Reklama

Reklama

Dexter

(seriál)
Trailer 5
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2006–2022), 93 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Předloha:

Jeff Lindsay (kniha)

Hrají:

Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas, James Remar, C.S. Lee, Luna Lauren Velez, Desmond Harrington, Julie Benz, Christina Robinson (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(106)

Je inteligentní, okouzlující a má skvělý smysl pro humor. Je to Dexter Morgan (držitel Zlatého glóbu Michael C. Hall), všemi oblíbený sériový vrah. Coby forenzní expert u miamské policie ve dne vraždy vyšetřuje a v noci je páchá. Dexter se však řídí přísným etickým kodexem, který je jak jeho spásou, tak i celoživotním břemenem. Dexter, rozpolcený mezi nutkáním zabíjet a touhou po skutečném štěstí, žije v hlubokém konfliktu se světem i se sebou samým. V první řadě se dozvíme, že Dexter Morgan ve čtyřech letech osiřel a nese si s sebou traumatické tajemství. Byl adoptován policejním důstojníkem, který odhalil Dexterovy vražedné sklony a naučil syna ventilovat hrůznou touhu po lidské krvi konstruktivním způsobem – zabíjením odporných zločinců, kteří buď stojí nad zákonem, nebo se jim podařilo proklouznout spravedlnosti. (HBO Europe)

(více)

Videa (84)

Trailer 5

Recenze (2 134)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Síla. Nedá se to dost dobře srovnávat s konkurenčními sériemi, které jsou sice možná více strhující a podmanivé, ale co se originality a sofistikovanosti scénáře, nemůžou se s Dexterem měřit. Tak morbidní námět, tak komplikovaná postava, tak ambivalentní sympatie... To je asi to hlavní, co vás při sledování Dextera bude napadat - jak můžu sympatizovat s masovým vrahem... Dexter je totiž vskutku ANTI-hrdina v pravém slova smyslu, napadá mě analogie s lovci démonů, kteří jsou sami napůl (či zcela) démony (Vapmire hunter D například). Zápletka první série byla elektrizující, doufám, že scénáristi připraví důstojnou druhou sérii, nechtěl bych, aby Dextera potkalo to, co Prison break. Prvních dvanáct kusů za špičkový scénář, vkusné herce, přesně namíchaný koktejl černého humoru, temné psychologie a pochmurné detektivky a stimulující kubánkou hudbu nemůžu jinak než odměnit plným skóre. Vynikající kvalitivní standart udržen i ve třetí sérii. Absence slabých dílů. Tak to má být :) Jdu na 90% Dodatek, v průběhu šesté sezóny je Dexter jednoznačně nejlepším déle běžícím dramatickým seriálem. Udržet si po pěti sériích takovouhle atmosféru, grácii a švih... všechna čest tvůrcům. ()

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

__Dexter: 2.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $6,972,530 //počet predaných kusov 283,710 ║ __Dexter: 3.sezóna ▐ Tržby za predaj DVD v USA $14,036,020 //počet predaných kusov 558,490 ║ __Dexter: 4.sezóna▐ Tržby za predaj DVD v USA $25,518,738 //počet predaných kusov 882,737 ║ Po dlhšej dobe som sa dostal konečne k seriálu čo ma dokázal svojou témou zaujať a verím, že ďalšie časti len potvrdia dobre rozbehnutý trend. /90%/ ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Není to stoprocentní. Vygradovanou první řadu u mě nepřekonalo nic, na druhou stranu nebyla čtvrtá série od toho daleko - a co se týče finále jí trumfla. Ale ten nápad je jednoduše geniální. Dexter je, jak to napsal El-Barto, tak skvěle propracovanej charakter, že by bylo na co koukat, i kdyby tam pobíhal sám. Michael C. Hall právem sesbíral ceny za svůj výkon. Další postavy jsou na tom tak porůzně. Ritu a Deb mám ráda, Jennifer Carpenter jí hraje skvěle. Batistu mám ráda jen když nerandí s LaGuertou, která je pro mě nejnesympatičtější osobou celýho seriálu. Masuka by potřeboval trochu víc prostoru, takhle je zatím jen komickou figurkou (ale dobrou). Hodně se povedla hudba. Ne snad, že by celej Dexter se svýma 6ti sezónama byl dokonalej, ale i když to chvílema skřípe, pořád si tu plnou palbu zaslouží. 1. série - 100%, 2. série - 85%, 3. série - 80%, 4. série - 95%, 5. série - 80% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

(Viděno kompletních 9 sérií) Tvůrci seriálu ví, jak na diváka, a umí ho dostat tam, kam chtějí, takže hltá díl za dílem a stále nemá dost. Dexter je bez nadsázky 1 z nejpropracovanějších a nejsympatičtějších seriálových postav vůbec. Fandíte mu, žerete jeho vnitřní ironické, cynické poznámky („Debra už nemůže spát v prázdném domě. Vlastně skoro vůbec nespí. To se asi stává, když se vás snoubenec snaží rozřezat na malé kousky.“), objevujete jeho osobnost a vytváříte si k němu neobyčejný vztah. Samotnou kapitolou jsou velmi dobře napsaní záporáci, mně osobně přišel nejstylovější hned první z nich, Ice Truck Killer. Seriál si po celou dobu drží svou úroveň, i když samozřejmě někdy zakolísá a původní konec (8. série), působí malinko bezradně. O to víc jsem byl zvědavý na New Blood. Těch 8 let změnilo mnohé, přesto po pár dílech cítíte toho starého dobrého Dextera, i když teplo vystřídá mrazivá zima. A definitivní konec? Těžko soudit jistá rozhodnutí, přesto je ten závěr dost symbolický a jde o dobrou nápravu toho původního. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Dexter sympaťák, no scénaristicky mäkota. Skladačkový vrah je jeho tatko alebo mamka, myslel som si. No riešenie bolo také kus biblické. Potom večne milujúca ségra, policajtka. Návrat k náboženstvu v VI. sérii. Mysticky sa zjavujúci mŕtvy tata furt. V inej sérii zase iný tato, od inej rodiny, slušný človek, čo zabíjal, koho mohol. Medzitým (predtým aj potom) mal Dexter lásku, frajerky, decko, čiže šecko, čo vyžaduje USA seriál aj rodina. Aj kolegu mal, čo ho podozrieval, aj šľahnutú milenku. V polovici šiestej série som to prestal kukať a nijako mi to nechýba. Ba dokonca, ani si na to nejako zvlášť nespomínam. Čiže produkt kvalitný, no veľmi jednorazový a sterilný. Niečo ako hamburger v bio kvalite z domáceho chovu, gmo modifikovaný z argentínskych steakov, biotronicky ošetrený, posvätený jogínskym guru Pahásvámí Mahéšvárárandou VII. A milovaný masami ako to najkvalitnejšie masso, massíčko, čo sa urodilo v seriálovej svätyni. Kvalitný pop-produkt priživujúci sa na pocitovo-politických symptómoch dnešnej postpubertálnej biohumanoidnej generácie, do značnej miery ovládanej strojovými a technologickými zariadeniami. Podobne ako v sexe: potreba zasunúť kábel či dobíjačku do nejakej diery a potom dlhý, úľavný výdych: Boha sme v tom, sme napojení! Konkrétne generačné symptómy sú napríklad: nedostatok empatie; neschopnosť otvorene prejaviť city; túžba pomstiť každú nespravodlivosť, pretože skoro každý má pocit zlyhania oficiálnej spravodlivosti; dočasnosť vzťahov, práce i obydlia; deklarovanie potreby zlepšenia mravov navonok. A kto nemá dobré mravy, nech bárs aj zgegne. Hocijako. Čo sa presne v Dexterovi deje. Preto je taký sympatický. ()

Galerie (1 416)

Zajímavosti (134)

  • V roce 2007 se Jennifer Carpenter (Debra) a Michael C. Hall (Dexter) stali partnery a na Silvestra 2008 odjeli do Kalifornie, kde se vzali. Jako manželský pár se poprvé objevili na předávání Zlatých glóbů v lednu 2009. Následně v prosinci 2010 oznámili, že podali žádost o rozvod poté, co již nějakou dobu žili odděleně. Zůstali však dobrými přáteli a spolupracovali i na dalších sériích seriálu. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Reklama

Reklama