Reklama

Reklama

Dexter

(seriál)
Trailer 10
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2006–2022), 93 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Předloha:

Jeff Lindsay (kniha)

Hrají:

Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas, James Remar, C.S. Lee, Luna Lauren Velez, Desmond Harrington, Julie Benz, Christina Robinson (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(106)

Je inteligentní, okouzlující a má skvělý smysl pro humor. Je to Dexter Morgan (držitel Zlatého glóbu Michael C. Hall), všemi oblíbený sériový vrah. Coby forenzní expert u miamské policie ve dne vraždy vyšetřuje a v noci je páchá. Dexter se však řídí přísným etickým kodexem, který je jak jeho spásou, tak i celoživotním břemenem. Dexter, rozpolcený mezi nutkáním zabíjet a touhou po skutečném štěstí, žije v hlubokém konfliktu se světem i se sebou samým. V první řadě se dozvíme, že Dexter Morgan ve čtyřech letech osiřel a nese si s sebou traumatické tajemství. Byl adoptován policejním důstojníkem, který odhalil Dexterovy vražedné sklony a naučil syna ventilovat hrůznou touhu po lidské krvi konstruktivním způsobem – zabíjením odporných zločinců, kteří buď stojí nad zákonem, nebo se jim podařilo proklouznout spravedlnosti. (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele hrumsrt k tomuto seriálu (54)

Dexter (2006) 

Jednoznačně seriál, který Vás tak upoutá, že se těžko odtrhává. Obzvláště, když hned od začátku je tak extrémně dobrý. Bohužel první naprosto úžasnou a ikonickou sérii už nic nepřekonalo, i když některé série se o to snažily, jiný tomu byly vzdálené.. Úžasný hlavní "hrdina", vynikající další hlavní postavy i ty vedlejší. Fakt jen jedna postava mi v seriálu vadila, a i tu jsem nakonec přijal. Naprosto geniální jsou rozhovory Dextera s jeho přízraky Harrym, Brianem, anebo i Debrou! Ačkoli finální (osmá) série šla kvalitou hodně dolů, tak přeci jen slzy tečou a tečou... Fanoušci pak nespokojeně volali, až je někdo vyslyšel a dočkali jsme se nadstavby v podobě "New Blood". S modernějším kabátem leč nádechem starého dobrého Dexíka si to jistě našlo svoje místo. Jakmile si show udobřila svoje diváky, tak je zase rozebrala. Závěr je to silný, ale já ho beru! Diváci neví, co chtějí, fanoušci vzpomínají na genialitu a děkují. --- 1. série - 100%!. 2. série - 95%. 3. série - 90%. 4. série - 100%. 5. série - 85%. 6. série - 80%. 7. série - 100%. 8. série - 75%. 9. série - 95%. ()

Série 1 (2006) (S01) 

Naprostá fantazie! Od začátku do konce to šlape, ani odtrhnout se nešlo. Finále opravdu stojí za to a přináší řadu překvapení... 100% ()

Okruh přátel (2006) (S01E07) 

Morganová : ,,Trefili jsme zlatou žílu?" Angel : ,,Ne, trefili jsme kurevsky zlatou žílu!" ()

Cvokař k večeři (2006) (S01E08) 

Zatím zlomová epizoda první série. Odkryje se vrah z hlavní dějové linky. Perfektní byla i samotná sezení s psychiatrem, který měl navíc zajímavé obsazení. Dexter byl fantastický, ale konečně musím přidat zásluhy i osobnímu životu.. ()

S pravdou ven (2006) (S01E11) 

,,Jednu skleničku šampaňského, víc nežádám.." ()

Volání krve (2006) (S01E12) 

I tentokrát nás provede kultovní Dexter song od Rolfe Kenta.. ()

Série 2 (2007) (S02) 

Pokud to porovnám s první sérií, tak se prostě neubráním tomu, že kvalita šla dolů (a bohužel někdy výrazně). Je otázkou, co je hlavní dějovou linkou ? Lilah (Jaime Murray) to hraje skvěla, až si snad nedovedu představit někoho jiného. ALE nevím čím to bylo, ale Rita mě opravdu štvala, no a v zápětí Lilah tomu nasadila zcela jinou laťku - za mě snad Dexter někdy najde někoho k němu lepšího. Brilantní je tentokrát James Doax, který šlape Dexterovi na krk, jak to jen jde. Jejich rozhovory v závěru série byly asi to vůbec nejlepší, co nám 2. série nabídla. Je mi přeci jen trošku líto Marií Laguertové, která měla vlastně pravdu, snažila se pomoc příteli, jen prostě Dexter vystavěl přesvědčivější lež. 95% ()

