Reklama

Reklama

Dexter

(seriál)
Trailer 6
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2006–2022), 93 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Předloha:

Jeff Lindsay (kniha)

Hrají:

Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas, James Remar, C.S. Lee, Luna Lauren Velez, Desmond Harrington, Julie Benz, Christina Robinson (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(106)

Je inteligentní, okouzlující a má skvělý smysl pro humor. Je to Dexter Morgan (držitel Zlatého glóbu Michael C. Hall), všemi oblíbený sériový vrah. Coby forenzní expert u miamské policie ve dne vraždy vyšetřuje a v noci je páchá. Dexter se však řídí přísným etickým kodexem, který je jak jeho spásou, tak i celoživotním břemenem. Dexter, rozpolcený mezi nutkáním zabíjet a touhou po skutečném štěstí, žije v hlubokém konfliktu se světem i se sebou samým. V první řadě se dozvíme, že Dexter Morgan ve čtyřech letech osiřel a nese si s sebou traumatické tajemství. Byl adoptován policejním důstojníkem, který odhalil Dexterovy vražedné sklony a naučil syna ventilovat hrůznou touhu po lidské krvi konstruktivním způsobem – zabíjením odporných zločinců, kteří buď stojí nad zákonem, nebo se jim podařilo proklouznout spravedlnosti. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Atchyroz k tomuto seriálu (10)

Dexter (2006) 

Surprise Motherfucker! Dexter Morgan je přesně ten typ antihrdiny, kterého si prostě zamilujete. Tohoto vražedného krevního analitika jsem si od začátku hodně oblíbil a i přes to co dělá, jsem mu fandil od začátku do konce. Tento seriál je perlou mezi krimi seriály, ve kterém se objevují také prvky komedie a psychologického dramatu. Může se pyšnit naprosto skvostným hereckým obsazením, ve kterém kromě Michaela C. Halla excelují další skvělí herci, ať už v rolích kladných policistů nebo vražedných psychopatů, kteří se mají objevit Dexterovi na stole. Nejlepší postavou vedle Dextera je pro mne John Lithgow alias Trinity, Dexterova sestra Debra v podání Jennifer Carpenter a agent Frank Lundy Keitha Carradinea. Vrcholem seriálu je pro mne stejně jako pro většinu ostatních legendární čtvrtá sezóna o souboji Řezníka ze zálivu a Trinityho, pozadu nezůstávají první a druhá, které jsou na stejné úrovni. Za nejslabší naopak považuji třetí a finální osmou. Ano, i Dexter je stejně jako mnoho dalších seriálů známý ne moc povedeným koncem, který jsem dokázal překousnout. V roce 2021 dorazila devátá dodatková série s názvem New Blood a tento návrat si svoji existenci naplno obhájil, mě to bavilo a celé se to povedlo ukončit líp, i když k dokonalosti to pořád mělo dost daleko. Celkově ve svém žánru dnes Dexter nemá v televizní produkci konkurenci a byla radost to sledovat po celou dobu devíti sezón. ()

Série 1 (2006) (S01) 

9,5/10 ()

Série 2 (2007) (S02) 

10/10 ()

Série 3 (2008) (S03) 

8/10 ()

Série 4 (2009) (S04) 

10/10 ()

Série 5 (2010) (S05) 

8,5/10 ()

Série 6 (2011) (S06) 

9/10 ()

Série 7 (2012) (S07) 

8,5/10 ()

Série 8 (2013) (S08) 

7/10 ()

Nová krev (2021) (S09) 

8,5/10 - Normálně samostatné série seriálů nerecenzuji, ale tady musím udělat výjimku. Seriál Dexter, který běžel v letech 2006-2013, miluju a patří mezi mé vůbec nejoblíbenější seriály. Jako jednoho z mála mě sériový vrah v podání Michaela C. Halla bavil po celých osm řad. I ten tolik hejtovaný konec jsem tak nějak překousnul, i když to mohlo být  mnohem lepší. Teď se Dexter Morgan vrací a limitovaná série, ke které se vrátil tvůrce prvních čtyř (upřímně nejlepších) řad, svoji existenci naplno obhájila. Během celé série jsem byl přímo nadšený z toho jak moc dobré to je. Vrátilo se prakticky všechno co jsem na původním seriálu miloval. Poprvé se tady změnila lokace, místo prosluněné Miami se děj odehrává ve studeném městečku Iron Lake, je tu mnoho nových dobře fungujících postav, je zde skvěle vybudovaná atmosféra a proti Řezníkovi ze zálivu se postavil pro mě asi jeden z nejlepších protivníků. Je tu ovšem jedno velké ALE. Až do konce deváté epizody to celé skvěle graduje a rostla i velká očekávání od toho jak to celé dopadne. No a úplný závěr bude opět hrozně moc rozdělovat. Rozhodně je to lepší než minule, ale přeci jenom jsem od toho chtěl víc. První půlka finální epizody funguje výborně, ale poté se na poslední chvíli všechno hrozným způsobem urychlí, nic nemá dostatek času, pak to najednou skončí a spousta otázek zůstává nezodpovězena a příběhových linek nedotažených do konce. Je to ohromná škoda a chtělo by to delší epizodu nebo ještě jednu až dvě navíc. Celkově z New Blood ale velká spokojenost, jen škoda toho konce. ()

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Reklama

Reklama