Reklama

Reklama

Dexter

(seriál)
Trailer 7
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2006–2022), 93 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Předloha:

Jeff Lindsay (kniha)

Hrají:

Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas, James Remar, C.S. Lee, Luna Lauren Velez, Desmond Harrington, Julie Benz, Christina Robinson (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(106)

Je inteligentní, okouzlující a má skvělý smysl pro humor. Je to Dexter Morgan (držitel Zlatého glóbu Michael C. Hall), všemi oblíbený sériový vrah. Coby forenzní expert u miamské policie ve dne vraždy vyšetřuje a v noci je páchá. Dexter se však řídí přísným etickým kodexem, který je jak jeho spásou, tak i celoživotním břemenem. Dexter, rozpolcený mezi nutkáním zabíjet a touhou po skutečném štěstí, žije v hlubokém konfliktu se světem i se sebou samým. V první řadě se dozvíme, že Dexter Morgan ve čtyřech letech osiřel a nese si s sebou traumatické tajemství. Byl adoptován policejním důstojníkem, který odhalil Dexterovy vražedné sklony a naučil syna ventilovat hrůznou touhu po lidské krvi konstruktivním způsobem – zabíjením odporných zločinců, kteří buď stojí nad zákonem, nebo se jim podařilo proklouznout spravedlnosti. (HBO Europe)

(více)

Videa (84)

Trailer 7

Recenze (2 130)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

No jedno je jisté, Dexter je stokrát lepší než všechny CSI a další kriminální seriály dohromady. A plus má super hlavního hrdinu, o kterém se těm ostatním může leda tak zdát (Miluju ty jeho myšlenky..). Nechci říct že Dexter je úplně bezchybný, snad jsou některé díly nudnější a méně povedené, ale u kterého seriálu ne. Prostě naprostá špica. A to intro je fakt povedené...5 update: Do háje ještě ani jeden díl mě nezklamal. Na tom je fakt něco temnýho..Každý díl dokáže překvapit, každý navnadit na další dívání. Zrovna dneska sem dal tři díly za sebou. Prostě Dexter mi absolutně přirostl k srdci možné SPOILERY 1.SEZONA: seznameni s Dexterem, dokonale tajemny vrah, o kterem byste to nikdy nerekli a ten zaver... 2.SEZONA: pro me asi nejlepsi, hlavne teda kvuli tomu, ze vrah je zastoupen samotnym Dexterem, takze to dava misto na mnou velmi oblibene tema, taky souboj Dexter vs Doakes je super, Lila je fuckin bitch a agent Lundy ma charisma 3.SEZONA: trochu vic rodiny, trochu mene vrazd, ale stejne stale nadprumer, protoze myslenkovych pochodu je stejne hodne... a Miguel je borec, ktereho sem mel rad, ale pak sem mu to pral. A posledni dil rulez.. 4.SEZONA: Začínají se tu objevovat nějaké podivné chyby, někdy takové, že je prostě nelze hodit na unavenost Dexe, ale Trinity je tak dokonalý záporák, že tuhle sezonu vyzdvihuje o dva stupně minimálně. A závěrečný cliffhange, nu, takový zvrat tu ještě nebyl.. 5. SEZONA: tak po minulém vrcholu, co se sil zla týče, mi tahle partička nesedla, vztah se Stiles nicméně přinesl tu potřebnou novou krev (ehm, tady snad i doslova) a vyrovnávání se z osudem taky není nejhorší, ale ve srovnání s ostatními hned vedle doposud nejhorší 3. série.. 6. SEZONA: Nu a je tu zase návrat na vrchol, pointa sice pro mnohé byla uhodnutelná a tak jsem ji odhalil i já, ale snaha o originalitu se nezapře. Tvůrci začínají být čím dál odváznější co se vztahů v rodině týče, objeví se i duchové minulosti a závěr zase posadí na zadek. Apokalypse is here!! 7. SEZONA: ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem obcházel tenhle seriál a dlouho jsem se okrádal o tak dokonalou podívanou. To už je dávno zamnou, a když jsem viděl všechny díly měl jsem pocit, že jsem viděl něco velmi silného a originálního. Hlavní postava i znělka mi natolik vlezla pod kůži, že jsem hltal i tři díly po sobě. První sezona: poznaní Dextera Morgana - osobnost, závislost, temný pasažér, první trofeje, komisařství-postavy, zápletky a emoce. Po zhlédnutí posledního dílu čtvrté sezony jsem zůstal sedět s pusou dokořán, přilepený na židli a nevěřícně zíral (co jsem už dlouho nezažil). Každá série má svou váhu. DEXTER patří naprosto k nejlepším seriálům posledních let. ******* Možným úpadkem hodnocení DEXTERA je příčinou špatného dabingu v TV programu, kdy si to divák nevychutná tak naplno, jako v originálu! ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dexter je fajn chlapík. Sympaťák, co rád pomůže s odpadky postarší sousedce, ale zároveň jen tak mimochodem pořezává krky zlým chlapcům z okolí. Dvojí život, (skoro) žádné city a bystrá mysl. Co víc si přát? První sezona: 75% - pointa klišé, které nesedělo, trochu moc ukecané, ale jako začátek dobré. Hlavně emoce u Dextera mě fascinují, herecky je geniální, ale občas si protiřečí (nemám city->pár impulsivních zkratů apod.). Historie jedné rodiny se mi také pomalu zdá až moc komplikovaná, i když snad scénáristé vědí, co dělají a mají vše jasné dopředu. Druhá sezona: 85% - skvělý příběh, postavy, závěr, snad jen těch dílů bylo o něco víc než mělo. Třetí sezona: 60% - zbytečná sezona, která jen lehce prohloubila pár postav, ale postrádala jakýkoliv drive. Čtvrtá sezona: pomalu začínám. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Knižní předloha: Jeff Lindsay, scénář & developer: James Manos Jr. .. Anděl společensky neakceptovatelné spravedlnosti má jméno DEXTER MORGAN. Tichý, uzavřený, emocionálně prázdný jak málokterý člověk. Zpočátku jsem měl problém do seriálu proniknout, představitel hlavní role Michael C. Hall mi nebyl natolik sympatický, jenže geniálně napsaný charakter se postupně odkrýval a díky dokonalé černým a ironickým hláškám v podobě jeho tichých monologů mě po několika epizodách plně dostal do jeho světa. Světa prosáklého krví skrz naskrz. Ještě více se mi však líbila postava jeho sestry Deb, jejíž úsek životní cesty byl až neuvěřitelně dobře napsán a poutavý od počátku. Samozřejmě hodně pomáhalo i herecké podání Jennifer Carpenter. Dexter si Vás chtě nechtě prostě získá do své moci. Omotá si Vás transparentní fólii kolem prstu a těm co zlobí poskytne na hraní i svoji neposednou vrtačku... ___ Za druhou sérii beru jednu hvězdičku dolů (důvody podrobně v diskuzi). ___ O třetí.. škoda mluvit :-/ (důvody již jen zřídka, taktéž v diskuzi) _ 75%. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Není to stoprocentní. Vygradovanou první řadu u mě nepřekonalo nic, na druhou stranu nebyla čtvrtá série od toho daleko - a co se týče finále jí trumfla. Ale ten nápad je jednoduše geniální. Dexter je, jak to napsal El-Barto, tak skvěle propracovanej charakter, že by bylo na co koukat, i kdyby tam pobíhal sám. Michael C. Hall právem sesbíral ceny za svůj výkon. Další postavy jsou na tom tak porůzně. Ritu a Deb mám ráda, Jennifer Carpenter jí hraje skvěle. Batistu mám ráda jen když nerandí s LaGuertou, která je pro mě nejnesympatičtější osobou celýho seriálu. Masuka by potřeboval trochu víc prostoru, takhle je zatím jen komickou figurkou (ale dobrou). Hodně se povedla hudba. Ne snad, že by celej Dexter se svýma 6ti sezónama byl dokonalej, ale i když to chvílema skřípe, pořád si tu plnou palbu zaslouží. 1. série - 100%, 2. série - 85%, 3. série - 80%, 4. série - 95%, 5. série - 80% ()

Galerie (1 416)

Zajímavosti (132)

  • V roce 2011 se Dexter podle serveru torrentfreak.com stal s více než 3,6 milionu stažení pirátsky nejstahovanějším seriálem. (hippyman)
  • Dexter (Michael C. Hall) se sice v úvodních titulcích holí, nicméně v jejich závěru, ve chvíli, kdy si přetahuje přes hlavu tričko, je možné vidět, že má strniště. (Tristaver)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Reklama

Reklama