Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 25
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Sayko k tomuto seriálu (7)

Hra o trůny (2011) 

Jeden ze snad nejlepších seriálů, které mé seriálové očko vidělo. Od samého počátku vás seriál "vcucne" do děje a nepustí až do posledního dílu. Úžasný casting, lokace, hudba, příběh, no.. Většina komentátorů už se vyjádřila a sdílím s nimi stejný názor. Nemám co vytknout! ()

Bitva bastardů (2016) (S06E09) 

Rozhodně nejlepší díl série.. ()

Dračí kámen (2017) (S07E01) 

Tak tu máme úvodní díl, ve kterém jsem se nádherně rozkoukal a zjistil, co se vlastně v těch sedmi královstvích děje. Žádné zásadní zvraty, vše jde jako po másle a já pouštím další díl! ()

Série 8 (2019) (S08) 

Tvůrci se nemohou zavděčit všem, tak to prostě je. Mnoha lidem se tato série nebude líbit kvůli množství kravin, které se zde vyskytovaly, ale mně bylo naservírováno přesně to, co jsem od seriálu očekával už od první série. Velkolepé bitvy, draci, boj o železný trůn, obří armády, nečekané zvraty atd. Přesně tohle ve mně vyvolalo pocit spokojeného diváka, díky! ()

Dlouhá noc (2019) (S08E03) 

Tak tohle patří společně s Pánem Prstenů do nejlepších bitev, které kdy mé filmové oko vidělo. Celou dobu jsem cítil stejné pocity, jako postavy. Strach, nadšení, úzkost, neustálé zadržování dechu a otevírání pusy v každičké scéně, jelikož každým momentem byla bitva pořád epičtější. Nedokážu pochopit, jak se Sapochnikovi podařilo dojmout člověka jako jsem já víc jak 4x za jednu podělanou seriálovou epizodu. Ta nádherná atmosféra, kterou dokázali vytvořit, o CGI efektech ani nemluvě a herecké výkony, při kterých absolutně zapomenete, že jde jen o herce, to je prostě neuvěřitelný. Pochybuju, že se podaří nastavit laťku v tomhle seriálu ještě výš, než je teď, ale každopádně nám zbývají ještě 3 díly, tak uvidíme, co si pro nás Cersei připravila.. ()

Zvony (2019) (S08E05) 

Bez spoilerů se tenhle komentář nejspíš neobejde, tak dávej bacha kémo. V jednom jediném díle nastala spousta nečekaných zvratů. Daenerys se nám dočista zbláznila, hudba pořád gradovala a já gradoval s ní, resp. jsem pořád víc a víc řval na televizi.. Souhrn náhod, při kterém dokáže drak spálit celé město aniž by ho zasáhla jediná kuše, to řešit nebudeme, odkud přijeli Dothraci, když všichni pochcípali v bitvě o Zimohrad, taky řešit nebudeme a vlastně mi tyhle nedomyšlenosti vůbec nevadily. Tenhle díl svůj úkol splnil - vyvolal ve mně přesně ty emoce, které by divák měl mít! ()

Železný trůn (2019) (S08E06) 

Tak takhle by měl vypadat správný konec 10 let trvající ságy. Někdy to přijít muselo a podle mě to tvůrci utli skvěle. V kompromisu nikdo moc oblíbený nezemřel, na trůn usedl jediný diskutabilní člověk a máme tu ještě k tomu otevřený konec - Aryu putující do nového světa. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama