Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Videa (305)

Trailer

Recenze (2 854)

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: Home Box Office (HBO) // Pilotný diel vyšiel na výbornú, čiže začiatok si za 5* určite zaslúži. Čo ma teší ešte viac, že sú do seriálu dosadení herci,ktorích mám v obľube, takže zatiaľ úplná spokojnosť. Po druhom pozrenom dieli sa moje dojmy nemenia, akurát rastie môj obdiv čo raz viac a viac. Po siedmom pozrenom dieli nemôžem nič iné, len si Game of Thrones pridať medzi obľúbené seriály. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hra o trůny se nejprve jevila jako naprosto originální, neuvěřitelně zajímavá, filmová série, kterou si HBO stočilo do seriálové podoby z knihy, o které jsem nikdy neslyšel, ale teď se o ní mluví, jako o jedné z nejlepších fantasy sérií vůbec. Dobře, věřím tomu, že knihy opravdu dobré jsou a mám děsnou chuť si je přečíst, ale zajímalo mě, jak na tom bude samotný seriál, který si HBO nachystalo. Četl jsem, že tím chtěli nadhodit konkurenci i Pánu Prstenů. Vždyť to byl jeden z nejdražších seriálů, co kdy natočili. Taky proto jsem od seriálu čekal opravdu hodně. Nakonec jsem ale dostal co? Klasický HBO výplach. Tudíž...hromada postav, pár příběhových linií, hromada problémů, které se mezi postavami řeší a vlastně nic jiného se v seriálu taky ani neděje. Takže jsem se vlastně dočkal seriálu z prostředí perfektního fantasy světa, který svým obsahem přípomíná další seriály z HBO jako jsou Řím, Tudorovci, Borgiové a bůhví co dalšího...Někdy v půlce seriálu mi to přišlo skoro jako derivát všech těhlech příběhů, jenom převlečených do jiného prostředí. Je to skoro jako kdyby jste koukali na vznešenější rodinná pouta. Tady se ale se ženskými nespí za účelem průseru, tady se pro změnu vraždí. A do toho se ještě míchá fakt, že je to vlastně fantasy seriál, což mi prakticky došlo až na konci první série. Každopádně i přesto ve mě Hra o trůny dokázala vyvolat hromadu pocitů a emocí. Hlavně v posledních dvou dílech, které mě dokopali k tomu, abych seriálu udělil plnou palbu. Teď už jenom musím sehnat všecky knihy, co vyšli a ještě vyjdou a počkat si na další sérii, která brzo přijde. Po první sérii je totiž velké množství nezodpovězených otázek. A já bych opravdu hodně rád znal odpovědi. HBO...snaž se. ()

Reklama

Skejpr

všechny recenze uživatele

Hodnocení prvního dílu: Game of Thrones mile překvapí svou absolutní nekorektností, výbornou atmosférou, příslibem fantasy a hláškujícím skřetem. S nějakým spádem už to ale tak slavné není a bud mi asi dlouho trvat, než si zvyknu na casting některých herců, kteří jsou sice dobře, ale typově mi nesedí. Příslib do dalších dílů ovšem velký... **** / Hodnocení druhého dílu: Mystický prvek jde do pozadí a rozehrávají se politické pletichy. Je to zajímavé. Velmi zajímavé. **** ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Těžce to překonává i kdejaký ryze historický seriál a to k tomu nepotřebuje ani ty fantasy berličky. Výprava je totiž naprosto úchvatná a seriál podvědomě posouvá daleko za hranice běžné televizní tvorby. Skoro si člověk povzdechne, že je to celé smyšlené, že v tom není kus naší historie, ale když se nad tím zamyslí, dojde mu, že tvůrci museli někde čerpat. Jedno s druhým je tedy tak provázané, že člověk chvíli zapomíná, kde vlastně přesně je. Když si ale odmyslí všechno to líbivé pozlátko, dostane dosti konverzační telenovelu bez konce a s neustálým větvením osudů na sebe vrstvících se částečně nedůležitých postav. V jedenácté řadě už v tom člověk bude mít takový maglajz a po nějakém Eddardu Starkovi neštěkne ani vlk. Winter-Neprakta is comming! ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Po výborném úvodu docela zklamání, plné nezajímavé výplně a sem tam zajímavých dějových zvratů a odstřelování postav ze šachovnice. Snad druhou sezónu trochu víc přitáhnou a zahustí, protože 600 minut hustě vyšlehané atmosféry k úplnému nadšení prozatím nestačí. A bez S...B... to musí být zákonitě poloviční. ()

Galerie (3 938)

Zajímavosti (470)

  • Podle tvůrce fiktivních jazyků Davida Petersona je titul Khaleesi, který před svým jménem používá Daenerys Targaryen (Emilia Clarke), v celém seriálu vyslovován chybně jako „khalisi“. Správně by se měl vyslovovat „chalési“. (Rominator)
  • Hra o trůny je velmi známou značkou, a tak není divu, že pronikla i do videoherního průmyslu. Vedle vlastních videoherních adaptací (například od společnosti Telltale) se narážky na seriál formou „easter eggů“ objevují např. ve známých videohrách jako „Zaklínač 3“ (uvězněný Tyrion) nebo „Borderlands 2“ (princ Jeffrey/Joffrey). (Mancunian)

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama