Reklama

Reklama

Supergirl

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2021), 89 h (Minutáž: 38–47 min)

Hrají:

Melissa Benoist, Chyler Leigh, Calista Flockhart, Jeremy Jordan, Laura Benanti, David Harewood, Dean Cain, Helen Slater, Faran Tahir, Mehcad Brooks (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(126)

Aby Kara Danvers odvrátila katastrofu, odhalí své schopnosti a pravou identitu: je sestřenicí Supermana, známou jako Supergirl a ochránkyní National City. (Netflix)

Videa (7)

Trailer

Recenze (118)

filmsim 

všechny recenze uživatele

Pilot: Stejně jako pilot Flashe ani tento nový komiksový seriál mě příliš nenadchnul. Pilot by měl navnadit, ale tady se to příliš nedaří. Máme tu příjemně roztomilou a naivní hlavní hrdinku v podání Melissy Benoist a nástřel možností tohoto komiksového světa, ale na tu druhou přesahující stranu, nepříliš dobré triky, což u postavy takových schopností docela zamrzí, hloupé dialogy a chování postav, podivnou vládní organizaci a nepřesvědčujícího záporáka, který bude nejspíš celou sezónu tahat za nitky dějových zvratů. Škoda také nepropojení se světem Man of Steel, tady je od začátku jasné, že díky odlišnému originu Supermana, se asi žádného camea z filmové odnože DC Comics nedočkáme. Jako odpolední bezmyšlenkovitý oddych klidně, ale větší potenciál z toho zatím nekouká. 5/10 ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá podívaná pro puberťačky, kterou zřejmě opustím již po dvou dílech. Připitomělý scénář totiž nemá co nabídnout a po dějové stránce je seriál velice slabý (celá tajná organizace, protivníci, dialogy, to vše je k smíchu). Hlavní hrdinka (jistě vzor por mnoho holčiček) to svou sympatičností a roztomilou naivností celé neutáhne. ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

1. série Další z řady komiksových adaptací, ale tentokrát je to trochu jiné, protože v hlavní roli je holka. Melissa Benoist je takové koťátko, je sympatická a pěkně se na ní kouká. A to samé se dá vlastně říct i o seriálu samotném, protože přesně tak na mě po první sérii působí. Je sympatický a dá se na něj koukat. Oproti jiným drsným komiksovkám nám nabízí uvolněnou a oddychovou atmosféru a vlastně mi to ani nevadí. Nikdy jsem si ji nepouštěl proto, abych dostal drsnou akci. Působí to na mě hodně jako Flash, nejen tím, že obsazení postav "kamarádů" je v podstatě totožné (Winn vs. Cisco), ale hlavně tím, že se tady nezabíjí a vlastně ani neteče krev. Nevím proč k tomu mají všichni hrdinové odpor, vážně věří, že uvěznění je lepší variantou? Navíc mě baví postava Cat Grant, ta je zábavná a její hláška při crossoveru s Flashem, že všichni vypadají, jak ze seriálu CW, je nezapomenutelná. Jistě je i mnoho věcí, které by se dali seriálu vyčítat, ale já jsem ochotný mu to prozatím odpouštět. Celosériová linka, který vyvrcholila na závěr se mi docela líbila. Nástin možné linky pro další sérii taky a úplný závěr mě navnadil. Jsem tedy rád, že seriál nezrušili a že se za rok vrátí, i když to bude na jiné stanici. *** 2. série Musím přiznat, že jsem překvapen. Supergirl je taková milá srandička, která člověka dokáže bavit, když ji nebude brát zbytečně vážně. Mě baví se koukat na hlavní herečku a navíc jim letos musím přiznat i palec nahoru za linku pro Alex. Překvapivě ani přesun na CW neublížil, i když Cat Grant chyběla. Každopádně se za rok znovu s chutí podívám... *** 3. série I třetí série plní to, co seriál nabízel předtím. Pořád je to nenáročná oddychovka, kde mě nejvíc zajímá postava Alex a baví sledovat hlavní herečka. Linka s Reign nebyla úplně špatná, ale ukázalo se, že u tohohle seriálu mě příběh až tak moc nedrží a nepatřím mezi ty, co očekávají každý další díl. Prostě se podívám, když nemám nic jiného a většinou mi to nerušeně uteče. *** 4. série Nevím, jestli si mám něco nalhávat nebo otevřeně přiznat, že ve sledování Supergirl pokračuji hlavně kvůli ústřední trojici hereček, na které se prostě dobře kouká a baví mě je sledovat. Čtvrtá série je navíc hrozně, až otravně, politická a kritizuje současnou situaci v USA, což na chvilku sice pobaví, ale nevydrží to jako hnací pohon na celou sérii. Dva větší záporáci (Ben Lockwood a Manchester Black) nemají úplně hrozné motivace, ale postupně z nich udělají úplné idioty bez mozku, což je škoda. Ještě si hodně rozmyslím, jestli další pokračování budu sledovat nebo ne. ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Zabite ma, ale mňa to bavi. Hlavne je na (nielen tuto) Supergirl krajši pohľad ako na všetkych Supermanov dokopy. Melissa je roztomilosť sama, cez to nejde vlak. Trochu detinske, ale zabavne. Jo, a Caliste rola drsnej šefovej sadla dokonale. Ani Meryl Streep v rovnakej ulohe v Diabol nosi Pradu nebola zďaleka taka presvedčiva. Edit: Po 3 seriach uplne menim nazor. Zo zabavneho teenage serialu sa stala prachsprosta, slniečkarska,  homofilna, trans propaganda. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Popsat pilot Supergirl je zhruba stejně obtížné, jako udržet oční kontakt s Alice Eve během jejích rozhovorů u Craiga Fergusona. Volím proto srovnávací taktiku. Vedle všelijakých nových seriálů či starších restů teď pravidelně doháním pomocí binge-watchingu Dobrou manželku a samozřejmě musím říct, že je to seriál neskutečně chytrý, vtipný a především na úrovni. Je to zkrátka jako intimní večer při svíčkách s vaší přítelkyní, u dobré večeře, vína a kvalitní konverzace. Supergirl je naopak takovou pizzou s kámoši, plechovkami coly a deskovou hrou, u které se desetkrát za večer pohádáte, než jeden z vás konečně vyhraje, po čemž přichází na řadu jedna rychlá dota, abyste ty vztahy zase trochu utužili a mohli jít v klidu spát. Vtip je v tom, že jedno není nutně horší, jak to druhé. Občas zkrátka chcete to první, jindy byste zase game night s kamarády za nic nevyměnili. A to je prostě v pořádku. 7/10* PS. asi jsem se platonicky zamiloval do Melissy Benoist. To je taky v pořádku, že jo? ()

Galerie (1 882)

Zajímavosti (34)

  • V 16. epizodě 1. série "Falling", ve scéně, kdy Supergirl (Melissa Benoist) střílí oříšky v baru na alkohol, je odkazem na scény ze Supermana 3 z roku 1983. (Zek)
  • V epizodě mluví Oliver (Stephen Amell) a Barry (Grant Gustin) s barmanem Garrym. Jde o postavu ze seriálu Legends of Tomorrow (od r. 2016) , kde jde o jednoho z členů Time Bureau. Další narážkou na tento seriál je jeho prohlášení, že Oliver a Barry nejsou jeho hrdinové, ale jeho „legendy“. (spacemaster)
  • Když zápasí Superman/John Deagan a Superm ze Země-38, žena která je vidí vykřikne „Bizzaro“. Bizzaro je Supermanův protipól, častá záporná postava v příbězích o muži z oceli. Je jeho naprostým opakem, ale má jeho schopnosti. (spacemaster)

Související novinky

Cage málem znovu hrál Supermana

Cage málem znovu hrál Supermana

08.12.2019

Chystaný speciál Crisis on Infinite Earths nabídne crossover mezi doposud největším počtem televizních superhrdinů od DC. Kromě stálých herců, co mají na stanici CW vlastní seriál, se pak dočkáme i… (více)

Green Lantern dostane seriál

Green Lantern dostane seriál

30.10.2019

Chystaná služba HBO Max odhalila svůj budoucí obsah a mezi novinkami se teď čerstvě objevil taky připravovaný projekt od DC, hraný Green Lantern. Seriál povede producent Greg Berlanti, který… (více)

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Reklama

Reklama