Reklama

Reklama

Gilmorova děvčata

(seriál)
  • USA Gilmore Girls (více)
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (2000–2007), 116 h 19 min (Minutáž: 40–60 min)

Hrají:

Lauren Graham, Alexis Bledel, Scott Patterson, Kelly Bishop, Melissa McCarthy, Edward Herrmann, Keiko Agena, Liza Weil, Yanic Truesdale, Liz Torres (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(153)

Vítejte ve Stars Hollow v Connecticutu. Okouzlující, malé a tak trošku zastrčené městečko proslulo idylicky zelenými trávníky před malebnými dřevěnými domy a tolika podivuhodnými postavičkami, že hravě zalidní každou slavnost, vinobraní nebo piknik. Právě tady se setkáváme s tvrdohlavou třicátnicí Lauren Gilmorovou (Lauren Grahamová), která si zařídí pěkný, pohodlný, kávou provoněný život nejen pro sebe, ale i pro svou podobně umíněnou dospívající dceru Rory (Alexis Bledelová). Jenže když Rory přestává snít o budoucích studiích na privátní škole a Harvardově univerzitě, a místo toho se zaměří na kluky a vlastní dospěláckou soběstačnost, Lauren v ní najednou vidí stejnou rebelku, jakou byla sama – před 16 lety. Slavný komediálně dramatický seriál Gilmorova děvčata zaujal zvídavé diváky a nadchnul náročné kritiky. Zaměřuje se na vztah mladé nekonvenční matky s inteligentní náctiletou dcerou a jeho hlavním tématem jsou trable s rodinou, láskou, přátelstvím, vzděláváním, ambicemi, zklamáním a generačními i společenskými rozdíly. Pečlivě promyšlené zápletky jsou prošpikované zábavnými popkulturními vtípky a narážkami. (TV Prima)

(více)

Recenze (868)

fixaman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně seriál, ve kterém lidi mluví stejně rychle a šíleně jako já v běžném životě. Gilmorky působí, jako by chtěl někdo z ADHD udělat sitcom, a tak to jde s mojí hyperaktivitou skvěle dohromady. Kdykoliv se cítím pod psa, vím, že Gilmorky mi zlepší den. Jsou prostě chytře napsané, fantasticky zahrané a neskutečně vtipné. Viděl už jsem je celé asi osmkrát a rozhodně s nimi nehodlám přestat. Je to můj nejoblíbenější seriál a prostě ho miluju <3 Top postavy: Lorelai, Paris, Kirk, Emily. ()

Filmárik 

všechny recenze uživatele

Skvelý seriál, ktorému som dlho nevedel prísť na chuť ale potom som hltal každú časť.Od ***** ho delí len niekedy až prílišná trivialita podaktorých situácií. ()

Grimlok 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si říkal, že to je další seriál pro holky, ale náhodou jsem v telce vychytal jeden díl a další už jsem vychytával úmyslně. Škoda, že jsem viděl jenom pár epizod. ()

Liduskaa 

všechny recenze uživatele

L: Na minulé schůzi někdo házel po lidech hranolky....R:Už ti nechutnaly?...L: Ne byly studený...:)))) já padám...Když už si myslím, že ty holky znám nazpamět tak mě vždycky něčím překvapí:))) ()

parabellum 

všechny recenze uživatele

Perfektní oddechový seriál na odpolední seanci. Takovou kadenci slov za jednu minutu jsem ještě neviděl. Příjemně ukecaná mamina a jeji dceruška:)) Plno příjemných vedlejších postaviček kteří je krásně doplňují. Škoda pak posledních sérií které už nedosahují kvalit prvnich. ()

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Pohodová atmosféra, která na mě z tohoto filmu dýchá, mě nutí dát ty hvězdičky...vlastně je to skládanka výtečně skombinovaných postaviček, kterým bych toho ducha maloměsta věřil kdykoliv... ()

nurielka 

všechny recenze uživatele

Príjemný seriál s peknými Gilmorkami, to boli moje krásne popoludnia pri telke, všetky série, a je ich sedem, som vzhliadla dva krát, vždy niečo nové a takééé normálne, že sa to nemôže nepáčiť. No kto by nechcel žiť v Stars Hollow kde sa vždy niečo deje:) Obľúbená postava - Lorelai Gilmore ()

A_málka 

všechny recenze uživatele

moje středoškolská odpočinková dávka toho správného humoru, GG se často vyčítá,že ze sebe chrlí nepochopitelně rychle neskutečné hlody, a mne se právě tohle na nich líbí ze všeho nejvíc ()

Fionor 

všechny recenze uživatele

Důvody proč se na tenhle seriál dívat, jsou dva: dialogy a postavy... děj hraje v tomhle případě druhé housle. A právě vybroušené dialogy, jsou důvod mého vysokého hodnocení. ()

nikushaa 

všechny recenze uživatele

Svojské, vtipné a ukecané ... také presne sú Gilmorky :) Počas celých 7 sérií sa nenašla ani jedna časť, ktorá by ma nudila, práve naopak - vždy som sa bavila, či už na výborných hláškach, narážkach na pop-kultúru, na typických vtipných gilmorovských scénkach alebo na obyvateľoch najúžasnejšieho mestečka v seriálovom svete - Stars Hollow. Podľa mňa je to mesto kúzelné a keby existovalo, hneď by som uvažovala, že sa tam presťahujem - raňajkovala by som u Luka, chodila by som na mestské schôdze, do kina na staré filmy, zúčastňovala by som sa tradičných Starshollowských festivalov a stretávala by som všetkých tých svojráznych obyvateľov :) Gilmorky sú jeden z mojich najobľúbenejších seriálov, videla som všetky diely niekoľkokrát a rada si ich pozriem znova. Celý čas si držali svoju úroveň a čo sa mi páči najviac - či už si pozriete prvú alebo poslednú epizódu, vždy to budú tie isté Gilmorky so všetkým pre nich typickým :) Jasných 5* ()

Joppo88 

všechny recenze uživatele

Aj ja chcem taký vzťah s mamou :-))) Pohodovka a navyše vtipná... Chvíľami ma príklad Rory donútil viac študovať... :-) ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

Jaj, Gilmorky. Co k nim říct. V době prvního vysílání jsem byla nadšená, dokonce tak, že jsem sledovala díl od dílu a těšila se z praštěnosti Lorelai a nesmělosti její velmi chytré dcery. S přibývajícími díly mi ale nejspíš spadly růžové brýle a opar něčeho fajnového se rozplynul. Lorelai začala dělat scény, pitvořit se a vzdychat (s pohledem raněného štěněte) každých pět minut, Rory se chytrost vymkla z rukou a začala měnit názory jako ponožky. Snad jen Luke se tak nějak držel (i když chvílemi byl pěkný trouba), z Lane udělali ke konci hodně podivnou figurku a takto bych mohla pokračovat pořád dál. Nicméně i přes moje výtky a vědomí, že po pár dílech mě vše bude otravovat, se mi ten seriál prostě líbí. A určitě mi zase pojede na obrazovce, až ho nějaká z televizí bude vysílat. Takže... za mě čtyři. ()

longercz 

všechny recenze uživatele

Ale jo, v mnoha ohledech to není špatné, většinou je to zábavné a inteligentní, ale abych řekl pravdu ze všech těch morálních poselství se mi už dělá špatně stejně tak jako z té otřesné ústřední melodie. Co je to za zvuk? Po pár dílech to zní neuvěřitelně otravně, no a co potom po pár sériích... ()

Jajar 

všechny recenze uživatele

Když šly Gilmorovy děvčata do televize, celkem si mě získaly. S odstupem času ale nějak nechápu, proč mě ta nechutně konzervativní rodinná podívaná o "vážných věcech" tak bavila. Existuje asi tak milion lepších seriálů a mrzí mě, že to český divák ještě úplně nezjistil. ()

snoodles 

všechny recenze uživatele

Ne, že bych to nějak vyhledávala, ale když to běží, neběžím hledat ovladač, abych to mohla rychle přepnout. Je to takový pohodový, na vypnutí mozku ideál. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Gilmorova děvčata se vrací

Gilmorova děvčata se vrací

31.01.2016

Říjnové zvěsti se potvrdily! Netflix opravdu koupil práva na Gilmorova děvčata a chystá pokračování, ve kterém se vrátí většina stěžejních hrdinů. Účast v dalších epizodách potvrdili Lauren Graham … (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama