Reklama

Reklama

Supergirl

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2021), 89 h (Minutáž: 38–47 min)

Hrají:

Melissa Benoist, Chyler Leigh, Calista Flockhart, Jeremy Jordan, Laura Benanti, David Harewood, Dean Cain, Helen Slater, Faran Tahir, Mehcad Brooks (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(126)

Aby Kara Danvers odvrátila katastrofu, odhalí své schopnosti a pravou identitu: je sestřenicí Supermana, známou jako Supergirl a ochránkyní National City. (Netflix)

Videa (7)

Trailer

Recenze (118)

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Supergirl je díl od dílu lepší a lepší. Zatím mám shlédnuto 17 dílů z první série a příští týden mě čeká crossover s Flashem, což bude určitě pecka. No a jinak je to zábavný komiksový oddychový seriál. Rozhodně se nedá říct, že čistě pro puberťáky nebo pro holky. Potěšilo mě taky občasné zjevení bývalého Supermana Deana Caina ("I know everything about Superman."), občasné zjevení CGI Supermana (a zároveň naštve fakt, že se Superman v jiné podobě objevit nesmí), chatovací konverzace mezi Supergirl a Clarkem jsou velice vtipné (vůbec se vám do toho nikdo nemůže hacknout :-)) a objeví se tu víc než dost méně známých postav ze světa DC, což je fajn. Jenom si nejsem jistý, jestli ztvárnit Jimmyho Olsena jako nabušenýho charismatickýho černocha, byl úplně nejlepší nápad. Nevadí mi to, ale trošku hůř se na to zvyká :-) ()

Milky. odpad!

všechny recenze uživatele

Naleštěné hovno pro desetileté. Trochu mi to připomíná staré seriály z devadesátých let na Nově. Pryč od toho. Navíc je třeba se zamyslet nad tím, že Superman trpí myšlenkou, že je poslední Kryptoňan a s ním vymře i jeho druh. Vzhledem k tomu, že je světoznámá osobnost a Supergirl se taktéž dle seriálu zrovna netají svou činností, nabízí se logický výsledek: Kal-El by se měl s Karou Zor-El setkat a plodit s ní potomstvo. Jakožto poslední dva svého druhu mají morální i biologickou povinnost zachránit svůj Kryptoňanský druh. Mnoho států USA manželství a vztah bratranců povoluje, navíc Elové nejsou lidé, takže se na ně případný zákaz ani nevztahuje. Ale vzhledem k tomu, že Supergirl je jen ceckatá dojička na peníze z mladého obecenstva, nečekám, že by tvůrci nad čímkoliv takovým pomýšleli...tfuj! ()

Reklama

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Podobně teenagersky přihlouplé jako Flash, jen víc holčičí, a s rozpočtem pro tuhle hrdinku dost nedostačujícím (ač očividně ne malým). Veškerý potenciál pro feministickou perspektivu navíc hatí prvoplánové průpovídky typu "Proč bych to nezvládla i když nejsem chlap?", zatímco třeba v Agents of SHIELD jsou drsňačky mnohem (narativně) silnější, aniž by se každých 5 minut muselo mluvit o jejich genderu.*** K tomu tvůrci (ještě poměrně neobratně) vytvářejí vlastní supermanovskou mytologii místo navazování na Snyderova Muže z Oceli, což mi přijde jako hodně promarněná šance, zvlášť s přihlédnutím k tomu jak úspěšně svůj filmovo-seriálový universe propojuje Marvel. Po třech epizodách 50% ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Nový 20 dílný seriál o docela neznámé sestřenici Supermana. Kara Zor-El neboli Kara Denvers spadla na Zemi, kde vyrostla jako "téměř" normální holka v jedné obyčejné rodině. Celé své mládí až do dospělosti je nucena skrývat své stále narůstající super schopnosti až do okamžiku, kdy je v ohrožení života její starší nevlastní sestra a v ní se probudí její ochranářské pudy. A tak se z nudné, na slovo poslouchající sekretářky v mediální společnosti ve městě National City, stane Supergirl. Uvidíme různé protivníky, kteří se spojují proti naší superhrdince, tak i její spojence, kteří spolu s ní bojují proti těmto padouchům v National City, např. z jedné z posledních epizod Flashe. Ze začátku to byla dost jednoduchá zábava, postupně se z toho ale vyklubal velmi slušný seriál o hrdince, která chce ochránit svoji současnou rodinu tak i samozřejmě celý svět a nehodlá se zastavit před nikým ani ničím. Velkou zásluhu na tom má sympatická herečka Melissa Benoist v titulní roli, která svoji postavu ztvárnila dokonale a skvěle pasuje do podoby Supergirl. Zdařilá a příjemná série, na druhou řádu se rád podívám. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to jako taková solidní a nenucená pohodovka ve stylu Lois & Clark z 90-tých let! Ostatně Dean Cain si zde střihnul roli jejího pozemského otce, což mě opravdu pobavilo. Casting je velice příjemný a vyjímečně mi žádná postava není vysloveně protivná, což považuji za velký úspěch. Tak trochu jsem očekával, že se alespoň na skok zjeví samotný Superman, vždyť planetu obletí za pár sekund, takže by s nějakou radou, nebo popovídáním co a jak (případně pomoct s těmi emzáky), mohl přispět, ale bohužel... Snad někdy jindy... Pilot tedy potěšil i navnadil. Záleží na vtom, jak se k tomu tvůrci postaví. Pokud to nebudou brát smrtelně vážně (vážně laděných komiksovek je relativně dost) a bude to v podobném duchu jako zmiňovaný Lois & Clark, jen moderněji natočené, tak by to mohlo být výborné... Těším se a pilotu dávám krásných 78%! ()

Galerie (1 882)

Zajímavosti (34)

  • Jon Cryer, který v seriálu ztvárnil postavu Lexe Luthora, hrál ve filmu Superman 4 (1987) synovce zmíněné postavy, Lennyho Luthora. (Larry12)

Související novinky

Cage málem znovu hrál Supermana

Cage málem znovu hrál Supermana

08.12.2019

Chystaný speciál Crisis on Infinite Earths nabídne crossover mezi doposud největším počtem televizních superhrdinů od DC. Kromě stálých herců, co mají na stanici CW vlastní seriál, se pak dočkáme i… (více)

Green Lantern dostane seriál

Green Lantern dostane seriál

30.10.2019

Chystaná služba HBO Max odhalila svůj budoucí obsah a mezi novinkami se teď čerstvě objevil taky připravovaný projekt od DC, hraný Green Lantern. Seriál povede producent Greg Berlanti, který… (více)

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Reklama

Reklama