Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 25
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Vanguard77 k tomuto seriálu (2)

Hra o trůny (2011) 

Knihy jsem zatím nečetl, ale uvažoval jsem o nich již nějaký čas, jelikož je srovnávají s Malazskou knihou padlých od Eriksona. Každopádně, po shlédnutí prvního dílu mám na knihy chuť ještě větší. Příběh se rozjíždí slibně a postavy se mi také líbily. Navíc je tu konečně seriál, co se nebojí nám v jednom momentě ukázat useknutou hlavu a v druhém odhalenou ženštinu. Někdo si tu na to stěžuje, já si myslím, že to do Martinova světa dobře padne. Pokud seriál někde neklopýtne, máme se (minimálně my fantasy fanouškové) na co těšit. Apendix: Po šesti dílech stále vynikající, díl od dílu lepší. Zrovna se chystám na sedmý díl a každý týden se nemůžu dočkat dalšího. Nejlepší seriál poslední doby. Apendix2: No jestli mi poslední dobou něco dělá po filmové (či seriálové) stránce radost, pak je to právě vynikající Game of Thrones. Už si opravdu musím přečíst knihu, protože tenhle příběh má potenciál stát se tím mým osobním top, které jsem už chvíli hledal. Přeci jen tu máme surovou a syrovou fantasy, která není ani přehnaně brutální, ani přehnaně pornografická, jak se zlí jazykové báli na začátku, ale výtvor hodný obdivu a zasloužené přízně. První série na motivy Martinových knih je prostě klenot a můžu jen dodat, jak mne těší, že seriál stoupá na oblíbenosti i zde na csfd. Bohužel nás příští týden čeká poslední díl :( Apendix3: Máme za sebou druhou sérii a seriál neztratil na kvalitě nic. Je pravda, že do téhle série jsem nevstupoval nepoznamenaný, nýbrž se čtyřmi přečtenými knihami (chystám se od zítřka na pátou), a tak jsem měl drobné připomínky ke ztvárnění některých postav (největší zklamání je z nahrazení Hory Clegana jiným hercem. Sice to není postava, co se objevuje nějak příliš často, ale původní herec v první sérii dokonale vystihl, jaká ta postava má být. Tenhle nový vypadá téměř kultivovaně a to je průser, těžký průser.) a k určitým odchylkám od knižního zpracování (těch je tu, zdá se, více než v případě první série), ale po skončení série musím říci, že jsem spokojen. Už se nemůžu dočkat zpracování Bouře mečů, která je doposud mou nejoblíbenější knihou Písně. Jen tak dál. ()

Série 8 (2019) (S08) 

Děs, běs, hrůza a utrpení... asi tak bych popsal poslední 4 epizody seriálu, který mě chytil kdysi dávno již svojí první epizodou, který mě přivedl ke knížkám od Martina a byl pro mě po 8 let na pomyslném trůnu všech seriálů... Benioff a Weiss předvedli, že jsou bez knižní předlohy úplně ztracení, pokusili se zhustit obsah budoucích 2 knížek do 6 epizod a je to poznat. Motivace postav jsou obráceny vzhůru nohama, vývoj postav je nepřirozeně rychlý a není tím pádem vůbec uvěřitelný... Nemám v podstatě jediného kladného slova pro to, jak to celé dopadlo, a není to tím, že bych čekal či dokonce chtěl happy end, ale tohle? Vytriggerovaná Daenerys v předposlední epizodě působila spíš komicky, Brann byl nejzbytečnější postavou celé série, vážně nechápu trend současných amerických scénaristů, kdy se snaží "zvrátit naše očekávání" a totálně to postaví na hlavu, protože prostě proto... Bože, nikdy víc. Věřím, že se na GoT jakožto seriál ještě v budoucnu podívám, ale osmou sérii budu zarytě ignorovat. 2 hvězdy za herce. ()

Související novinky

Rod draka přiletí i se třetí sérií

Rod draka přiletí i se třetí sérií

18.06.2024

Jsou zprávy, které sice nejsou nikterak překvapivé, o to víc ale potěší. Žhavými intrikami a ještě žhavějšími bitvami natřískaný Rod draka je obřím hitem - pilot první série dodnes zůstává… (více)

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama