Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele dr.fish k tomuto seriálu (7)

Hra o trůny (2011) 

První čtyři díly jsou na šest hvězdiček. Nádherně rozehrané intriky, feudální vazby, loajalita, povinnost, čest a tak dále. Sean Bean je velkou hvězdou seriálu, ostaní však nezaostávají. Druhá polovina výrazně ztrácí na tempu a s ním najednou mizí i závrať ze sledování. Že by to bylo jen o tom tempu? Zdá se, že když se konečně seznámíme se všemi postavami, začínáme se drobátko nudit!? Jde přece ale jen o úvod k velice rozmáchlému projektu! Hrdinové i padouši odcházejí a přicházejí, rody zůstávají. Na konci série jsem se ale ptal, jestli mne vůbec zajímají další osudy Westerosu. Tvůrci zapomněli na obyčejného diváka, který chce a musí dostat a zamilovat si postavu, která s ním půjde do další série. Ačkoli jich pár na tento post aspiruje, pro mne tam už naděje mnoho nezbylo...75% P.S. Další dvě série přinesly především zklamání, tvůrci hrají o čas, člověk se celý čas nudí, aby na konci dílu došlo ke zvratu, a tím i k vyvolání zájmu o další díl. Totální kalkul. Sestříhat na polovinu, pak možná. 60% ()

Série 1 (2011) (S01) 

Beru to jako úvod. Představení hrdinů. Některé postavy se povedly, jiné méně. Místy nudné. Vše podstatné se rozvine až v sériích dalších. 60% ()

Série 2 (2012) (S02) 

Série řekl bych nejslabší. Dvorské intriky, matlání se marasmu velkoměsta. Ani linka s Daenerys nikam nevede, jediné zajímavé je dění okolo Hadriánova valu na severu. 55% ()

Série 3 (2013) (S03) 

Místy opravdu dobře natočené, tady se místy seriál přibližuje jinak nedostižnému Římu. Místy ovšem tak patetické a romantické, že bych prokopl obrazovku. Další stránka věci je, že se právě v této chvíli začal scénáristům seriál rozpadat pod rukama. Postav je tam jako v Bibli svaté a hrdina ani poselství žádné. Alespoň padouši se občas polepší, že? 70% ()

Série 4 (2014) (S04) 

Tahle série mne jako první ze všech opravdu bavila. Přehledná, přímočará. Tak bych si přál, aby to bylo i nadále. 80% ()

Série 5 (2015) (S05) 

I tahle série se povedla. Až na několik hluchých míst sázka na jistotu. 75% ()

Série 6 (2016) (S06) 

Prvních pět dílů je naprosto bezkrevných a bezradných. Vypadalo to na naprostou katastrofu, závěr se však naštěstí vrátil do starých kolejí. 60% ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama