Reklama

Reklama

M*A*S*H

(seriál)
  • USA M*A*S*H (více)
USA, (1972–1983), 108 h 15 min (Minutáž: 25–120 min)

Tvůrci:

Larry Gelbart

Předloha:

Richard Hooker (kniha)

Scénář:

David Isaacs, Ken Levine, Richard Hooker, Larry Gelbart (více)

Hrají:

Alan Alda, Wayne Rogers, Mike Farrell, McLean Stevenson, Harry Morgan, Loretta Swit, Larry Linville, David Ogden Stiers, Jamie Farr, William Christopher (více)
(další profese)

Série(11) / Epizody(256)

Obsahy(1)

Legendární seriál M*A*S*H patří v oblasti komediální televizní tvorby mezi to nejlepší. Výborná komedie z prostředí mobilní vojenské nemocnice uprostřed války v Koreji nám dává nahlédnou do každodenního života postav lékařů, sester a vojáků. Postavy seriálu čekají v prostředí války mnohdy i velmi dramatické momenty, i přesto je ale dokáží prožít s nadsázkou a humorem. (TV Nova)

(více)

Recenze uživatele godal k tomuto seriálu (10)

Série 1 (1972) (S01) 

Je to o vlastně úplně jiném seriálu,páč odešly elity,které jej doposud tvořily.Dneska mě ta změna celkem štve-když jsem to sledoval na satelitu v 80.letech,tak mi to ani nepřišlo.Je to trošku jinde,ale pořád si to dokola stejně pouštím.Až když přišel Charles,který jim začal vracet vtípky,tak se znova našli.Námitka prostě je,že chirurgem v 50. letech,se nestane idiot,který je zoufale vláčen díl od dílu,aby se na něm udělal vtip.Tehdy-a snad i dnes,to byla elita lidstva a nedostižní supermani.Frank Burns tam prostě zůstal a Larry Linvill čekal,že s jeho rolí něco provedou-bohužel.Prostě se nesnášeli s Aldou-nevím,proč se to všichni bojí přiznat...Já bych se s ním taky nesnesl.Dnes je v podstatě větším idiotem,než Frank ()

Někdy kulku uslyšíš (1973) (S01E17) 

Tady-koncem I.série,teprve herci našli sami sebe a začalo to klapat.Co věta,to neskutečná bomba,vyváženo něčím tragickým,což tomu dodalo punc.Frank měl nehodu-utři ho a ať si dá příště pozor! ()

Showtime (1973) (S01E24) 

Geniální závěr první řady a jsem rád,že se nakonec dohodli pokračovat.Asi to kvůli rozporům nebylo jednoduché...Ale ty hlášky prostě zlidověly a i dabing se s tím popral..Mám syna-a je to chlapec.No a jako bonbónek vrácení vtípků od majstra Franka Burnese-to se neomrzí nikdy,když Hawkeye pouští sprchu... Mmch-kdo mi dokáže vyvrátit,že řidič Jeepu,který má odvézt zubaře domů není Samuel L. Jackson,tomu dám pětikorunu.Na 99% si myslím,že je to on,i když v titulcích je jako řidič nějaký Stanley Clay.Ten ale mohl řídit sanitku.Datum narození Jacksona souhlasí s tím,že by mohl mít po dvacítce a tohle byla jeho rolička na cestě ke slávě. ()

Dozorčí dne (1974) (S03E03) 

Vy jste Kim-Lak?Teda tenhle průkaz se dneska vyplatí...Radare vem ho na kontrolu,opět jsme Kim-Lakováni...U téhle třetí série se mi zdá,že tvůrci vyždímali vše nejlepší ze schůzky se skutečnými účastníky války a prostě to podali skvěle do vtipu.Asi nejlepší část celé série,kde dochází k přiblížení k realitě. ()

Čas života (1979) (S08E11) 

Mistrovský díl o vteřinách a boji o život ()

Verbování (1981) (S09E07) 

Komické jsou ty vysokonapěťové stožáry v pozadí-pozoruju v každém druhém díle...V USA dodnes vzácnost,v podstatě jde o rozvojovou zemi,která dodnes nevyřešila základní potřeby obyvatel.No a vidíme je jakoby v Koreji 50.let ,která zůstala po zásahu USA zcela na dně...Ale je lépe tohle neřešit.Opět super díl a pobavil jsem se.Rekruti chodili i u nás na vojně a nebylo jednoduché je nakopat do řiti...Byli hooodně neoblomní,jako pojišťováci... ()

Zub tě osvobodí (1982) (S10E15) 

Zvláštní a svým způsobem geniální díl-Charles trpí se zubem a jako 99% obyvatelstva planety-má hrůzu ze zubaře.Naproti tomu skrytý rasista v armě,kde je rasismus takřka na denním pořádku.Pozorným jistě neuniklo,že v roli jednoho z pacientů,které chce jejich velitel poslat domů,je budoucí mega hvězda Laurence Fishburne. ()

Tlakové body (1982) (S10E16) 

Další návrat do původní skvělé kvality seriálu.Tři osobnosti si to rozdají v bažině,protože se čeká nápor raněných a atmoška houstne...Velitel nezvládá sebe,natož své podřízené...Jeden z mých nejoblíbenějších dílů a kdo byl  na vojně,tak pochopí ()

Synové a kuželkáři (1982) (S10E20) 

Zranitelné místo Hawkeyho,otevření dávných vzpomínek nepřístupného Charlese-záruka skvělé zápletky.A tady to s nezničitelným Hawkeym začalo jít z kopce.Očekávatelná realita hrůzy války. ()

Zachyť to (1982) (S10E21) 

Klasická ponorka-takhle to prostě je.Mě by jen zajímalo,jestli a za kolik se někde vydražil ten obraz.Dnes musí mít obrovskou cenu. ()

Související novinky

Zemřel herec Burt Young

Zemřel herec Burt Young

19.10.2023

Ve věku třiaosmdesáti let odešel americký na Oscara nominovaný herec Burt Young, mnohým fanouškům známý zejména svou rolí Paulieho Pennina z populární série filmů o Rockym Balboovi. Deníku New York… (více)

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

Zemřel David Ogden Stiers z MASHe

04.03.2018

Major Charles Winchester III už není mezi námi. Jeho představitel David Ogden Stiers totiž ve věku 75 let zemřel ve svém domě v Oregonu. Stierse určitě znáte ze seriálu MASH, kde od 6. série ztvárnil… (více)

Reklama

Reklama