Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 3
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Blacks k tomuto seriálu (6)

Hra o trůny (2011) 

První série je bomba, hra o trůny se pomalu rozjíždí, člověk pomalu poznává jednotlivé povahy, kdo má koho rád, kdo koho nenávidí, kdo se zdá být fér a kdo naprostý křivák. A to všechno je tak zajímavé, že se těší na každý další díl, na každý kousek skládačky, který přijde. A on opravdu přijde - konec série a 3 z 5 zásadních postav jsou bez hlavy. Jednomu se až nechce věřit, že je to vůbec možné. V druhé sérii se všechno krásně zamotává, vyvstanou nové osobnosti, nové pikle, první pořádné řežby, včetně té závěrečně "Blackwaterbay" Nemůžu se dočkat dalších dílů. Pak to přijde, třetí série, bojuje se na všech frontách, jen očekávám, jak to všechno a ouha, v předposledním díle, zase půlka hlavních hrdinů bez hlavy - až nemám chuť se dívat dál. Naštěstí, neboť poslední díl zavdává chuť sledovat další. Série 4 - velmi značně se rozchází z předlohou (tedy, ne že to by se předtím nedělo, ale zdá se mi, že to až mění charakter jednotlivých postav. Samé povídání, ale málo intrik, spousta vyhrožování, ale žádné mrtvoly (já vím, že to přijde ke konci), začínám se trochu nudit, až skoro uvažuji, že shodím hodnocení na 4 hvězdy ...no snad to nebude nutné [19.5.2014] Trochu kaše, ale předposlední a obzvlášť poslední díl série nemlžu hodnotit jinak než MAGNIFICANCE! [16.6.2014] Páté série už je mimo předlohu hodně, ale vzhledem k tomu, že autor nepokračuje ve vydávání to celkem chápu. Problém je že vše podstatné se stane v prvním a posledním dílu, zbytek je nuda a dá se na něj koukat jen kvůli super kameře a reáliím. Další sérii nebudu sledovat (2015). Další sérii začínám sledovat na doporučení, že je lepší cca od půlky. Nutno říct, že se zase konečně něco děje a mě to baví (2016) Série 7 zatím paráda (2.9.2017) 7/01 **** 7/02 ***** 7/03 ****/* 7/04 ****/* 7/05 ***** 7/06 ***** zatím nejlepší díl série 7/07 **** ()

Série 5 (2015) (S05) 

Mimo posledních dvou episod, které byly bombastické, je to jenom kaše, natahování a v kombinaci s knihou nedává smysl. Přemýšlím, jestli není ztrátou času sledovat další sezónu. ()

Rudá žena (2016) (S06E01) 

Sory, ale to jak se některé postavy chovají vůbec nedává smysl v kontextu toho jak jsou popisované v knize. Když tohle pominu, celkem slušná epizoda. ()

Vrata (2016) (S06E05) 

***** za Holddoor a všechny scény za zdí. ()

Zimohrad (2019) (S08E01) 

Mě se to libilo. ()

Zvony (2019) (S08E05) 

Viz komentář Tom Hardy ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama