledal. K tomu už se všechny vedlejší postavy stihly prostřídat v posteli, takže nezůstalo vůbec nic. Dexter nemůže mít kamaráda, přítelkyni, manželku ani děti, tak mu necháme na krku labilní sestru a mrně. Výborně. ()

Série 7 (2012) (S07) 

Twist do 7. série už je tak dost výstřelem do tmy, celé se to už od konce dvojky točí v kruzích. Ale nakonec jsem mile překvapená z trojúhelníku Hannah-Dex-Deb. A i ten seňor Batista nafasoval důchod a kapitán LaGuerta pořádnou dávku toho, co si zasloužila. ()

Série 8 (2013) (S08) 

8. série pokračuje v psycho dramatu, ve kterém je loutkářem Charlotte Rampling. Nicméně kvalita jde do prdele. A pointa toho všeho je taková marná. Marnost nad marnost. ()

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Reklama

Reklama