Reklama

Reklama

Odpadlík

(seriál)
USA, (1992–1997), 78 h 52 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Lorenzo Lamas, Branscombe Richmond, Kathleen Kinmont, Sandra Dee Robinson, Stephen J. Cannell, Larry Manetti, Geoffrey Blake, L.Q. Jones, Shauna Sand (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Bývalý policista Lorenzo Lamas se stane psancem. Přesto stále bojuje na straně práva a spravedlnosti... (TV Prima)

Recenze (385)

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Na to, jak beznadějně zoufalou pitomost ve své době tenhle seriál představoval, má velmi vysoké hodnocení, za které vděčí věkovému profilu členů CSFD a nostalgii. Už první řada představovala hromadu klišé a stereotypů, další řady dílo zkázy završily přežvýkáním a vykrádáním sebe sama. Celkový dojem 10 %. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nasledováno všech 110 dílů. Nedá se říct, že by Odpadlík byl někdy nepřekonatelnou klasikou, ale narozdíl od přeplácaných Walkera nebo Kobry se v rámci žánru držel vždy v rovině slušného průměru. A díky tomu se dal bez problémů sledovat i po letech. Základní premisu "psanec který loví psance" zná každý a když pominu její totální nevěrohodnost (jeden z nejhledanějších v USA a skoro nikdo ho nepozná?), nabalují se na ni slušné díly. Příběhy nejsou úplně pitomé, většinou je to tak akorát mix vyšetřování, romantiky s nějakou tou akcí. Občas je tu až westernová atmosféra díky těm různým zapadákovým, pozdější série z prostředí pláží jako by vypadly z Baywatch. Kromě klasických epizod jsou tu i dějové epizody točící se kolem možnosti Rena se očistit, které nikdy nevyjdou, protože scénář. A pak také párkrát "přeskočíme žraloka" takže tu nechybí mimozemštani, duchové, divoký západ, upír nebo klasický díl "co kdybych se nikdy nenarodil". Postavy inu klasické devadesátky - Reno je frajer s dlouhýma vlasama, motorkou, brokovnicí a bojovým uměním, vedle něj je nepřekonatelný byznysman, manekýn a tlučhuba Bobby Sixkiller, který když na to přijde umí být i slušným lovcem odměn a naprosto zbytečná blondýna Cheynne, kterou když v poslední sérii vystřídá stejně zbytečná blondýna Sandy, nikdo si toho ani nevšimne. Akce také neurazí - občas nějaká honička, hodně vystřílených nábojů (ale v rámci přístupnosti se málokdo trefí a když tak do ramene) a bojové umění. Lamas používá zajímavý mix klasického karate a aikido chytaček a hodů a narozdíl třeba od Walkera není nezranitelný, takže to občas nedopadne. Zkrátka - bavilo mě to, žádné nadšení se nedostavilo, ale ani žádné zpruzení, prostě pohodový devadesátkový průměr. ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Seriál ve kterém ústřední hrdina řeší kauzy a případy v tak hojném počtu, že by se za ně nemuselo stydět ani průměrně velké policejní oddělení a zároveň se snaží o očištění svého jména, to byl Lamasův Odpadlík. Kdyby ho člověk viděl třeba jenom jednou, tak by z něj měl možná lepší pocit, než když ho neustálými reprízami masírovala televize po 10 let! Nicméně si myslím, že na tomto seriálu právě Lamasova hvězda stoupala až do úrovně všech těch céčkových akčňáků, kterými svět kinematografie zmíněný herec obdařil :-) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Renegát honí renegáty, oh, ano. Bylo to naprosto vzrušující vidět pravého renegáta na skvělé mašině valící to Americkou stepí na cestě za spravedlností. Bohužel jsem během seriálu stihl dospět, takže vám ani nemůžu říct, jak to celé skončilo, ale doufám, že se Lorenzo nakonec přeci jen očistil a stal se zněj zase slušný občan USA. ()

adams89 

všechny recenze uživatele

"Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích, protože svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Snažili se ho zabít, místo toho zabili ženu, kterou miloval. Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou. Psanec, který loví psance. Lovec lidí. Odpadlík." Vždyť už kvůli tomuhle skvělému proslovu na začátku jsem se na Odpadlíka díval! Zápletka ve stylu Uprchlíka s Harrisonem Fordem se mi zpočátku hodně zamlouvala. Lorenzo Lamas, král béčkových stříleček, ve své roli vůbec nevypadal špatně. Jeho parťák Bobby Sixkiller byl zase zárukou vtipných hlášek a poručík Dixon naopak dobře zahraný záporák. Postupem času ovšem seriálu vyloženě docházel dech a sami tvůrci už očividně nevěděli s čím novým mají přijít. Ještě dnes se občas na Odpadlíka dívám, když se nudím.60% ()

Galerie (78)

Zajímavosti (10)

  • Černý Hummer H1 ,kterým v seriálu jezdí Bobby Sixkiller (Branscombe Richmond), patřil ve skutečnosti hlavnímu protagonistovi Lorenzu Lamasovi. (korbitch22)
  • Tento a předchozí film (1993) byly v některých případech uvedeny také jako samostatné epizody v seriálu Odpadlík (od r. 1992), a to jako 20., 21. a 22. díl druhé řady. (CANNIBAL)
  • Hlavného záporáka, Donalda "Dutcha" Dixona, si zahral autor a producent seriálu Stephen J. Cannell. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama