Reklama

Reklama

Gilmorova děvčata

(seriál)
  • USA Gilmore Girls (více)
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (2000–2007), 116 h 19 min (Minutáž: 40–60 min)

Hrají:

Lauren Graham, Alexis Bledel, Scott Patterson, Kelly Bishop, Melissa McCarthy, Edward Herrmann, Keiko Agena, Liza Weil, Yanic Truesdale, Liz Torres (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(153)

Vítejte ve Stars Hollow v Connecticutu. Okouzlující, malé a tak trošku zastrčené městečko proslulo idylicky zelenými trávníky před malebnými dřevěnými domy a tolika podivuhodnými postavičkami, že hravě zalidní každou slavnost, vinobraní nebo piknik. Právě tady se setkáváme s tvrdohlavou třicátnicí Lauren Gilmorovou (Lauren Grahamová), která si zařídí pěkný, pohodlný, kávou provoněný život nejen pro sebe, ale i pro svou podobně umíněnou dospívající dceru Rory (Alexis Bledelová). Jenže když Rory přestává snít o budoucích studiích na privátní škole a Harvardově univerzitě, a místo toho se zaměří na kluky a vlastní dospěláckou soběstačnost, Lauren v ní najednou vidí stejnou rebelku, jakou byla sama – před 16 lety. Slavný komediálně dramatický seriál Gilmorova děvčata zaujal zvídavé diváky a nadchnul náročné kritiky. Zaměřuje se na vztah mladé nekonvenční matky s inteligentní náctiletou dcerou a jeho hlavním tématem jsou trable s rodinou, láskou, přátelstvím, vzděláváním, ambicemi, zklamáním a generačními i společenskými rozdíly. Pečlivě promyšlené zápletky jsou prošpikované zábavnými popkulturními vtípky a narážkami. (TV Prima)

(více)

Recenze (868)

hippyman 

všechny recenze uživatele

Zoufalé manželky, Gilmorova děvčata, McLeodovy dcery, Doktorka Quinnová, Sabrina, Juanin zázrak, Ošklivka Katka, Joan z Arkádie, Drzá Jordan, Rebeca, Julie Lescautová... uf, začněme si zvykat na emancipaci v tv programu... :-) GG jsou dost ukecaný, ale dají se narozdíl od většiny zmíněných docela i pravidelně sledovat... ;-) 60% ()

Tayen 

všechny recenze uživatele

Seriál, který je rodinný a americký, ale mně se kupodivu líbí. Dialogy, které padají nejen mezi matkou a dcerou bych sice nikdy v normálním životě "nevypotila" ( a to jenen proto, že by mi vyschlo v krku ), ale mají spád a jsou neotřele a vtipné. Seriál je takovou perličkou na odpoledne, u kterého si odpočinete s čajíčkem a po čase si budete hledět, abyste ho stihli, takže si ze školy docela máknete. ()

Reklama

suicide 

všechny recenze uživatele

Jeden z nelepších seriálů vůbec - vezme-li ješt navíc v uvahu fakt, že v seriálu si nemohl zahrát nikdo, kdo neuměl vážně rychle mluvit, tak je to úspěch o to větší. Vždycky jsem litoval, že neznám tolik americké reálie, abych si vychutnal všechny narážky, které po sobě matka s dcerou střílí, ale i tak jsem se dost bavil. Miluji tu úchylnost rozhovorů Lorelai s Rori a pokud se do toho připlete úžasná babička Emily nebo recepční Mischel, je na dokonalou zábavu zaděláno. Tehnle seriál stojí hlavně na dialozích - ale na dialozích natolik úžasných, že bych jen málokterému seriálu chtěl dát 6 hvězdiček... ()

Mia... 

všechny recenze uživatele

Nejbrutálnější smršť slov, co jsem kdy vubec slysela. Vskutku úchvatné i chytré ... Dokonaly humor a šmrnc. Nejoblibenejši serial vubec. Jejich rychle kmitajici jazyky a bleskove myslici mozky se da tezko prekonavat. Dokonce diky Rory by snad kazdy dostal chut si precist knihu nebo se jit ucit na pisemku. Povzbudive a svizne. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Gilmorky rozhodně nebyly jen další "soap opera" o dospívání ve stylu Dawsonova světa. Matka s dcerou sice svou ukecaností nahradí celých 90210, ale za to jejich kecání má hlavu a patu. Řeší všední věci, počínají si přirozeně, vytváří příjemnou atmosféru. Sledováním Gilmorek vám sice varlata nesestoupí, ale jako doplněk k dospívání je to dost fajn seriál... 8/10 ()

Galerie (846)

Zajímavosti (83)

  • Ve skutečnosti nejsou ulice a domy na místech, jak je vídáme v seriálu, a některé budovy mění v jednotlivých sériích své umístění. Domy Sookie (Melissa McCarthy) a Lorelai (Lauren Graham) jsou ve skutečnosti jedním domem (pokud vstoupíte do domu Sookie a půjdete rovně, vyjdete hlavním vchodem Lorelaina domu). Jsou zde rovněž sklady kostýmů, nábytku a spousty dalšího. Řada kulis z Gilmorových děvčat byla použita i na jiných projektech. Jedna z ulic se například objevila v několika scénách jako dům rodičů Rosse (David Schwimmer) a Moniky (Courteney Cox) Gellerových v seriálu Přátelé (od r. 1994). (Taninaca)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Gilmorova děvčata se vrací

Gilmorova děvčata se vrací

31.01.2016

Říjnové zvěsti se potvrdily! Netflix opravdu koupil práva na Gilmorova děvčata a chystá pokračování, ve kterém se vrátí většina stěžejních hrdinů. Účast v dalších epizodách potvrdili Lauren Graham … (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama