Reklama

Reklama

Gilmorova děvčata

(seriál)
  • USA Gilmore Girls (více)
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (2000–2007), 116 h 19 min (Minutáž: 40–60 min)

Hrají:

Lauren Graham, Alexis Bledel, Scott Patterson, Kelly Bishop, Melissa McCarthy, Edward Herrmann, Keiko Agena, Liza Weil, Yanic Truesdale, Liz Torres (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(153)

Vítejte ve Stars Hollow v Connecticutu. Okouzlující, malé a tak trošku zastrčené městečko proslulo idylicky zelenými trávníky před malebnými dřevěnými domy a tolika podivuhodnými postavičkami, že hravě zalidní každou slavnost, vinobraní nebo piknik. Právě tady se setkáváme s tvrdohlavou třicátnicí Lauren Gilmorovou (Lauren Grahamová), která si zařídí pěkný, pohodlný, kávou provoněný život nejen pro sebe, ale i pro svou podobně umíněnou dospívající dceru Rory (Alexis Bledelová). Jenže když Rory přestává snít o budoucích studiích na privátní škole a Harvardově univerzitě, a místo toho se zaměří na kluky a vlastní dospěláckou soběstačnost, Lauren v ní najednou vidí stejnou rebelku, jakou byla sama – před 16 lety. Slavný komediálně dramatický seriál Gilmorova děvčata zaujal zvídavé diváky a nadchnul náročné kritiky. Zaměřuje se na vztah mladé nekonvenční matky s inteligentní náctiletou dcerou a jeho hlavním tématem jsou trable s rodinou, láskou, přátelstvím, vzděláváním, ambicemi, zklamáním a generačními i společenskými rozdíly. Pečlivě promyšlené zápletky jsou prošpikované zábavnými popkulturními vtípky a narážkami. (TV Prima)

(více)

Recenze (868)

Nut 

všechny recenze uživatele

Tento seriál by nebyl nic bez těch mnoha podivínských postaviček obývajících městečko Stars Hollow. Ústřední dvojka matky s dcerou jsou zřejmě nejnormálnější bytosti. Dokonalý břitký humor, hraní se slovíčky, (ne)vydařené vztahy, to vše si dokázalo udržet mou pozornost, ačkoli poslední řada podstatně upadla. Stoprocentně nejlepší díl s živoucími obrazy, Kirkovy vstupy neměly chybu. ()

janulin123 

všechny recenze uživatele

něco jako Krok za krokem, ale vypustíme většinu trapných vtipů a retardované postavy. Jinak je tam vše, americká forma poučení, americké vztahy, americká škola, americká rodina...Milý seriál, který se dostal k evropanům jakoby náhodou ()

SelfishMan 

všechny recenze uživatele

Slovo, které by nejlépe vystihlo tento seriál je asi pohodovost a odpočinkovost. Nikdy jsem na něm nebyl nějak závislý, nikdy jsem necítil nějaké extrémní nutkání si ho prostě pustit. Ale na druhou stranu, když už ten díl běžel, tak jsem se rád podíval a příjemně se u něj pobavil a relaxoval. Jak tu už bylo řečeno, takový "seriál, který neurazí". Herci sympatičtí, energičtí a nabití většinu času optimismem až na půdu, postavy jak až pohádkově bohaté, tak ty lehce chudší, chytré a blbé, protivné i milé. Se snobismem jsem nikdy problém neměl a rozhodně nikomu jeho bohatství nezávidím (pokud se k němu propracoval sám poctivě) a spíše to beru jako motivaci a cíl kam je možno se vypracovat (ne u nás v ČR, kde se tam člověk jen prokrade a prokorupčí). Trochu jsem se vzdálil od podstaty... takže myslím, že dabing byl u nás poměrně zdařilý (až na pár drobnosti např. v tom, že jeden člověk mluvil více postav), z repráků se derou snad stovky slov během minuty a velká část dokonce i vtipných. Jen mě zaráželo, jak jsou si postavy hrozně podobné...nejen matka s dcerou. Stejný smysl pro humor a styl vyjadřování mají dokonce i tisíce kilometrů daleko na druhém pobřeží USA, stejný smysl pro humor má snad celé to jejich Stars Hollow (až na Kirka, který je nejsvětlejší bod seriálu a vždycky mě totálně odrovnal svou blbostí). Pár drobností by se ještě našlo...ale se všemi se dá žít a suma sumárum mi to dává 85%. ()

jaňule 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál je moje top, největší slabost a láska. Viděla jsem ho nepočítatelněkrát a pořád a pořád se k němu vracím. Nemůžu ale přijít na to, kterou z "děvčat" mám radši, jestli vždy sarkastickou, údernou a přímou Lor nebo chytrou, krásnou a nevinnou Rory. Obě mají v něčem své kouzlo a dokáží si vás získat už první vtipnou scénou: "Jste můj nový táta?" ()

benda02 

všechny recenze uživatele

Není ujeté, že 20-letý kluk sleduje osudy mámy a její dcery v městečku Stars Hollow ? Snad ne, protože jsem odledoval každičkou epizodu, každičký díl a koukal jsem na to velmi rád, takový seriálek pro lepší náladu, ideální pro nedělní odpoledne... ()

LordEldest 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů, který jsem kdy viděl :-D Dialogy, které by mě ani nenapadlo vymyslet, ohromná míra sarkasmu a ironie, prostředí maloměsta, kde se pořád něco děje, krásné hlavní postavy (hlavně Lorelai opravdu má postavu :-) )... to se prostě nedá hodnotit jinak než 5* ()

Carlos.Meo 

všechny recenze uživatele

Stačí trocha nadsázky a nadhledu a částečně praštěné, ale vesměs optimisticky naladěné obyvatele (nejen Lorelai a Rory) malého městečka Stars Hollow si hodně oblíbíte. Chápu ale, že se třeba občasné slovní přestřelky mohou někomu příčit. Mně naštěstí ne. ()

Slaviator odpad!

všechny recenze uživatele

Smysluplný asi jako když se po deseti pivech hádáme jestli je lepší horalka nebo tatranka, dojdeme k tomu, že lepší je Ferrari protože Liveropool nemůže mít tak dobrou obranu když Ash nechal Chalizarda odejít. ()

kabka* 

všechny recenze uživatele

Velmi rychlé dialogy, časté burleskní problémy, sympatické postavy a obecní trubadúr v pozadí. Příjemný svěží a nenáročný seriál, který nad ostatní vyčnívá především již zmíněným tempem chytrých a vtipných dialogů. ()

kachnacekk 

všechny recenze uživatele

Že si neumíte představit ten nejvíc pohodový vztah mezi matkou a dcerou? Tady je jeden ukázkový! Rory, dcera, je zde rozhodně tou spolehlivější a zodpovědnější. Lorelai je tou střešťěnější a bláznivější, ale dohromady je to úvažný seriál plný zábavy, inteligentního humoru, skvělého hraní se slovy a úžasnou atmosférou, která Vás vtáhne! ()

Ala007 

všechny recenze uživatele

Možná proto, že mám dvě dcery (i když rozhodně ještě nejsou ve věku Rory Gilmorove) a tajně ve skrytu duše doufám, že s nimi jednou budu vycházet stejně skvěle, jako vychází se svojí dcerou Lorelai, anebo prostě jen kvůli vtipu a nadhledu, s nimiž Lorelai Gilmorová řeší všechny své životní lapálie, patří tenhle seriál k mým nejoblíbenějším. Stars Hollow mi připomíná městečko, ve kterém jsem vyrostla a ve kterém žiju dodnes, a k jeho obyvatelům se pravidelně ráda vracím. Opakovaně a dobrovolně. ()

piskotnik21 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich najmilších a najobľúbenejších seriálov. Veľmi sympatické herecké obsadenie, atraktívne prostredie, zaujímavé a vtipne napísané postavy..... Obľúbené postavy: Jess, Rory a Luke; najotravnejšia postava: Dean. ()

davella 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů. Příběh matky s dcerou, které si rozumějí jako nejlepší kamarádky mě snad nikdy neomrzí. I přesto, že znám snad každý díl nazpaměť, vždy se na to ráda podívám. Je to vtipné, má to problémové románky, má to vše co je potřebné k tomu, aby se divák nenudil. Možná se zprvu může zdát, že jde jen o tuctový americký seriál, ale po zhlédnutí pár dílů lze usoudit, že tohle je něco víc. ()

SuzukiZ 

všechny recenze uživatele

Pohodovy prijemny serial, u ktereho si clovek mohl odpocinout, kdyz odpoledne prisel domu.. Jenom sledovani v originale bez titulku je trochu vtipne, jak clovek stezi stiha dialogy.. Ale nakonec se i to podda:) ()

klapqua 

všechny recenze uživatele

Z tých lepších seriálov obohatený o humor. Bez neho by to nebolo nič moc. Zvlášť rada som mala postavu matky Lorelai, ktorá bola tak dokonale cynická a neznesiteľná, že som ju skrátka zbožňovala a samozrejme večne mrzutého Luka. Pekne pri tom ubehla trištvrtehodinka ale ak človek náhodou nestihol diel, o nič prevratné nedošiel. ()

Rampa Mc Kvak 

všechny recenze uživatele

Kdesi jsem četl mužský komentář, že tento seriál je určený pro naše drahé polovičky. Dementuji. Tento seriál je určený těm, kdo mají rádi inteligentní, konverzační humor (a zvládnou příval slov blížící se kadenci samopalu vzor 24 a někdy i mnohem rychlejší). A nás, co nemusíme 5 x týdně prolévat hrdlo levnou výčepní lihovinou prokládajíce to košilatými vtipy neurazí ani ta romantická vata okolo. Navíc na Lauren se neskutečně dobře dívá. PS : Dvě hlášky za všechny : 1.) "Byla jsi taktní jak nacistický komando!"..2.) "Jak víš, že to byl netopýr? Určitě. Ještě měl na sobě tričko z Ozzfestu..". No nekupte to.. ()

rytir1 

všechny recenze uživatele

No, kdyby ta matka nebyla furt tak šíleně optimistická a dcera tak rychle ukecaná a nemusely furt a všechno rozebírat jako v kurníku, tak by to zasloužilo i tu pátou hvězdu. Ale to by nebyly ženský a nebylo by to pro ženský, takže super seriál. ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Gilmorova děvčata se vrací

Gilmorova děvčata se vrací

31.01.2016

Říjnové zvěsti se potvrdily! Netflix opravdu koupil práva na Gilmorova děvčata a chystá pokračování, ve kterém se vrátí většina stěžejních hrdinů. Účast v dalších epizodách potvrdili Lauren Graham … (více)

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama