Reklama

Reklama

Dexter

(seriál)
Trailer 3
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2006–2022), 93 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Předloha:

Jeff Lindsay (kniha)

Hrají:

Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas, James Remar, C.S. Lee, Luna Lauren Velez, Desmond Harrington, Julie Benz, Christina Robinson (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(106)

Je inteligentní, okouzlující a má skvělý smysl pro humor. Je to Dexter Morgan (držitel Zlatého glóbu Michael C. Hall), všemi oblíbený sériový vrah. Coby forenzní expert u miamské policie ve dne vraždy vyšetřuje a v noci je páchá. Dexter se však řídí přísným etickým kodexem, který je jak jeho spásou, tak i celoživotním břemenem. Dexter, rozpolcený mezi nutkáním zabíjet a touhou po skutečném štěstí, žije v hlubokém konfliktu se světem i se sebou samým. V první řadě se dozvíme, že Dexter Morgan ve čtyřech letech osiřel a nese si s sebou traumatické tajemství. Byl adoptován policejním důstojníkem, který odhalil Dexterovy vražedné sklony a naučil syna ventilovat hrůznou touhu po lidské krvi konstruktivním způsobem – zabíjením odporných zločinců, kteří buď stojí nad zákonem, nebo se jim podařilo proklouznout spravedlnosti. (HBO Europe)

(více)

Recenze (2 131)

migez 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci seriál, ktorý zaujme. Každá séria so sebou prináša nové rozuzlenia a nových záporákov s ktorými sa Dexter Morgan musí vysporiadať. Séria 1 - 7 bravúrne spracovaná, ôsma séria - hlavne záverečný diel nelogický priečiaci sa celému zmýšľaniu Dextra Morgana. Jedine, že by chcel tým režisér povedať, že s Dextra sa nakoniec seriálu stal dokonalý psychopat, tak ako ho vnímala Vogelová. No ťažko povedať čo ten posledný diel mal znamenať, no Happyend to teda nebol. ()

Brunetgirl 

všechny recenze uživatele

Ze začátku tak trochu WTF, pak totální závislost. Ostatní uživatelé už řekli snad vše podstatné, já bych ještě dodala, že Dexter je také chvílemi nesmírně vtipný seriál, fakt, já jsem se občas řezala tak, že jsem myslela, že se počůrám:)) Navíc typ humoru v Dexteru je hrozně nevšední a originální, třeba Masukovy kecy a reakce ostatních na ně jsem fakt zbožňovala, v českém dabingu, řekla bych, lépe vynikly:). Bude se mi po všech postavách stýskat, já jsem měla nejraději Debru, chvílemi mi ji bylo ale tolik líto, vždycky když toužila, aby ji Dexter také nějak projevil svou náklonost a on na ní jen blbě čuměl a neřekl nic:) Narozdíl od ostatních jsem měla také ráda Ritu, zdálo se mi, když otevřela dveře a smála se, že úplně září, moc krásná ženska..Quinn byl vizuální potěšení, Batista dobrý člověk, celá banda prostě bezvadná, samotný Dexter mě občas strašně nasíral:). Závěr byl jaký byl, nevím, zdali bych vymyslela lepší, chvílemi jsem si myslela, že se vážně chystá happyend a těšila jsem se na něj, takže mě mrzí jak to dopadlo, ale zároveň, jak tak Dextera znám, nevěřím, že skončí tím životem, v kterém skončil poslední záběr seriálu! Stejně se nakonec shledá s Hanou a svým synem, takže vlastně v mojí hlavě to tak trošku happyend je, až na Debru:( ()

Cermi_CZ 

všechny recenze uživatele

Posledni serie opravdu nejhorsi...k tomu neni co dodat.Ale koukam ze to melo hooodne velkej vliv na celkove hodnoceni.Serial byl v prvni desitce nejlepsich,ted kouknu a 42.misto...to cumim.Jinak Dexter byl pro me drogou a 6-7 dilu za sebou nebyl problem;) ()

da040926 

všechny recenze uživatele

Líbí se vám Dexter? Ještě jste neviděli poslední díl? Pro vás mám jedinou radu - předstírejte, že poslední díl neexistuje a ignorujte ho! Já to bohužel nevydržel a teď trpce lituju. "Kéž by někdo konečně spálil ten prokletý Producentský Manuál pro Politicky Korektní Konce. Jak každý dobrý cenzor ví, úkolem filmu je vychovávat politicky uvědomělé a učebnicově smýšlející občany. Přiznám se, nedával jsem u seriálu asi dobrý pozor, a tak mi uniklo, že se jedná o občansky poučnou pohádku pro děti a ostatní voliče. Teď už to naštěstí po závěrečném dílu vím, takže můžu plně docenit brilantní mravoučný závěr a hluboce se zamyslet nad svojí karmou .." Přesto bez váhání plný počet - tvůrci si to zaslouží i navzdory zbabělému konci. ()

ituzska.z 

všechny recenze uživatele

Pozor, náznak spoileru! "A to nejhorší nakonec" :-/ Proboha...jak mohli takhle zprasit tak skvělej seriál? Promiňte, musela jsem to napsat. I přes tuto "drobnou" vadu však 5 hvězd, takhle závislá jsem na žádným seriálu nebyla! Potřebuju nášup! :) Napětí, akce, super příběh a překvapivá náklonnost k hlavnímu hrdinovi, který kdyby neměl takové charisma a " Harryho kodex", by byl jistě všemi nenáviděn jakožto neskutečně bezcitném zvrhlé "hovado." Krom něj mými největšími oblíbenci byli sympaťák, pohodář, super-polda Angel a samo sebou i Dextrova sestra Deb. (ano, to, jak s ní na konci "naložili" je hlavní důvod mého rozhořčení, dalším důvodem pak je jakási nedořešenost celého seriálu, která ve mně a nejen ve mně vzbuzuje, obávám se, falešný dojem, že by seriál mohl "někdy nějak" pokračovat) ()

badmad666 

všechny recenze uživatele

Poslední 2 série mě trochu zklamaly,ale závěrečný díl mě donutil dát 5 hvězd. Co k tomu dodat víc-byly to super časy se sourozenci Morgenovými a určitě je za čas zopáknu!!! ()

rosswell1987 

všechny recenze uživatele

Tak konečně dokoukaná poslední 8 série!!!Člověk měl v hlavě po dobu celého seriálu myšlenku jak to asi všechno dopadne.No konec musí každý hodnotit asi trochu jinak!Sledoval jsem Dextra s přítelkyní která mu moc ke konci nefandila,já ho však miloval :-)Opravdu škoda že už je po všem , za celý seriál bych dal 90%!!! ()

Draik 

všechny recenze uživatele

Dexter je v mnoha ohledech výjimečný seriál své doby. Netradiční hlavní hrdina i přes svou temnotu získá sympatie téměř všech částí diváckého spektra. Hlavně proto, že v dnešním světě kde tak často slýcháme o selhávání systému představuje onu fatální spravedlnost, která dostihne každého, což já vidím jako jeden z klíčových prvků úspěšnosti tohoto seriálového počinu. Další je skutečně povedený scénář a režie - atmosféra kterou dokáže vytvořit je místy skutečně mrazící a uchvacující. V době psaní této recenze mám dokoukanou teprve čtvrtou sérii a kromě druhé, která výrazně pokulhává tento bod platí u všech. Nevýhoda (pro někoho) je, že to není casual show. Jednotlivé série mají celistvý děj a vynechání jednoho dílu vás zpravidla vyvede z kontextu a bez znalosti jeho obsahu vám pak některé věci nedojdou, nebo je nepochopíte a zkazí vám to dojem ze skládání složitého obrazu. Krátce řečeno, Dexter rozhodně stojí za sledování a patří k tomu lepšímu, co nám žánr seriálů nabízí. Ale pozor na závislost .) Hodnocení jednotlivých sérií: 1 série - geniální (95%) 2 série - spíše průměr (60%) - druhá série spíše dělá dojem dovysvětlujících dílů k sérii první, její samotný děj mi moc zajímavý nepřišel a tady mi krom scénáře neseděl moc ani střih scén a celková atmosféra, něco zásadního tomu chybělo oproti té první 3 série - uchvacující (90%) 4 série - velmi povedená (85%) ()

SKINHEAD79 

všechny recenze uživatele

Dexter je osobnost,sympatický psychopat co zabíjí jen ty zlé lidi,k tomu jeho sestra Debra se svým hrubým slovníkem,je to zkrátka vynikající seriál,miluju Dextera a myslím že kdyby opravdu existoval a měli bychom ho v každém městě tak by výrazně ubylo vrahů v českých věznicích :-D ()

Tch9721 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších seriálov, aký som doteraz sledovala. Dej nebol nikdy nudný, drží v napätí až do konca. Téma bola naozaj nápaditá, ak to tak môžem nazvať. Je mi síce ľúto, že skončil, ale napriek tomu, je pravda, že seriál nemôže byť nekonečný a režisér by mal vycítiť, kedy je čas prestať. A koniec, čo k tomu dodať? samozrejme predstavovala by som si ho inak ale fantázii sa medze nekladú. ()

Gattolino 

všechny recenze uživatele

Prvních šest dílů je naprosto dokonalých, výborné, stále více ze zaplétající scénáře ale velmi přehledný a jasně vystavěný, gradující děj díl od dílu, překvapivé, ale vcelku uvěřitelné zvraty, výborná a s akčím dějem vyvážená psychologická i technická složka (kriminalistické zázemí), velmi věrohodný náhled do různých kriminálních prostředí, prostě "klobouk dolů" před scénáristy, režiséry a dalšími tvůrci, a samozřejmě i herci. Psychologie jasných záporáků i jasných klaďasů (špičkový a seriózní Angel Batista, legrační pošuk Masuka) krásně doplňována i charaktery na různé úrovni scestí a pokušení (samozřejmě Dexter, Debra, Quinn, La Guerta), a okořeněno několika vyslovenými "debily" (z řady nekriminálníků), jako Liddy nebo Elway nebo Clayton, zločince nejmenuji, a pár protivně agilními pitomci, jako ta recepční ve špitále, která udá Hannah. Zkrátka hodně pestrá a mnohdy nečekaně proměňující se přehlídka charakterů. Poslední dva díly mi ovšem připadaly, jako by chtěli autoři více vlézt divákovi do řitě, což vůbec nebylo po precizně rozjetém ději nutné, a začali vkládat zbytečně vyhrocené situace nad rámec věrohodnosti, málo pravděpodobné a přitom bohužel docela už předvídatelné sledy náhod, čímž celý děj poněkud poškodili. Samozřejmě, v celkové vysoké kvalitě seriálu se to vsákne, a i ty dvě poslední série stojí rozhodně za vidění a mají výborné momenty. Jen ten ústupek vkusu byl podle mne zbytečný. A bohužel i v tom, jak v dost již oprýskaném trendu "no more Hollywood happyend" nechali zcela zbytečně zahynout Debru a odtrhli Dextera od Hannah a Harrisona. Jako by se báli, že by sňatek již vyrovnanější Debry se zmoudřelým Quinnem a třeba i dramatický, ale úspěšný společný útěk Dextera s rodinou do Argentiny byl moc "sladkou limonádou". Nebyl by, a oni by si to zasloužili, a nedotáhnout to v tomto logickém duchu bylo podle mne chybou. Asi jako kdyby v závěru Pána prstenů padl Aragorn a zemřeli Frodo se Samem, Eówyn a Faramir. Zbytečné, a podbízivé beztak již dávno odumírajícímu vkusu nešťastných konců. Ledaže by se chystal další díl s tím, že si to dřevorubající Dexter rozmyslí a pojede za rodinou (ale jak ji najde) a zda by to vůbec šlo (opuštění a jeho zdánlivou smrtí zdrcení Hannah a Harrison by to brali jako zradu). A pak, v závěru autoři slíbili, že je to už konec. Některé scény v sedmém a osmém díle mi přišly logikou nepřijatelné a uměle a průhledně příliš účelově do filmu voperované. Pád a zranění Harrisona na běhacím pásu bylo zbytečné a okatě načasované na cestu k prozrazení, stejně jako agilní kráva u recepčního pultu nemocnice, co neměla nic jiného na práci než očumovat lidi. Mimo to, existovalo určitě více lidí na telefonu, kdo by se toho ujal - jestli ne Debra, tak Jamie, nebo by dorazila na telefon pohotovost do domu, což funguje i u nás, natož na Floridě. Pak nepochopitelný způsob, jak se kokot Elway došpicloval až do autobusu k Hannah, která to určitě řešila na poslední chvíli, a tak to je vyslovený nesmysl. Dost nelogické je, při Dexterově inteligenci a rafinovanosti, že je nenechal jet pryč třeba svým autem (nebo autem z půjčovny), s tím, že by si cíl cesty a bod setkání domluvili až během jízdy do jiného státu. To by bylo naprosto bezpečné, ale scénárista se domníval, že asi málo na nervy. Trochu škoda. Rovněž je těžko pochopitelné, že by federální maršál Clayton - což už je nějaká funkce -byl tak blbý, aby jen tak odpoutával neznámého - a nezraněného muže (na jehož ksicht musel ostatně všude vidět, a jako polda i sám mít, zatykač), ještě k tomu bez asistence a se sadou vražedných kudel na dosah ruky. Takový pitomec snad nemohl být ani takový trouba jako on. Potom, jak rychle se Saxon dostal k maršálově pistoli, když dovnitř vtrhla Debra - také trochu divné - že vůči tak vyhlášené pistolnici střelil dřív a sám nebyl pořádně zasažen, takže mohl klidně řídit a dál jednat - dost nepravděpodobné. Scénáristicky účelový také byl Debřin kolaps ve špitálu. Každý ví,že i v českých nemocnicích podávají i při banálních zraněních nebo po operacích preventivně přípravky proti krevním sraženinám (např. injekce Clexane), a divil bych se moc, že by to v Miami při tak závažném případu neudělali. Debřina smrt byla myslím zbytečná a umělá, ale scénáristé se domnívali, že vyvolá více slz diváka, což není moc fér přístup, protože je to laciné. Tragického už v seriálu bylo dost a dost. Poslední dvě série se také vyznačují neustálými nadměrnými přerušování závažných rozhovorů zvoněním mobilů ("promiň, já už musím"), neustálým vcházením někam do dveří v nepravou chvíli a nedořečenými dialogy, kdy by stačilo pár vět na vyjasnění. Což je někdy kořením, ale překořenit nemusí být ku prospěchu chuti jídla. Čili, seriálu jako celku nescházelo mnoho k dokonalosti, ale drobná pižka na kráse se najde asi všude. Tady jí byl, jak se ovšem často stává, závěr. Ale jako celek to rozhodně stálo za vidění, a pět hvězdiček je podle mne nezbytných. () (méně) (více)

soldier.kopi 

všechny recenze uživatele

Jaktože jsem na Dexíka začal koukat až teď ? Pořád mě odrazovalo to,že seriál běží v TV na kůlu. Jak už to bývá,moc dobrý věci tam nedávaj. Ovšem když jsem kouknul na hodnocení na csfd tam jsem si řek,že to asi špatný nebude. Bomba ! Po Breaking bad asi zatim nejlepší seriál. Jsem u třetí série a Dexter mě furt něčim překvapuje. To co se mi líbí je to, že nikdy nevim co se přesně stane. Děj je tak nepředvídavej a vždycky vás něco překvapí. Navíc vždy ke konci dílu se to vyhrotí a já jsem přinucenej pustit další díl protože jinak bych v posteli čuměl do stropu a přemejšlel jak to dopadne ač by mi to bylo prd platný,protože jak jsem psal-vždycky to dopadne uplně jinak než předplokládam. ()

andy60 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů vůbec. Mám první tři série a jen těžko jsem se odtrhával od obrazovky. Naprosto originální hlavní hrdina, skvěle vypointované příběhy, nezvykle dobře vytvořené ostatní postavy, jejich charaktery, jejich profesní i soukromý život. A Dexterova sestra Deb - tu prostě nejde nemilovat. Její slovník, mimiku...,prostě paráda. Kdybych měl vybrat nejlepší sérii, asi bych zvolil dvojku. A plány do budoucna? Určitě sehnat další série!!!! ()

LordLaser 

všechny recenze uživatele

Tento seriál je trieda, unikátny medzi ostatnými. A teraz z iného súdka čo sa týka času, posledný diel je pre mnohých sklamaním, avšak ak by sa pozreli na to z estetickej/umeleckej stránky a vžijú sa do emócií postavy, pochopia. ()

BranuliQ 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka televíznej produkcie, tak spolu s Game of Thrones je Dexter podľa môjho názoru absolútna špička medzi seriálmi. Obsahuje všetko, čo by mal dobrý seriál obsahovať. Dobré herecké výkony, perfektný scenár obohatený parádnymi dialógmi (pričom najviac vynikajú úžasné myšlienkové pochody hlavného protagonistu), hudba taktiež výborná a čo ma prekvapilo, niektoré momenty sú aj celkom vtipné. No nedá mi, aby som sa o každej sérii nevyjadril takže upozorňujem tých, čo seriál ešte nevideli aby ďalej nečítali, budem totiž SPOJLEROVAŤ . 1.SÉRIA: Dexterove zvrátené chúťky sa pomaly rozbiehajú a vy sa začnete čudovať, ako si ho môžete vôbec obľúbiť. Pomaly seriál odkrýva jeho pravú povahu, ale aj povahy ostatných postáv, s niektorými dokonca sympatizujem (najmä s Debrou a Ritou).Všetko Dexterovi do nedávna fungovalo až po kým sa na scéne neobjavil ďalší precízny sériový vrah. Tá hra na mačku a myš bola perfektná a až keď vyplávali na povrch pravé dôvody zabíjania „mrazákového“ vraha až vtedy som pochopil aký skvost vlastne pozerám. Zvratmi sa to len hemžilo a zistenie, že vrahom je vlastne Dexterov brat som rozdýchaval veľmi dlho. Koniec bol proste fenomenálny, jeden z najlepších záverov série aký môže seriál ponúknuť. 100%. 2.SÉRIA: Ale čo, Dexter má výčitky svedomia? Tomu sa mi ani nechce veriť. Po tom ako bol nútený zabiť svojho brata, ktorý chcel zabiť jeho nevlastnú sestru Debru je akýsi nesvoj. Nedarí sa mu vo vzťahu s Ritou, v práci, dokonca ani v zabíjaní. Séria zo začiatku trochu strácala tempo, no po objavení „hrobu“ Dexterových obetí a následného vyšetrovania jeho vrážd sa všetko vrátilo do normálu. Nenávidel som Lilu (bol snáď niekto kto ju mal rád??) kazila mi dojem z celej série a keď ju Dexter nakoniec musel zabiť, bola to pre mňa úľava. Séria bola celkovo veľmi dobrá, no strácala to čaro prvej a záver bol vyslovene sklamaním, preto „len“ 90%. 3.SÉRIA: Aha, Dexter má kamaráta! Málokto čakal, že si nájde priateľa a ešte takého akým bol Miguel. No pomaly sa odkrývala pravá Miguelova tvár a zistenie, že sa veľmi od Dextera nelíši ani nebolo prekvapením. K tomu všetkému, Rita je tehotná...fuuuha! No niečo sa v Dexterovi pohlo, myslím citovo a pomaly si uvedomoval, že možno nie je také monštrum za aké sa spočiatku pokladal. Séria bola celkovo slabšia ako predchádzajúce, no aj tak mala vysoké kvality, a záver bol oveľa lepší ako predchádzajúci. 85% 4.SÉRIA: Dexter je šťastne ženatý!!! 4. séria práve odznela a ja musím skonštatovať, že seriál nadobudol nový vrchol. Zatiaľ najlepšia etapa Dexterovho života nám priniesla naozaj perfektného vraha, Trinityho. Séria bola prešpikovaná úžasnými dejovými zvratmi a každá nová epizóda prekonávala tú pred ňou. Vďaka tejto sezóne si tento seriál jednoznačne pridávam medzi obľúbené, neskutočná paráda. K záveru sa nebudem vyjadrovať, smrť Rity je pre mňa osobne emočný vrchol, a to nie len tohto seriálu, bol som zdrvený. 100% 5.SÉRIA: Dexterovi sa zrútil svet. Po smrti jeho milovanej Rity už nikdy nebude nič ako predtým. Musí sa sám starať o malého Harrisona, ktorý v Dexterovi vzbudzuje city, o ktorých ani nevedel, že ich má. Pri jednej „rutinnej“ vražde ho však zbadá Lumen, ktorú zneužívala partia násilníkov, ktorí vraždili a znásilňovali ženy. Tá sa chce pomstiť a tým sa pridáva k Dexterovi, s ktorým pomaly vraždí jedného po druhom. Táto séria ma totálne znechutila a to ani nepotrebovala hektolitre krvi. Celkovo sa „päťka“ niesla v lineárnom duchu a nijak nevybočila z tempa, no a záver bol priemerný. 90% 6. SÉRIA: Chváľme Pána, že niekto ako Dexter chodí po tejto zemi!!! Proti Dexterovi sa tentoraz postavia dvaja náboženskí fanatici, ktorí zabíjajú v mene Boha. Vraždy sú poriadne nechutné, nechýba krv. Ďalšou novinkou je povýšenie Debry na poručíka, a to miesto jej naozaj sedí. Sériu ako celok z radosťou môžem priradiť k tým lepším a som rád, že tempo sa aj po šiestich sériách nijako výrazne nestrácalo, stále sa bolo na čo pozerať. Záverečná časť bola veľmi dobrá a úplný záver, kedy Debra konečne pristihne svojho brata „pri čine“ a kamera sa obráti na Dexterovu vyplašenú tvár, je fenomenálny. 95% 7.SÉRIA: Dexter sa zaľúbil! Už len to slovo na neho vôbec nesedí, ale celkovo mu to aj pristane. Hannah je naozaj kus, o tom niet pochýb, no snažila sa ublížiť Debre a tým si u mňa riadne pohoršila. Čo sa týka samotnej Deb, bolo veľmi zaujímavé sledovať ako veľmi ľúbi Dextera a ako mu pomáha zakrývať všetko čo napáchal. Hlavná zápletka, tá osobná vendeta ukrajinskej mafie mi neprišla až taká zaujímavá ako vzťah medzi Dexterom, Deb a Hannah, preto celá séria pomaly upadala až prišiel celkom solídny záver a to smrť LaGuerty. 85% 8.SÉRIA: Dexter finišuje! Musím povedať, že ide asi naozaj o najslabšiu sériu. Veľmi pomaly sa rozbieha a tým sa jednotlivé epizódy vlečú. Celá séria mi prišla len ako nejaký predkrm pred finálovými dielmi. Posledná štvrtina totiž konečne začína pripomínať ten seriál, ktorý som si tak neskutočne obľúbil. Zvrat vymieňa zvrat, dokonca to bolo v niektorých momentoch aj napínavé. Záverečná časť bola suverénne najlepšou aj najemotívnejšou, no celkový záver bol totálna katastrofa. To, že Deb zomrela tvorcom nedokážem odpustiť a následné zmiznutie Dextera a jeho dištancovanie od sveta, od Hannah aj od syna bolo už príliš a musím skonštatovať, že si taký záver mohli odpustiť, Dexter si takto nezaslúžil skončiť, je mi z toho nanič. 80% () (méně) (více)

Luke13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Můj velmi oblíbený a celkově asi jeden z nejlepších seriálů vůbec! Téma: sériový vrah, který zabíjí pouze jiné vrahy a kriminálníky je prostě dokonalé. Skvělý příběh i obsazení, spousta vtipných, vážných i poměrně krutých scén doplněné parádním soundtrackem. To že se některé série podařili méně než jiné, to je věc druhá. Ale celkově velmi povedené! 1.,2. a 4. série (absolutní TOP) - 100%, 3. a 5. série - 80%, 6. série (docela úlet) - 60%, 7. a 8. série (s odstupem času) - 70-75% ()

ASSteroid 

všechny recenze uživatele

Seriál jsem celý sjel ani ne za 3 týdny. Je to jeden z těch seriálů, které hltáte a hltáte a prostě nechcete, aby někdy skončily. A pak přijde konec a vy jen nevěřícně se slzami v očích sedíte, koukáte do zdi a nechcete věřit, že je konec. Za mě *****. Opravdu si to zaslouží. Je to jeden z nejlepších seriálů, jaký jsem kdy viděl, a to já sleduji převážně seriály.. ()

Rorschach_SK 

všechny recenze uživatele

Pred týmto seriálom by som si nikdy nepovedal, že budem fandiť sériovému vrahovi v tom, aby dostal svoj cieľ a aby ho polícia nechytila, bez toho aby som mal potrebu hľadať číslo na psychoterapeuta, pretože so mnou nebude asi niečo v poriadku. Ale Dexter je aj napriek svojej psychickej úchylke (ktorú si nesie zo svojej krvavej detskej minulosti) a vďaka svojmu kódexu v podstate pozitívna postava, ktorý vlastne robí záslužnú činnosť pre spoločnosť, keď ju zbavuje šmejdov, na ktorých je právny systém krátky. ()

alphatown 

všechny recenze uživatele

Zatím se dívám na druhou sérii, každý díl navazuje dějově na předchozí a příběh graduje. Postavy jsou propracované a příběh uvěřitelný. Vyprávění je záživné. První série byla strhující.Třetí série je zatím velká nuda.Po čtvrté sérii - první dvě byly výborné, třetí byla nic moc. Ve čtvrté to tvůrci zase přepískly. Sice byla asi zatím nejlepší, ale zásek do diváka byl moc krutý. . Nevím jestli chci vůbec pokračovat do další série, přece jen mám rád pohádkové konce.Jsem na začátku osmé série a musím ocenit sedm sérií se stálou úrovní. Je zde plno filozofování, ale opravdu smysluplného. Herecké výkony jsou stále lepší, hlavně role Deb v depresi.Po úplném konci musím říci, že scenáristi byli už u konce s dechem a děj byl tak zamotaný, že některé logičnosti už prostě museli vypustit. A samotný depresivní závěr také postrádá logiku. Asi ve snaze vyhnout se klišé šťastného konce. Ale šťastný konec v Argentině byl jediný správný závěr podle mě. ()

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Reklama

Reklama