Reklama

Reklama

Supergirl

(seriál)
Trailer 1
USA, (2015–2021), 89 h (Minutáž: 38–47 min)

Hrají:

Melissa Benoist, Chyler Leigh, Calista Flockhart, Jeremy Jordan, Laura Benanti, David Harewood, Dean Cain, Helen Slater, Faran Tahir, Mehcad Brooks (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(126)

Aby Kara Danvers odvrátila katastrofu, odhalí své schopnosti a pravou identitu: je sestřenicí Supermana, známou jako Supergirl a ochránkyní National City. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (118)

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Supergirl je díl od dílu lepší a lepší. Zatím mám shlédnuto 17 dílů z první série a příští týden mě čeká crossover s Flashem, což bude určitě pecka. No a jinak je to zábavný komiksový oddychový seriál. Rozhodně se nedá říct, že čistě pro puberťáky nebo pro holky. Potěšilo mě taky občasné zjevení bývalého Supermana Deana Caina ("I know everything about Superman."), občasné zjevení CGI Supermana (a zároveň naštve fakt, že se Superman v jiné podobě objevit nesmí), chatovací konverzace mezi Supergirl a Clarkem jsou velice vtipné (vůbec se vám do toho nikdo nemůže hacknout :-)) a objeví se tu víc než dost méně známých postav ze světa DC, což je fajn. Jenom si nejsem jistý, jestli ztvárnit Jimmyho Olsena jako nabušenýho charismatickýho černocha, byl úplně nejlepší nápad. Nevadí mi to, ale trošku hůř se na to zvyká :-) ()

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Pilot překvapivě o dost lepší, než trailer naznačoval. Přesto Supergirl nesahá ani po kotníky svým seriálovým bratrům. Zatímco Arrow udělá z jedněch z hlavních postav lesbičky, nikdo ani nemrkne. Arrow i Flash mají po svém boku ženské partnerky a superhrdinky, o Agents of SHIELD ani nemluvě, a nedělají z toho velké "haló", avšak jakmile se v National City objeví ženská hrdinka, tvůrci o tom musí mluvit alespoň třikrát během deseti minut... Supergirl je hodně daleko od super, jak se dalo očekávat, ale druhou šanci si zřejmě zaslouží... Update po shlédnutí všech epizod: Druhá šance se vyplatila. Závěr těžko uvěřitelný, ale přesto mi bude seriál chybět. ()

Reklama

jh666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilot byl lepší než jsem očekával. Melissa Benoist je sympatická. Akce taky ušla, člověk se párkrát zasmál. Akorát Olsenova osobnost mi nějak nesedí. Za pilot 66 % Edit Po celé sérii jsem spokojený. Supergirl určitě předčila má očekávání. Rozhodně není perfektní a má co zlepšovat. Ale především zhruba od třetiny série jsem se bavil. Některé epizody nebo jejich části byly trochu slabší (očekávaný crossover s Flashem byl strašně křečovitý) a finále úplně nevyužilo svůj potenciál, ale i tak jsem spokojený. 72 % ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Tento komentář píšu po shlédnutí 17 epizod. Původně jsem tu měl rozmluvu o chaotickém příběhu, levných efektech a nějakých drobných klišé. K mému překvapení ale tento seriál začínal nabírat na kvalitě. Už nikde nevidím naprosto vehementní fyziku jako v prvním díle. Dialogy už nejsou úplně zbytečné, i když sem se nějaká ta rozmluva o smyslu existence objeví. Shrnuto a podtrženo, seriál Supergirl trpí především nepřívětivým startem a to také mělo za důsledek tolik špatných hodnocení po prvních pár epizodách od lidí, co tomu už dál nedali šanci. Jestli se dostanete tak daleko jak já, možná tomu nějakou tu hvězdu přidáte. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Popsat pilot Supergirl je zhruba stejně obtížné, jako udržet oční kontakt s Alice Eve během jejích rozhovorů u Craiga Fergusona. Volím proto srovnávací taktiku. Vedle všelijakých nových seriálů či starších restů teď pravidelně doháním pomocí binge-watchingu Dobrou manželku a samozřejmě musím říct, že je to seriál neskutečně chytrý, vtipný a především na úrovni. Je to zkrátka jako intimní večer při svíčkách s vaší přítelkyní, u dobré večeře, vína a kvalitní konverzace. Supergirl je naopak takovou pizzou s kámoši, plechovkami coly a deskovou hrou, u které se desetkrát za večer pohádáte, než jeden z vás konečně vyhraje, po čemž přichází na řadu jedna rychlá dota, abyste ty vztahy zase trochu utužili a mohli jít v klidu spát. Vtip je v tom, že jedno není nutně horší, jak to druhé. Občas zkrátka chcete to první, jindy byste zase game night s kamarády za nic nevyměnili. A to je prostě v pořádku. 7/10* PS. asi jsem se platonicky zamiloval do Melissy Benoist. To je taky v pořádku, že jo? ()

Galerie (1 882)

Zajímavosti (34)

  • Melissa Benoist (Kara Danvers) bola počas 5. série tehotná. Takisto aj Andrea Brooks (Eve Tessmacher), ktorá to oznamovala v každom rozhovore na víkendovom ComicCone. (Broccoli_)
  • Superhrdinský kostým Kary (Melissa Benoist) navrhla designérka Colleen Atwoodová, která navrhovala kostým i superhrdinům Oliverovi a Barrymu ze seriálů Arrow (od r. 2012) a The Flash (od r. 2014). (Filipus Muff)
  • Helen Slater, která v seriálu ztvárnila roli Karyny adoptivní matky Sylvii Danvers, hrála hlavní roli Kary v původním seriálu Supergirl (od r. 1984). Hrála i postavu kryptonské matky Kary v seriálu Smallville (od r. 2001). (Filipus Muff)

Související novinky

Cage málem znovu hrál Supermana

Cage málem znovu hrál Supermana

08.12.2019

Chystaný speciál Crisis on Infinite Earths nabídne crossover mezi doposud největším počtem televizních superhrdinů od DC. Kromě stálých herců, co mají na stanici CW vlastní seriál, se pak dočkáme i… (více)

Green Lantern dostane seriál

Green Lantern dostane seriál

30.10.2019

Chystaná služba HBO Max odhalila svůj budoucí obsah a mezi novinkami se teď čerstvě objevil taky připravovaný projekt od DC, hraný Green Lantern. Seriál povede producent Greg Berlanti, který… (více)

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Reklama

Reklama