Reklama

Reklama

Supergirl

(seriál)
Trailer
USA, (2015–2021), 89 h (Minutáž: 38–47 min)

Hrají:

Melissa Benoist, Chyler Leigh, Calista Flockhart, Jeremy Jordan, Laura Benanti, David Harewood, Dean Cain, Helen Slater, Faran Tahir, Mehcad Brooks (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(126)

Aby Kara Danvers odvrátila katastrofu, odhalí své schopnosti a pravou identitu: je sestřenicí Supermana, známou jako Supergirl a ochránkyní National City. (Netflix)

Videa (7)

Trailer

Recenze (118)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Divím se tak negativnímu přijetí. Mně to přijde docela dobré. Už jenom začátek je jiný než ve filmu. Ale co už, je to prostě politika DC to nepropojovat. Takže 12-ti letá Kara Zor-El je vyslána svými rodiči z umírajícího Kryptonu, aby na Zemi hlídala svého bratrance Kala Ela. Po cestě ale uvízne ve Phantom Zone. Tam stráví dalších 24 let. Poté, co se dostane na Zem už je Kal dospělý a zachraňuje Zemi jako Superman. Ona teda ještě musí vyrůst. O 13 let později pracuje ve novinářské firmě Tribune v National City. Snaží se své schopnosti skrývat. Nenadálý slet událostí ji ale donutí je použít a odhalit se na veřejnosti. Poté zjišťuje, že její nevlastní sestra Alex pracuje v tajné vládní organizaci DAO. Ta se snaží bojovat proti hrozbě z vesmíru. Spolu s Karou totiž na Zemi spadlo i celé kryptonské vězení Fort Rozz. Má tedy o zábavu postaráno. Jinak představitelka Supergirl je docela roztomilá. :) Postupně bojuje proti různým záporákům i své rodině. Potěšila mě přítomnost Martian Manhuntera. 1. série je u konce a končí trochu otevřeně. Ve 2. sérii do děje vstupují Superma a Mon-El. Přibývají komplikace a záporáci. Přidá se řada dalších postav. Pro Karu to ale opět není žádný problém. 3. série je o něco temnější. Objevuje se v ní záporačka Reign, která chce ze Země udělat nový Krypton. Kaře přijde na pomoc i Liga superhrdinů z budoucnosti. "Právě jsem odpálila homerun, nebo jak se říká tomu, když se ti něco povede v hokeji." :D ()

LizianShaw 

všechny recenze uživatele

Ano, čiší z toho feminismus a Cw na sto honů, ale některé postavy si prostě oblíbíte natolik, že je to docela zábava. První série má pomalý rozjezd a hlavně nic moc záporáka. Zato druhá je o dost lepší a třetí taktéž. Melissa Benoist zpodobňuje Supergirl dost věrohodně, a efekty jsou jakž takž na úrovni. S1 - 75%, S2- 85%, S3 - 80% Tak po shlédnutí celého seriálu musím uznat, že to postupem času dost kleslo. Vrcholem je čtvrtá série, která se dost seriózně zabývá rasismem, a taky je tam Lex Luthor, jehož Jon Cryer vyzdvihl do jedněch z nejlepších Cw padouchů. Bohužel pátá a šestá série už jsou dost zapomenutelné a ačkoliv v nich Lex částečně hraje určitou roli, tak to stále nepřekoná pocit, jako že se koukáte na typickou telenovelu, ve které se všichni přátelsky podporují a milují (či naopak hádají). Samozřejmě ke konci je tu celý tým superhrdinů, což je podle mě minus, protože skoro žádný z nich není využit naplno a aby akční scény utáhly 5 bojovníků, to také nebylo vychytáno. S4 = 90%, S5 a S6 = 60 % ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Supergirl je díl od dílu lepší a lepší. Zatím mám shlédnuto 17 dílů z první série a příští týden mě čeká crossover s Flashem, což bude určitě pecka. No a jinak je to zábavný komiksový oddychový seriál. Rozhodně se nedá říct, že čistě pro puberťáky nebo pro holky. Potěšilo mě taky občasné zjevení bývalého Supermana Deana Caina ("I know everything about Superman."), občasné zjevení CGI Supermana (a zároveň naštve fakt, že se Superman v jiné podobě objevit nesmí), chatovací konverzace mezi Supergirl a Clarkem jsou velice vtipné (vůbec se vám do toho nikdo nemůže hacknout :-)) a objeví se tu víc než dost méně známých postav ze světa DC, což je fajn. Jenom si nejsem jistý, jestli ztvárnit Jimmyho Olsena jako nabušenýho charismatickýho černocha, byl úplně nejlepší nápad. Nevadí mi to, ale trošku hůř se na to zvyká :-) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Melissa Benoist je celkem fajn, to je celý. Tolik trapných dialogů a situací!!!...Celkově poměrně slabota, má to i dobré momenty, ale za poslední čtyři díly jsem si nejvíc utápěl v trapných dialozích právě u (ne)velkolepého finále. A těch proslovů a monologů, chjo. A ten děsnej cliffhanger! takhle se to nedělá! Dobrej cliffhanger by byl, kdyby ukázali, kdo v tý lodi je a pak se s tim fanoušci popasujou. No nedělam si naděje, že CW nějak seriálu přilepší, spíše naopak, protože se sníží sledovanost a tím i rozpočet a tvůrci zůstávají, takže nic extra. A Superman mě naštval, nic proti herci (zatím) a Smallvile jsem sice nesledoval, ale mám rád toto propojování a doufal jsem v angažmá ex Clarka Kenta. Po dvou sériích přestávám sledovat. Melissa Benoist je stále skvělá, ale ačkoliv nejsem žádný sexista ani nic podobného, tak ta viditelná ženská emancipace a angažmá LGBT komunity na mě je prostě nepřekonatelné sousto. V kombinaci s kvalitou jednotlivých epizod, přičemž mě pouze několik vyloženě bavilo, téměř úplné nebo úplné vynechání oblíbených postav (Cat Grant, kde je sakra Maxwell Lord???) a taky velice naplněným rozpisem mnohem kvalitnějších a kratších seriálů prostě musím se Supergirl po dvou sériích skončit. Už takže jsem to dokoukal o 5 měsíců později a bylo to utrpení. Ty tři tomu nechám, ale fakt jen kvůli Melisse. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Jako plnohodnotná komixová záležitost Supergirl neobstojí. Podobně jako Flash, nebo Arow, či Legends of Tomorrow. Jsou to seriály pro teenagery a tak je potřeba na ně nahlížet. Ale v tomto kontextu je potřeba říct, že jestliže za mých mladých let to byla Majka z Gurunu (později Star Trek a Knigh Rider), tak dnešní nerdíci mají podstatně lepší výběr a kvalita není vůbec špatná. Minimálně jde o neškodnou zábavu. Podobně jako u Flashe, i tady se vaří z osvědčených ingrediencí. Sympatická dvacítka spolu s rodinným příslušníkem a kamarády, kteří jí dělají technickou a lidskou podporu, nakopává zadky všem, kdo se pokouší narušit stereotypní a nudný život obyvatel města. Vypadá to, že každé americké město disponuje tak obrovskou dávkou dacanů, takže uživí min. jednoho superhrdinu a aspoň jednu vládou podporovanou organizaci (to asi aby to nevypadalo, že to stát nezajímá :o)) A přitom všem zachraňování, naši hrdinové řeší práci, rodinné trable, dospívání a jak jinak...lásku. Na to poslední dojel Flash, ze kterého scénáristi udělali ve třetí řadě neuvěřitelně ubrečeneho ubožáka. U Supergirl zatím nakročeno není a podle červeného čtverečku u druhé řady to vypadá, že naopak zkvalitní. Což by bylo jen dobře, protože i když nejsem typická cílovka(je mi 2x tolik), zatím mě to baví a na vyplnění času, než vzniknou další řady mých opravdu oblíbených seriálů, mi Superholka postačí. Hlavní deviza: fajn obsazení, fajn humor, triky tak akorát a ....nevěřil bych že to napíšu, ale Calista Flockhart a její Cat...fakt dobrý. No a pro mou cílovku je tam opravdu pěkná šťabajzna v podobě Chyler Leigh. Edit: Závěr první řady...to byla čirá hrůza. Ale druhá řada je podstatně lepší. Oproti Flashovi, se tady řeší převážně mimozemšťani, takže fantazii se meze nekladou. Kdyby tady byl pořádný záporák(jako třeba ve Flashovi), bylo by to na 4*. ()

Galerie (1 882)

Zajímavosti (34)

  • Na ComicCone v každom rozhovore po natočení 5. série môžete počuť hercov skandovať: "Pants! Pants! Pants!" Nadchýnali sa tak zmenou kostýmu Supergirl z dievčenskej minisukne na nohavice. Raz svojim hlasným počínaním prerušili aj interview s hercami z Black Lightning. (Broccoli_)
  • Název epizody je téměř totožný s podtitulem Supermana 4 z roku 1987, tedy The Quest For Peace. (JG9)

Související novinky

Cage málem znovu hrál Supermana

Cage málem znovu hrál Supermana

08.12.2019

Chystaný speciál Crisis on Infinite Earths nabídne crossover mezi doposud největším počtem televizních superhrdinů od DC. Kromě stálých herců, co mají na stanici CW vlastní seriál, se pak dočkáme i… (více)

Green Lantern dostane seriál

Green Lantern dostane seriál

30.10.2019

Chystaná služba HBO Max odhalila svůj budoucí obsah a mezi novinkami se teď čerstvě objevil taky připravovaný projekt od DC, hraný Green Lantern. Seriál povede producent Greg Berlanti, který… (více)

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Reklama

Reklama