Ono to žije (2007) (S02E01) 

Dexíkovy pytlíčky ... ()

Až si vydechnu (2007) (S02E02) 

Lov na China byl vynikající! Každý Dexíkův pohyb jsem si užíval. Bohužel ale i tentokrát byla Rita hrozně protivná :( ... ()

Nepříjemná lež (2007) (S02E03) 

Ale ale... Kdo pak se nám to rozhodl režírovat. :) ,,Slyšel jste o kreditu zadarmo." ()

Noc, kdy se mi rozsvítilo (2007) (S02E07) 

Dexter vs. Doax bylo pěkně zahrané, ale co tentokrát potěšilo byla Rita ve vztahu s matkou, kde s konečně Rita dokázala postavit za svůj vztah s Dexterem. Hlavní linka série nikam moc neposkočila, ale Dexter dostal prostor... ()

Svítání (2007) (S02E08) 

Fakt nevím jak se to přihodilo, ale Rita mi přišla otravná od začátku, takže rozchod jsem bral jako relativně dobrý posun. Nicméně, co předvádí Lila je úplně jiný level. Když zrovna nemá sundané tričko, kdy je všechna pozornost upřená na její "výbavu", tak mi vůbec nesedí, snad ještě otravnější než Rita. Jakože žárlit na děti ?!. Dexter to dobře přehodil na policejní sbor, ale FBI agent to ještě geniálněji prokouknul. ()

Odpor je marný (2007) (S02E09) 

Asi jeden z zatím nejlepších díl vůbec. Fakt to napětí bylo úžasné, ale co ten závěr! Ach bože to bylo famózní! Jen tak dál. ()

Britská invaze (2007) (S02E12) 

Hodně dobrý závěr série, to ano. Avšak za úplný vrchol nejspíše považuji epizodu předchozí. Tentokrát to nebylo až tak napínavé, šlo to předpokládat. Nicméně s úsměvem končila linka Lundi-Debb, ačkoli i tentokrát se to dalo předvídat. Celkově v druhé sérii až na výjimky vnímám pokles kvality - Lila i Rita mi tentokrát opravdu hodně vadily, s tím, že se mi ani nelíbil jejich vývoj. Možná jen je mi fakt bylo líto Maríi Laguertové, ta si to asi takhle nezasloužila. Uvidíme, třeba se jednou Marií dočká pravdy... ()

Série 3 (2008) (S03) 

Ano, 3. série je doposud nejslabší. Ale i tak nám toho nabídla hodně. Vynikající novou postavu Miguel Prado a spoustu dalšího. Dexter konečně získá rodinu, Debb získá post detektiva. Stejně jako při brilatní konfrontaci Dexter v. Doax, je nám něco podobného nabídnuto s Miguelem. Současně se nám také otevře otázka "Může Dexter mít přítele, který by o něm všechno věděl a i tak ho přijal ?" ... Zatím to tak nevypadá. Bohužel Rita se nijak nezlepšila a svatební horečka jí udělala snad ještě více otravnou. Stále je však kvalita seriálu extrémně vysoko, tak se těším, co přijde dál! :) 90% ()

Hledá se Freebo (2008) (S03E02) 

Začíná se to zase rozjíždět! Vynikající honba za pomstou. No a ten závěr? Skvělý! Postava Miguela Prady je zatím velmi nadějná. Uvidíme, jak se vyvine ten závěr .. ()

Lev dnes v noci spí (2008) (S03E03) 

"Zasraná buclatá mašinka na hovna s chrastítkem." ()

Co je doma, to se počítá (2008) (S03E04) 

Jasně, téma svatby a rodiny, což nás nikam neposune. Na druhou stranu vztahy Dexter-Miguel-Ramon se může vyvinout skvěle. A to je to, co táhlo tuhle epizodu. Vkládám do Miguela opravdu hodně, tak snad dostane prostor! ()

Chcete si vzít Dextera Morgana? (2008) (S03E12) 

I tak velmi poutavé finále. Přestože bez Miguela jsou zjevné trhliny, je dobře vidět, jak důležitou úlohu v sérii sehrál. Hodně se mi líbilo setkání Ramona s Dexterem ve vězení, které mělo opravdovou emoční hloubku. Nádherná byla scéna v kanceláři Laguertové, kdy se Debra konečně dočká.. A totálně to zabila snad nejlepší hláška celé série, kdy Debb řekne : " V šatech si přijdu jako transka. " ()

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Reklama

Reklama