Reklama

Reklama

Dexter

(seriál)
Trailer 12
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2006–2022), 93 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Předloha:

Jeff Lindsay (kniha)

Hrají:

Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas, James Remar, C.S. Lee, Luna Lauren Velez, Desmond Harrington, Julie Benz, Christina Robinson (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(106)

Je inteligentní, okouzlující a má skvělý smysl pro humor. Je to Dexter Morgan (držitel Zlatého glóbu Michael C. Hall), všemi oblíbený sériový vrah. Coby forenzní expert u miamské policie ve dne vraždy vyšetřuje a v noci je páchá. Dexter se však řídí přísným etickým kodexem, který je jak jeho spásou, tak i celoživotním břemenem. Dexter, rozpolcený mezi nutkáním zabíjet a touhou po skutečném štěstí, žije v hlubokém konfliktu se světem i se sebou samým. V první řadě se dozvíme, že Dexter Morgan ve čtyřech letech osiřel a nese si s sebou traumatické tajemství. Byl adoptován policejním důstojníkem, který odhalil Dexterovy vražedné sklony a naučil syna ventilovat hrůznou touhu po lidské krvi konstruktivním způsobem – zabíjením odporných zločinců, kteří buď stojí nad zákonem, nebo se jim podařilo proklouznout spravedlnosti. (HBO Europe)

(více)

Diskuze

Djoker

Djoker (hodnocení, recenze)

Vogel je mi po 2. epizodě ještě víc podezřelá. To, že k ní někdo vlez, vypadlo jako bouda, CD tam mohla dát sama a po tom, co na ně Dexter viděl vlastně uznal, že už jeho intuice není tak dobrá, ovlivňuje ho situace s Deb a hlavně, že Vogel měla ve všem pravdu a tím si ho k sobě připoutala. Možná sama přímo nezabíjí, ale jen si "hraje" s psychopatama kolem, bába jedna ujetá. :)

Taio

Taio (hodnocení, recenze)

Podľa druhej epizódy to už nevyzerá na Vogel ale nič nie je nemožné. A Hannah ak sa vráti tak to by si scenáristi dobre nasrali... nech sa tam neopovážia tú nechutnú blondskú dať. No pfuj, dosť že posrali Louisovu a Isaakovu smrť a dosadili trápneho fantóma, ešte som musel aj tu kvetinárku prekusnúť.

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

No zatím všechno ukazuje, že vrahem bude Babizna. Pokud na nás autoři nedělají dvojtej podraz.

hellstruck

hellstruck (hodnocení, recenze)

Firebug

Ano a proč to tak asi s tím fanděním bylo, že? :D .. To Deb byla náhodou perfektní, Hannah hrozně otravná. Ale samozřejmě jí to asi většina pánů pro ty krásné oči promine :)))

na příspěvěk reagoval Firebug

Firebug

Firebug (hodnocení, recenze)

Tak jsem plánoval vydržet a kouknout na finální sérii v kuse, ale podlehl jsem zvědavosti. První díl vážně hodně dobrý a snad se to rozjede do něčeho hodně temného a tragického. Těším se na další díl.

Taky jsem trošku doufal, že smrt LaGuerty a podezření na Morganovic dvojku bude stěžejním motivem poslední série a je fakt, že nová doktorka je tak trochu scénáristická berlička, ale prozatím vypadá její osobnost dost šťavnatě, takže zatím odpouštím...

Smrt LaGuerty byla hozena na toho chlápka, co s ní byl v kontajneru - jako že se vzájemně postříleli. Alespoň já jsem to tak pochopil.

Taky mi přijde dost zajímavé kolik lidí nesnáší Hannah. Sedmá série byla sice hodně slabá (slušně řečeno), ale Hannah byla vážně skvělá a doufám, že se ještě objeví. To spíše Debra byla v sedmičce strašně otravná. V mém okolí to je většinou tak, že mužští diváci fandili Hannah a ženští Debře. To jen tak pro zajímavost... :-)

na příspěvěk reagoval hellstruck, JazzCZ

Trhanec2

Trhanec2 (hodnocení, recenze)

SPOILER---------------

--------------------------- No to jsem zvědavej jak se to vyklube, myslím si, že tahle poslední sezóna nějak extra neohromí a lehce zklame. Beztak je to ta ženská co donutila toho chlapíka zabít ty lidi a jen s dextrem z nějakýho důvodu manipuluje. Zřejmě sama těžkej psychopat. Tak skvělej manipulátor jako dexter, by to měl prokouknout, ale hold ví jak na něj a to že je rozhozenej okolo Debry mu taky moc nepřídává na schopnostech. No uvidíme co dál, zatím dobrý.

hellstruck

hellstruck (hodnocení, recenze)

První díl a vy už byste nejraději měli všechno rozluštěné :)) Tuším, že to hodili na toho co se podílel na vraždě Dexovy mámy, ale tak snad se to ještě víc rozebere:)

Djoker

Djoker (hodnocení, recenze)

Dan9K

Přímo to snad nikdo neřekl, ale ten, co zabil Dexovu mámu, aspoň Dex s tím vyjel na Batistu. Taky jsem čekal, že to rozeberou trochu víc. Minimálně Dex pomocí monologu mohl popsat, jak to všechno ošéfoval a na nic nepříjdou, to by mi klidně stačilo. :)

Uživatel Dan9K smazal svůj příspěvek.

Djoker

Djoker (hodnocení, recenze)

Dan9K

LaGuerta se řešit určitě bude. Debře je z toho pořád ještě blbě a kdo ví, jak s tím naloží. Bude se zase honit víc zajíců najednou, tak jak to máme rádi. Teď jde jen o to, aby to bylo skutečně důstojné zakončení.

na příspěvěk reagoval Dan9K, Dan9K

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Babizna je sice dobrá, ale přijde mi to, jako scenáristická berlička. Babizna se totiž takto mohla objevit úplně v kterémkoliv okamžiku seriálu. Jenom protože je to poslední série, tak se objevila nyní. Proč autoři radši nepracovali s tím, co mají?  Proč nerozvíjí problematiku zabití La-Guerty? Myslel jsem, si, že její vražda bude klíčovým prvekm, který vrhne stín podezření na Morganovic famílii, ale ono se to tak vyvrbilo úplně v klidu...

na příspěvěk reagoval Djoker

Arminbuuren

Arminbuuren (hodnocení, recenze)

Babizna bude nepříjemný protivník, když se tak dobře vyzná v psychopatech. Nebo že by to jednou skončilo jinak, než tak, že když někdo leze Dexterovi na nervy, tak šup s nim pod kytičky? Závěr první epizody byl skvělý, výborný rozjezd, a nedivím se, jak je Debra vyřízená a že tím Dexter trpí, vždycky mu na ní záleželo, stavěl ji na první místo a navíc on se v těch citech zas tak neorientuje, takže si s ní ani se sebou neví rady, možná by se mu pár  rad od ježibabky hodilo :-)))

Uživatel reflecto smazal svůj příspěvek.

kapsomut

kapsomut (hodnocení, recenze)

hellstruck

Je pravda, že se Dexter hodně vyvíjí a začal cejtit i některé emoce, ale že by takhle vybuchoval... to mi k němu nesedí. Ale vlastně když zemřela Rita, tak zabil nějakýho toho chlapa jak ujížděl vlastně ne..? Nebo to bylo někdy jindy tedko nevim... ale jednou zabil neplánovaně nějakýho vobejdu

na příspěvěk reagoval hellstruck

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

tak toto bol rozjadz ako zo sna, stary dobry Dexter je spat. Pocit navnadenia na dalsiu epizodu, resp. cliffhanger na konci epizody, proste dokonalost :-)

Zacinam uvazova,t ze prestanem sledovat a pozriem si to potom naj eden zatah, ako prve serie ktore stali za to :-)

hellstruck

hellstruck (hodnocení, recenze)

kapsomut

MOŽNÝ SPOILER

Měla Dexterovy kresby z dětství a pomáhala na Miami Metro v době,kdy tam byl Harry. Tak jak asi :-) Jinak nevím no, ale to co Dex zažívá mi teda nepřipadá jako maličkost, když ztrácí osobu, na který mu záleží nejvíc na světě.

na příspěvěk reagoval jurama525

byfo

byfo (hodnocení, recenze)

kapsomut

Zakrývat by se ze zásady nemělo nic. Ani věci, ze kterých by se mohlo dělat blbě. Ale jo, logika jů es ej - násilí klidně jakkoliv explicitní v TV, ale nahota a sprostý slova jsou fuj.

rockstorm

rockstorm (hodnocení, recenze)

Queb

Protože je to úplně poslední série a Showtime v té hlavní podzimní sezóně už má místo toho v plánu nový seriál.

kapsomut

kapsomut (hodnocení, recenze)

Ještě něco... taky jsem viděl tu cenzurovanou verzy a hrůza... nadávky a zadek zakrejou, ale odřízlej mozek a mrtvolu nechaj... to je prostě logika jako svině. To co každej už viděl zakrejou, ale to, z čeho se člověku může udělat blbě ne :D prostě "USA, USA, USA!!!"

na příspěvěk reagoval byfo

Queb

Queb (hodnocení, recenze)

rockstorm

no to zní, že by to mohlo být docela realně možný....

dotaz MIMO.... jakto, že Dexter začal vycházet už ted...? vždycky začal až někdy v září né...? tak, aby série vyšla do konce roku...

na příspěvěk reagoval rockstorm

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Reklama

Reklama