Reklama

Reklama

Dexter

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2006–2022), 93 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Předloha:

Jeff Lindsay (kniha)

Hrají:

Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas, James Remar, C.S. Lee, Luna Lauren Velez, Desmond Harrington, Julie Benz, Christina Robinson (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(106)

Je inteligentní, okouzlující a má skvělý smysl pro humor. Je to Dexter Morgan (držitel Zlatého glóbu Michael C. Hall), všemi oblíbený sériový vrah. Coby forenzní expert u miamské policie ve dne vraždy vyšetřuje a v noci je páchá. Dexter se však řídí přísným etickým kodexem, který je jak jeho spásou, tak i celoživotním břemenem. Dexter, rozpolcený mezi nutkáním zabíjet a touhou po skutečném štěstí, žije v hlubokém konfliktu se světem i se sebou samým. V první řadě se dozvíme, že Dexter Morgan ve čtyřech letech osiřel a nese si s sebou traumatické tajemství. Byl adoptován policejním důstojníkem, který odhalil Dexterovy vražedné sklony a naučil syna ventilovat hrůznou touhu po lidské krvi konstruktivním způsobem – zabíjením odporných zločinců, kteří buď stojí nad zákonem, nebo se jim podařilo proklouznout spravedlnosti. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele MonaSax k tomuto seriálu (1)

Dexter (2006) 

Přesně jak všichni říkají, je to nejlepší seriál od Showtime, ano to je náš temný Dex. Momentálně dojíždím třetí sérii a už teď se těším na čtvrtou. Budu teď komentovat každou zvlášť. První série má kvalitní, propracovaný a velice napínavý příběh, kdo by čekal, že Deb přítel, který amputuje části lidského těla je zrovna takový vyvhrel. Já tedy ne, aspoň ze začátku. Takže první série, byla tak úžasná, že si zaslouží 90%. Druhá měla o trochu slabší účinek na mne. I když jsou všichni zděšeni případem Řezníka ze zálivu a Dexter se njevíce klepe, protože mu jde o kejhák. Vše se vyřeší jako vždy a trochu mně naštavalo, že tak, že se to hodí na seržu Doakse. Podle mně to nebyl zas takový zlý chlap. V této sérii mně zaujal poměr Dexter a Lila, hodil se k ní víc, než k hodné Ritě, ale později poznal jaká přísavka je a tak ji odkopl a z ní začal pořádně sršet oheň. Tahle série si zaslouží four 70%. Třetí série mi přijde stejně kvalitní jako druhá, i když laťka možná pomalu klesá. Nejhlavnější věcí, co táhne celý děj této série, není případ Stahovače, kde se vrah schovává ve stromech a přitom sleduje obeť, ale podivuhodné přátelství temného bratrstva Miguela Prady a Dextera. Oba lační po krvi, myslím, že všichni ví, kdo víc. Jinak celkově jsem si oblíbila z hlavních postav drsnou Deb nevlastní sestru Dextera pro její prostořekost a u Dextera je nejzábavnější, co si myslí, rozhodně ne to, co říká. Hodnocení třetí série je 70%. Už teď se těším na čtvrtou, co si pro nás zas Dexter Killer přichystá za krvavou lahůdku. ()

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Reklama

Reklama