Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 24
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Jazz06 k tomuto seriálu (3)

Hra o trůny (2011) 

Začátek sice slabší, ale časem to nabírá na obrátkách a po začátku čtvrté sezony musím zvýšit na 5. Vážně škoda, že mezi jednotlivými epizodami je tak obrovský rozdíl v kvalitě. Knížky mám přečtené a i ty jsou místy nuda. Dívat se potom na ukecané části "znovu" je občas utrpení. Některé díly ovšem svým zpracováním předčí předlohu, takže je těžké nějak objektivně hodnotit. V rámci televizní tvorby ovšem opravdu špička. ()

Série 6 (2016) (S06) 

Tvůrci se skoro celou sezónu drželi dost při zemi, což ovšem vynahradili ve 2 finálních epizodách, které jsou jedny z nejlepších v celém seriálu. ()

Za Zdí (2017) (S07E06) 

Už od začátku sedmé serie je poznat, že se tvůrci snaží dostat ke konci co nejrychleji. Bohužel kvůli tomu seriál trpí. Nějaké teleportování armád bych ještě překousnul. V tomhle díle ale jde všechna logika stranou. Je tu spousta výborných scén, epická bitva, na zapojení draků jsme se všichni těšili... Ale celkově to všechno podkopává děravý scénář. Máloco už překvapí a je poznat, že nechtějí zabít žádnou důležitou postavu, protože by jim na finále nikdo nezbyl. Pár sérií zpět by Bronn, Jamie ani Jon takové eskapády nepřežili. To že se na konci tohoto dílu v dané situaci Night King v podstatě nepokusil zabít Daenerys nebo naopak byl výsměch a na závěr už chtěli asi scénaristé asi na pivo, takže jak to vlastně Jon přežije, rozhodlo losování, jestli lesní víly, mozkomoři nebo nemrtvej strejda. Ono je to asi stejně jedno, protože v této fázi už o moc fanoušků nepřijdou. Nicméně pořád se jená o nejepičtější věc, co v televizi můžeme vidět, Thormundovy kecy jsou naprosto boží a scény typu Hound hází šutry po nemrtvých nebo souboj s nemrtvým medvědem jsou tak na 6 hvězd. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama