Reklama

Reklama

Dexter

(seriál)
Trailer 11
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2006–2022), 93 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Předloha:

Jeff Lindsay (kniha)

Hrají:

Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas, James Remar, C.S. Lee, Luna Lauren Velez, Desmond Harrington, Julie Benz, Christina Robinson (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(106)

Je inteligentní, okouzlující a má skvělý smysl pro humor. Je to Dexter Morgan (držitel Zlatého glóbu Michael C. Hall), všemi oblíbený sériový vrah. Coby forenzní expert u miamské policie ve dne vraždy vyšetřuje a v noci je páchá. Dexter se však řídí přísným etickým kodexem, který je jak jeho spásou, tak i celoživotním břemenem. Dexter, rozpolcený mezi nutkáním zabíjet a touhou po skutečném štěstí, žije v hlubokém konfliktu se světem i se sebou samým. V první řadě se dozvíme, že Dexter Morgan ve čtyřech letech osiřel a nese si s sebou traumatické tajemství. Byl adoptován policejním důstojníkem, který odhalil Dexterovy vražedné sklony a naučil syna ventilovat hrůznou touhu po lidské krvi konstruktivním způsobem – zabíjením odporných zločinců, kteří buď stojí nad zákonem, nebo se jim podařilo proklouznout spravedlnosti. (HBO Europe)

(více)

Recenze (2 131)

modrapapaja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První čtyři série za 5, s tím, že 3. série je trochu slabší. 5. řadu jsem nebyl schopen dosledovat, stejně jako zbytek seriálu, to už spadlo pod dívatelnou kvalitu. 5 hvězdiček za ty 4 úvodní série. ()

Filmer01 

všechny recenze uživatele

Toto nejako nevyšlo. Nechať sa zaujať sériovým vrahom, i keď vraždí tých, ktorí si to zaslúžia sa mi nepodarilo. Horko ťažko som dopozeral 1. sériu, ktorej koniec bol predvídateľný. Niekoľko dielov vopred som tušil dá sa povedať, že tuctovú pointu. Končím po 1. sérii. Za mna 30%. ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery: "Dnešní noc je onou nocí." Seroš o sociopatovy, který nakonec začne cítit. "Abso - ku*va - lutně!" Po dějové stránce nelze nic vytknout. Postavy i Dexter se vyvíjely. Každá série měla svého padoucha. Můj nejoblíbenější byl Jordan Chase, který byl v 5 sérii. To je dle mého názoru i série nejlepší. Herecké obsazení: V celém seriálu jen 1 takzvaná modelka ( Yvonne Strahovski ). Jinak průměrné vzhledy, průměrní herci. Nejvýraznější byla sprostá Jennifer Carpenter, která slovo "ku*va" pronesla i na smrtelné posteli. Formát seriálu: Dá se říct, že je to obyčejná kriminálka, která se soustředí většinou na sériové vrahy. Originální je na tom jen to, že ty vrahy chytá jiný vrah. Nečekejte žádné nechutnosti, protože je to tvořené tak, že by to mohli vysílat třeba v 10 dopoledne. I když se tam vesměs jen brblalo, tak to mělo temnou atmosféru a soundtrack. Mně osobně se to vesměs líbilo, ale podruhé se na to nepodívám. Hodnotím 4 hvězdami 70% pro řezníka z přístavu. R.I.P Dexter Morgan. ()

BillyGoat 

všechny recenze uživatele

V době, kdy se v televizi dalo koukat jen na Dr. House a sem tam na CSI : Las Vegas přišel Showtime s tímhle. A mohl to být (i s ohledem na budoucnost – současnost) dost možná nejlepší seriál všech dob. To by ovšem musel končit po dvou sezónách. Jenže tvůrci ho natáhli na osm sérií a udělali z vraždění něco běžného, normálního neřkuli až přitažlivého a ze sociopatického bezemocionálního vraha sympaťáka s malou neřestí (jo, myslím tím vraždění). První série 85 procent. Druhá série 95 procent. ()

AutiXrist 

všechny recenze uživatele

Milujem Dextra, hudba 👌🏻, čerešnička na torte je pohľad po oblečení bieleho trička v úvodnej zvučke taký prázdny neľudský a tak veľavravný 😈 ()

Wladow 

všechny recenze uživatele

Konec dobrý, všechno dobré. Konec špatný, všechno špatné. Pokud někdo u tak skvěle našlápnutého seriálu, jakým Dexter nepochybně byl, dokáže nasekat na konec tolik nesmyslů, nezaslouží si více než ODPAD. Ale s ohledem na solidní kameru, dobré herecké výkony jsem ochoten kompromisu. PS: Jen mne dost zaráželo opakované nazývání Dexterovy sestry "krásnou". Osobitá, ano, ale krásná?? ()

Jimmy.y 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dexi Dexi...málem jsem tě zametl pod stůl!! Než mně začal Dexter bavit, byl cca sedmý díl první série, což je zhruba 6 hodin v hajzlu a to bych si vážně neodpustil!! No, ale pak nastal zvrat a neskutečně mě to vtáhlo do děje, až jsem se nedokázal přestat dívat ... strhující, napínavé, výborně vytvořený kodex sériového vraha, který dokáže mlčky chodit mezi normálními lidmi. A že byl pořádně divný .... V podstatě si musel najít holku, aby se ztratil v davu. Nedokáže milovat, jelikož postrádá lidské city, ale nakonec se zamiluje, ožení se, stane se otcem a vypadá to i věrohodně :-) A přitom je to pořád vraždící mostrum - ovšem s kodexem zanechaným jeho nevlastním otcem, který ho provází celým příběhem... Výborně obsazené, skvělá parta policajtů, která se v průběhu seriálu moc nemění ... ale pár jich "zmizí" :-) Jennifer C. je jako stvořená hrát policajtku nebo detektiva ... Jednotlivé série bych nerad hodnotil, protože se na to dívám jako na celek a za mně suma sumárum 20 hvězd z 5 :-) nicméně nejlepší série podle mého byla č.4 - Trinity, ta byla unikátní a ten konec ... to mě poser na holý záda a třikrát otoč !! Takovou husinu nepamatuju ... ()

pallok 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dexter. Seriál. Podľa ČSFD 9. najobľúbenejší, 46. najlepší. OK. Ale prečo sú najobľúbenejším seriálom na ČSFD Simpsonovci a medzi naj seriálmi Dextra predbehli nielen Simpsonovci ale aj Tom s Džerym či Misterbín, tak nad tým by sme sa mali zamyslieť a skúsiť nejako upraviť pravidlá muštárne. Každopádne Dexter naplnil na 100% moje predstavy kvalitného zábavno-krimi žánru a to aj po nie príliš vydarenej konfrontácii ja verzus Džef Lindsay. V čase KORONY som 96 dielov seriálu zmákol cca za mesiac, čo je celkom slušný výkon. (od 20.4. do 18.5. roku Pána 2021)Táto ôsma séria skončila tak ako skončila, podľa viacerých nie práve ideálne ale vzhľadom na časový posun od natočenia poslednej epizódy a už avízované pokračovanie po ôsmich rokoch, tak skončila dobre t.j. do stratena a s prakticky otvoreným koncom, takže avízované pokračovanie je v podstate logickým vyústením a doteraz nezodpovedané otázky možno zostanú nezodpovedané ale pribudnú nové, ešte viac naliehavé otázky ktoré zodpovedané budú. Možno. Teším sa na pokračovanie. ***** ()

borec_01 

všechny recenze uživatele

9/10 Skvělý a úžasný seriál! Dexter je prostě ten typ seriálu, co vás chytne a nepustí. Dexter je skvělá postava, která je velice dobře zahraná a Michael C. Hall se po dokoukání tohoto seriálu stal jedním z mých nejoblíbenějších herců. Hodně se mi líbí Dexterův vnitřní hlas, protože se to moc často nepoužívá. Musím vyzdvihnout první (která je moje nejoblíbenější), druhou a čtvrtou sérii, které jsou z celého seriálu úplně nejlepší. Co se týče kontroverzního finále seriálu, tak mně nijak nevadilo, ale přišlo mi trochu odbyté. Ale naštěstí jsme dostali novou řadu s podtitulem New Blood, která Dexterovi podle mě zajistila uspokojivý konec, který si většina fanoušků přála. Takže až tento seriál znovu dokoukám, vrhnu se na knihy o Dexterovi. Prostě úžasný seriál! 1. Série - 9,5/10  2. Série - 9,3/10  3. Série - 8,3/10  4. Série - 9/10  5. Série - 8/10  6. Série - 8/10  7. Série - 8,5/10  8. Série - 7,5/10  9. Série (New Blood) - 8,8/10 ()

adelkaaaa86 

všechny recenze uživatele

9x01 Dexter je zpátky....... Ani jsem nevěděla, jak moc mi tento seriál chyběl. Jen jsem celý díl čekala na vnitřní cynický monolog Dextera, který se dostavil alespoň na konci dílu. DOUFÁM že série bude lepší než osmička...... ()

Norrek 

všechny recenze uživatele

Dexter je u mě objektivně na 4, jenže ten seriál je taková srdcovka, že nemůžu jinak. Ani přes dva zmršené konce. ()

drsny_hery 

všechny recenze uživatele

Rozhodně originální, ale čtyři vraždy by stačily, drahoušku. Zase tak vymakaný to není, abych ztrácel tolik času v milionech dalších sériích. Kdejaká severská detektivka má zajímavější scénář, po kriminalistické stránce je to plné nesmyslů a psychologie postav je směšná. Působí to jako crossover Kriminálky Miami a Earla. Ale lidem se to z nějakého důvodu líbí. ()

JarinDL7 

všechny recenze uživatele

1. Série: 9/10 2. série: 10/10 3. série: Nejslabší ze skvělých prvních čtyř sérií. 8/10 4. série: Naprosto skvělé, jedna z nejlepších sérií čehokoli. 10/10 5. série: Kvalita jde dolů. 7/10 6. série: Nuda. 6/10 7. série: Super renesance Dextera. 9/10 8. série: Strašné. 4/10 New Blood: Mělo to mít typických 12 epizod, škrtnout druhou polovinu posledního dílu a dát nám pořádný závěr s Batistou. Kromě posledního dílu to bylo skvělé. 8/10 ()

K1K0 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutočný seriál ktorý sa stal mojím asi najobľúbenejším z tých ktorých som videl. Napätie ktoré je v ňom si užívam každou sériou, zmysel pre dramatickosť ktorá v ňom prúdi po celý čas, je to skvelá sledovaná ktorá sa stupňuje každou častou a každou sériou u mňa už hneď od začiatku. Michael C. Hall (“Dexter Morgan”) mi ako postava neskutočne sedí, a všetko čo sa o ňom hovorí je pravda, inteligentný masový vrah zo zmyslom pre diplomatickú prácu. Je niekto ako Dr. Jekyll - Mr. Hyde cez deň forenzný analytik v noci neľútostný vrah čo zabíja vrahov a ľudí čo si to zaslúžia. Jedným slovom proste bomba odporúčam, príbeh vás vtiahne a nepustí. ()

Tossico 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem to nestíhal sledovat když to dávali v TV a teď je nová řada, tak jsem začal online od první řady až teď. Jsem fanoušek hororů (uklidňujou mě) tak mi všici pořád řikali ať si zkouknu Dextera, že je to přesně něco pro mě. No a už vim proč. On je jako já (kromě zvířat, těm bych já nikdy neublížil). Je to divný když slyšíte svoje názory a myšlenky od hlavního hrdiny v seriálu :D Opravdu jedinečnej seriál, ani jednou sem se nenudil. ()

Leezneris 

všechny recenze uživatele

Dex je parťák do nepohody.Týpek, který pro vás udělá co vám na očích vidí :akorát, že vůbec. Jeho absence emocí a chuť vraždit je neoblomná a unikátní. Zrozen v krvi recykluje svět od zlých vrahů bez kodexu. Líbí se mi jak zbavuje života jen ty správně nesprávné lidi. Seznámení, sledování, únos a následné poslední bodnutí bez soucitu. Ukrytý před všemi podezřeními v policejní kanceláři mistra přes krevní stříkance řeší nejen cizí, ale i svou rukou spáchané zločiny. Postavy jsou super musím vyzdvihnout Batistu a Doakse, je snad někdo kdo se při sledování nezamiloval do vždycky upřímné a vulgární Debry? Neřekl bych. A John Lithgow v roli jednoho z největších záporáku je naprosto skvělej. ()

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Reklama

Reklama