Reklama

Reklama

Dexter

(seriál)
Trailer 3
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2006–2022), 93 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Předloha:

Jeff Lindsay (kniha)

Hrají:

Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas, James Remar, C.S. Lee, Luna Lauren Velez, Desmond Harrington, Julie Benz, Christina Robinson (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(106)

Je inteligentní, okouzlující a má skvělý smysl pro humor. Je to Dexter Morgan (držitel Zlatého glóbu Michael C. Hall), všemi oblíbený sériový vrah. Coby forenzní expert u miamské policie ve dne vraždy vyšetřuje a v noci je páchá. Dexter se však řídí přísným etickým kodexem, který je jak jeho spásou, tak i celoživotním břemenem. Dexter, rozpolcený mezi nutkáním zabíjet a touhou po skutečném štěstí, žije v hlubokém konfliktu se světem i se sebou samým. V první řadě se dozvíme, že Dexter Morgan ve čtyřech letech osiřel a nese si s sebou traumatické tajemství. Byl adoptován policejním důstojníkem, který odhalil Dexterovy vražedné sklony a naučil syna ventilovat hrůznou touhu po lidské krvi konstruktivním způsobem – zabíjením odporných zločinců, kteří buď stojí nad zákonem, nebo se jim podařilo proklouznout spravedlnosti. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele sssssycak k tomuto seriálu (1)

Dexter (2006) 

Dexter je pro mě jeden z nejlepších, ne-li vůbec nejlepší, a nejoriginálnější seriál nového milénia. Úvod celého seriálu byl sice poněkud vlažnější, takže možná mohl pár netrpělivců odlákat, ale dnes ho již předchází taková pověst, že se to asi stát nemůže. Jednotlivé série se sice pomaleji rozjíždějí, o to ale lépe gradují. Závěrečný tah na branku sérií je neskutečný, a závěrečné díly tak chcete vidět za každou cenu co nejdříve. Rád bych řekl, že seriál zrál jako víno, ale to bych velmi poškodil první série. Ty jsou totiž již brilantní a dostáváte tak to nejlepší již od samého počátku. 1. - 5. série jsou skutečně vrchol seriálové dramatické tvorby, a co je ještě vzácnější, každá jedna série je originální, zaměřujíc se pokaždé na trochu jinou část života jednoho psychopata. 6. série je trošku (ale opravdu jen o malou trošku) horší než předchozí, mírně kopírujíc 5. sérii, s nevyhnutelným směřováním k tomu, čemu se v předchozí sérii hodila na konci zpátečka - velké odhalení. 7. série je opět bravurní, a mění celého Dextera na jiný level, než jak jsme ho poznali na začátku. Jen ten konec, ach, toho je škoda. Pakliže jsem na začátku použil příměr o zraní vína, označil bych závěrečnou 8. sérii jako již bohužel trochu přezrálé víno. Najednou se nám opakují Dexterovi chyby, ze kterých se již dávno poučil, a tak nějak nechtíc se vracíme do již překonaných fází Dexterova vývoje. Místo grandiózního finále, kam se celou dobu směřovalo, přichází trošku WTF moment. Fenomén Dexter by si zasloužil hodnotnější zakončení, v které jsem doufal celou osmou sérii. Ne, že by finále bylo vyloženě špatné, ale tak nějak jsme dostali něco jiného, než kam jsme předchozích 7 let směřovali. Dexter je ale jedinečný a dlouho jím zůstane, jeho 5 hvězdiček je skutečně oprávněných a v rámci konkurence skutečně poctivě vydobytých. ()

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Reklama

Reklama