Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 14
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Mouchal k tomuto seriálu (2)

Hra o trůny (2011) 

V historii televize se asi nenajde ambicióznější projekt než je toto dílo. Co se týče výpravy, kostýmů, lokací či speciálních efektů, nelze zde mít žádné námitky a dokonce se tu všechno tohle zmíněné odehrává v takové kvalitě, kterou občas ani hollywoodské drahé bijáky nedosahují. Casting postav je podle mého také bezkonkurenční (sice jsem knihy nečetl, ale vyberte si lepšího trpaslíka než Petera Dinklageho...) a už velmi brzo si zamilujete opravdu velké množství postav. Ale to, že si je zamilujete, nic neznamená, protože jakmile si někoho zamilujete, do dvou-tří epizod se ho seriál (někdy velmi nechutnou cestou) zbaví. GoT netrpí žádnými typickými neduhy předvídavosti děje či určité nebojácnosti o osudech oblíbených postav, což je v dnešní době úctyhodné. Pro fanoušky fantasy žánru, nadšence do politického pletikaření či prostě jen pro obyčejné chlapy, holdujících pohledy na obnažená těla a násilí, je právě tento seriál nejlepší možnou variantou. V celkové velikosti a epičnosti by si to jen marně hledalo konkurenta. Nikde jinde jsem se po některých momentech necítil tak moc "přejetej" jako právě tady (moc ti děkuji pane Boltone a pane Mountaine). Upřímně zastávám názor, že pro GoT je škoda slov, protože zatímco to čtete, nebo píšete, můžete dělat něco užitečnějšího, třeba koukat jak se Stannis místo Železného trůnu snaží získat hrnek za nejlepšího fotříka celého Západozemí. - Po 5 sérii: GoT už nás udivuje pět dlouhých let a my mu to i přes rostoucí výhrady stále baštíme. Na epičnosti ani trochu neubylo, ale začíná převládat pocit, že už nás to na tu naší pr*el neposadí tak prudce jako v loňských letech. Možná až na ty White Walkers... 90% ()

Série 6 (2016) (S06) 

Rozhodně už mě to nezvrhne ze židle tak, jako minulé sezóny, kdy jsem doslova hltal každou intriku, zápletku, useknutou ruku či klobásku nebo rozdrcení hlavy ala melounodrtič. V porovnání s ostatními seriály je to stále bezkonkurenční podívaná, ale v porovnání s předešlými majestátními epizodami v rámci tohoto seriálu už šestá série působí jako fyzicky postižený, pokulhávající bratránek. Samozřejmě i zde jsou výjimky v podobě úžasných epizod (Bitva bastardů a Hodorova vysvětlivka), ale je to prostě zoufalo málo oproti tomu, na co jsme byli zvyklí. Tempo je občas opravdu k uzoufání pomalé, některé z postav jsou jak svým zjevem, tak svým chováním prostě a jednoduše napřesdržku a tvůrci už nám neservírují takové překvapivé zvraty jako dříve. Holt je znát, že seriál míří do finiše a tvůrci většinu linek zakončují bohužel tím "nejlepším" možným způsobem. V rámci GoT musím hodnotit 6. sérii jako tu nejslabší. 75% ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama