Reklama

Reklama

Dexter

(seriál)
Trailer 12
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2006–2022), 93 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Předloha:

Jeff Lindsay (kniha)

Hrají:

Michael C. Hall, Jennifer Carpenter, David Zayas, James Remar, C.S. Lee, Luna Lauren Velez, Desmond Harrington, Julie Benz, Christina Robinson (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(106)

Je inteligentní, okouzlující a má skvělý smysl pro humor. Je to Dexter Morgan (držitel Zlatého glóbu Michael C. Hall), všemi oblíbený sériový vrah. Coby forenzní expert u miamské policie ve dne vraždy vyšetřuje a v noci je páchá. Dexter se však řídí přísným etickým kodexem, který je jak jeho spásou, tak i celoživotním břemenem. Dexter, rozpolcený mezi nutkáním zabíjet a touhou po skutečném štěstí, žije v hlubokém konfliktu se světem i se sebou samým. V první řadě se dozvíme, že Dexter Morgan ve čtyřech letech osiřel a nese si s sebou traumatické tajemství. Byl adoptován policejním důstojníkem, který odhalil Dexterovy vražedné sklony a naučil syna ventilovat hrůznou touhu po lidské krvi konstruktivním způsobem – zabíjením odporných zločinců, kteří buď stojí nad zákonem, nebo se jim podařilo proklouznout spravedlnosti. (HBO Europe)

(více)

Recenze (2 131)

Kosir 

všechny recenze uživatele

Mrdám na to koho mrdáš, ale nerozmrdávej mně vyšetřování! Takhle se nenuceně vyjadřuje sympatická Debka. Nějak zastiňuje samotného hlavního protegé. Zatím jsem v šesté sérii a uznávám, že jde o chytlavé a řemeslně kvalitní zpracování, které zastiňuje jeho naprostou infantilnost. Doufám, že se k tomu ještě obsáhleji vrátím. V každém případě Dexter působí jako trochu primitivní škodná, které všechno projde. Nejen zpětné (ne)řešení jeho vražd, ale přímé a kontraproduktivní torpédování práce kolegů. Bez toho by jediná causa nemohla existovat. Možná k pokleslosti seriálu přispívá i neslaný nemastný způsob namluvení, kterému chybí více emocí a přebývá mnoho vysvětlování proč je to tak, jak to je (Dexter MÁ být bez emocí, ale pracuje s nimi jako s prioritou). Trochu mě to připomíná týnejdžrovskou oddychovku typu Roswell. Tam se ale plytkosti lépe odpouští, protože se elementární logika zakrývá scifi zástěrkou. Tady z vysoce profesionální práce oddělení rezultuje nulová efektivita. ()

Lucky001 

všechny recenze uživatele

K seriálu o sériovém vrahovi jsem byl skeptický, než jsem viděl první dva díly a jak puberťák nad katalogem spodního prádla jsem se těšil na další díl. Ne všechny díly jsou skvělé, ale prostě hluchá místa musí být všude. Když se člověk zažere, tak s ním velice jednoduše dokáže soucítit... ()

Ehrmantraut 

všechny recenze uživatele

Na začátku Vás hlavní hrdina maličko vyleká, ale velkorysost se vyplatí. Zkuste mu odpustit jeho koníček, nejde přeci o vašeho skutečného souseda. Kdyby mi někdo řekl, že mě seriál chytne tak, že všechny díly slupnu během čtyř měsíců, asi bych nevěřil. Byl to asi můj nejdelší seriálový maraton co jsem absolvoval. Ale nelituji. Samozřejmě u některých dílů ztrácí trošku dech a maličko i nudí, ale v rámci velkého objemu to zase není tak často. Skvělé je, že pravidelně přicházejí nové impulzy, které dokážou vždy chuť seriálu zase vkusně přisolit a dochutit. Je až k nevíře, jak v podstatě velmi malá parta postav kolem krevního experta se stále drží plus mínus ve stejném složení celý seriál. A podržte se, stále stejní herci nenudí. Sem tam je oživí někdo příchozí, ale většinou zase odejde, čti je zabit, a staří dobří kolegové z policejního oddělení to zase ustojí celkem v pohodě. Špatný konec je nevyhnutelný, což slouží seriálu ke cti ()

sophianne 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebyla nikdy, ale opravdu nikdy natočena poslední řada, jednoznačně pět hvězd a nebylo by o čem diskutovat. Ale... Faktem je, že natočená byla a... no vezměme to po pořádku. První díly ve vás nechají dojem, že autoři přišli s něčím tak neotřelým, vtipným a zároveň odvážným (sympatický sériový vrah, no nekupte to). V kombinaci s drzou, držkatou a sexy ségrou ale i dalšími postavami, to funguje. Ale celé to víceméně drží na celém fenoménu cynického chlápka, který zabíjí pro vlastní zábavu a projeví tolik sebeironie, že mu vlastně držíte palce. Jenže pak se autorům pod rukama začaly postavy vyvíjet a zkrátka to nedopadlo dobře. ()

onden85 odpad!

všechny recenze uživatele

Skvělá první síérie. Pak už to bylo špatné (až na poslední díl). Jen se mi příčí adorace sériového vraha, bylo ,,hezké´´ že likvidoval sviňáky, to bych překousl i uvítal, ale pak vraždil jen ze strachu, že to na něj praskne, třeba LaGuertová. Po seriálu Hannibal další zrůdný seriál co nám tvrdí, že být psychopatický vrah je tak cool! ()

Jiskra 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál, kterému bohužel s rostoucím počtem serií klesá kvalita především ve scénáři. I překvapivě sympatický sériový vrah, který má jen hromadu špatných vlastností (přebytých výchovou) se časem okouká. ()

Indominus odpad!

všechny recenze uživatele

Z principu mi vadí (ač se mi do smrti Rity líbil). O jakém zvráceném úchylovi bude příště točen seriál? Co třeba nekrofilní pedofil jako hlavní hrdina? ()

IndominusRex 

všechny recenze uživatele

První série byla opravdu výborná a patří mezi mé nejoblíbenější seriály. Bohužel s každou novou sezónou tvůrcům docházely nápady. Navíc to ty prasata začali neskutečně flákat a místo propracované zápletky plní dějové linie hromadou těch nejblbějších náhod co jsem kdy viděl. Od nějaké čtvrté série už je to opravdu nuda a do osmé jsem vydržel jen díky velké dávce odhodlání, trpělivosti a masochismu. A co, že mě na tom pořád lákalo? Michael C. Hall alias Dexter je prostě super hrdina, kterého musíte milovat, a já chtěl vědět, jak dopadne. Že já to raději nezabalil někde u třetí série… ()

dranesy 

všechny recenze uživatele

Čtyry hvězdy za poslední sérii, která byla opravdu otřesná a ten konec, je snad to nejhorší z celého seriálu. Od začátku jsem byl smířený s tím, že by Dextra poslali na elektrický křeslo, nebo že by to skončilo naháněním řezníka ze zálivu, ovšem to co přišlo mě naprosto zklamalo. Je pravda, že konec svým způsobem není tak konec a že by bylo možné pokračování, ale to nejspíš nepřijde. Co se předchozích sérií tak jsem byl naprosto nadšen. Obzvláště první dvě série. V seriálu najdete morbidní humor, nádherné uvolnění při sledování vraždy kdy svůj vztek a špatnou náladu prostě vypustíte s Dextrovou temným pasažérem, který ač v počátku bez emocí, si nakonec k emocím najde cestu a už to později není jen ten vrah bez empatií a s kamenným výrazem. No.. kamennou tvář má stále. Snad nejlepší seriál, který jsem kdy viděl. ()

mackobubu 

všechny recenze uživatele

cely serial som zhltla asi za dva tyzdne, bola som uchvatena Dexterom, jeho temnou strankou aj vyvojom jeho sprznenej osobnosti... miestami som salela a bola zuriva, ake robi blbosti a ako riskuje, ale prekvapivo mu to vychadzalo... ale ako scenaristi sprznili koniec 8. serie, tak to je konecna! perfektnych 94 dielov a zbabrane posledne dva, tie najpodstatnejsie... otrasny koniec, ten si zasluzi akurat tak hodnotenie odpad! ()

PsenickaR 

všechny recenze uživatele

Přiznám na rovinu, že když jsem si poprvé pustil Dextera, tak jsem to po 10 ti minutách vypnul s tím, že to je tdy pěkná blbost. Během následujících několika týdnů jsem byl řádně masírován kamarádem, že jsem tomu měl dát šanci a tak jsem si to pustil znovu a první díl dokoukal. A najednou jsem pocítil nutkání vidě další díl a další a další. Ten seriál mne dostal a já si oblíbil jako hrdinu masového vraha, ale on i to zasloužil. Skvělý nápad, skvělý hrdina a ostatní co mu sekundovali také. A hlavně závěr každé série byl dost drsný, ale jedna opravdu vynikala, všichni víme jaká ( když najde Dexter doma syna v koupelně....), takový závěr série byl i na mne moc, že jsem dlouhé minuty a minuty seděl a říkal si ,to snad není pravda, že to snad nemyslí vážně takto zakončit sérii.. Maximum nedávám jen kvůli poslední finálové sérii, která dle mého názoru byla prostě odfláknutá, jednak tedy extra rychle natočená, ale pořádně i o ničem, už to nebyl Dexter.celkově výborný seriál s velmi zajímovou úvodní melodií.... ()

Fill98 

všechny recenze uživatele

Po Breaking Bad můj druhý nejoblíbenější seriál. Tohle bych si přál vymazat ze svých vzpomínek a zhlédnout to celé od znova. Ke konci sice jde vidět, že scénáristům docházely nápady, přesto z toho dokázali vyjít s grácií. Pro mě nejsilnější a nejoblíbenější řady bez debat první+čtvrtá. Po projekci posledního dílu mi nezbývá než říct: To si ze mě děláte kozy?(90%) ()

Zikfryd 

všechny recenze uživatele

První čtyři série byly skvělé. Příběh vystavěný na masovém vrahovi jako kladném hrdinovi je originální. A zápletky byly výborně propracované. Bohužel, v posledních sériích to již autoři překombinovali a seriál ztratil lehkost. ()

andreas_tool 

všechny recenze uživatele

Dexter, Mentalista a teď i Castle. Můj top 3 seriálových kriminálek. V Dexterovi nebylo pro mě tolik hlášek, jako ve zbylých dvou jmenovaných, ale i z důvodu porovnání s různými CSI 90%. ()

failik 

všechny recenze uživatele

Hrdinové už nejsou in, teď se fandí těm druhým. Největší sympaťák mezi vrahy se udržel celých osm sérií a i když ke konci už pomalu ztrácel dech, díky začátkům se v topce udržel velmi vysoko. Michael C Hall by si zasloužil více rolí po skončení. 1.série: 100%, 2.série: 90%, 3.série: 90%, 4.série: 100%, 5.série: 80%, 6.série: 80%, 7.série: 70%, 8.série: 70% ()

Milan-K 

všechny recenze uživatele

Sleduji od začátku po několika letech znovu: tenkrát to bylo něco "WOW"!!! S odstupem času, kdy si myslím, že už Dextera znám mám pocit, že to je prostě jen sado úchyl... Je však stále sympatický a důstojný úchyl, který tenkrát lámal rekordy ve sledovanosti a s odstupem času se nedivím. Ten "temný jezdec", kterého má on, má každý z nás. Ať chceme, nebo ne, musíme si "temného jezdce" přiznat. Proto je sympatický... Je navíc dokonalý, dobře natočený, poutavý, jednotlivé epizody mají důmyslný děj, zápletky a příběhy. Postupem epizod atraktivita upadá, takže jsem rád, že to "nějak" skončilo (i když.... ne úplně :-) ) - třeba se po pár letech dočkáme zase znovuzrození Dextera. Pozitivně HODNOTÍM hlavně: téma, zpracování, kvalitu, poutavost, vynalézavost a odvážnost. 4 hvězdy tenkrát a držím stále. Jsem fanda. ()

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

Dexter se dočká prequelu

Dexter se dočká prequelu

08.02.2023

Minulý týden byla oznámena fúze mezi stanicí Showtime a streamovací službou Paramount+, obojí patří pod Paramount Media Networks, takže v praxi to bude znamenat jenom více sdruženého obsahu na jednom… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Reklama

Reklama