Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 13
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Glamdring123 k tomuto seriálu (2)

Rytíř Sedmi království (2019) (S08E02) odpad!

Nejvtipnější je číst pětihvězdičkové komentáře fanatických příznivců GoT. Některým by zřejmě stačilo, kdyby na sebe celý díl Daenerys a Jon Snow zamilovaně koukali u krbu, a už by se tady dojímali, ronili potoky slz a sázeli pětihvězdy. Sám se považuji za fanouška GoT a musím říct, že tenhle díl je podle mě fakt průšvih. Obzvlášť po tom, co se (ne)odehrálo v prvním díle. Ulice či Ordinačka je proti tomu napínavý drama. Opravdu jsem nečekal řežbu, potoky krve a samou akci hned od prvních minut, jak si tady myslí někteří zavilí obhájci. Naopak mám pocit, že právě tvůrci seriálu degradovali osmou řadu pouze na (snad?) velkolepou bitvu/y a nic jinýho už vymyslet nedokázali (zatím). To je ale přesný opak toho, na čem byla původně GoT založená. V počátečních sériích nebyla bitva vůbec žádná a přesto se v každém díle něco dělo díky zajímavým postavám, dialogům, dějovým zvratům atd... zato v prvních dvou dílech osmý řady nebylo vůbec nic. Vrcholem všeho byla Arya s kovářem - to byl fakt úplný úlet... ()

Poslední ze Starků (2019) (S08E04) odpad!

O nelogičnostech slavné bitvy o Zimohrad už toho tady bylo napsáno hodně, ale tenhle díl mi přijde snad ještě horší. Taková spousta totálních nesmyslů, všechny postavy se chovají jako úplný idioti, o příšerných dialozích už ani nemluvím...na to se už fakt nedá koukat. Může mi někdo vysvětlit, jak je možný, že všem armádám po bitvě na Zimohradu údajně zbyla cca polovina vojáků, když na konci bitvy bylo ze všech záběrů evidentní, že přežilo jen několik hlavních hrdinů, kolem nich jen hordy nemrtvých a hromady mrtvol, Nočnímu králi nebránil v průchodu vůbec nikdo...kde sakra ty jejich poloviny armád bojovaly??? Kam se vypařily??? Bronn projde úplně bez povšimnutí celým Zimohradem až k Jamiemu a Tyrionovi a pak zase odejde na základě nějakýho trapnýho slibu. Kdyby tam přišla rovnou Cersei a zabila nikým nehlídanou Daenerys, tak bych se tomu už vůbec nedivil... Jon Snow samozřejmě svoje velký tajemství hned všem vybleje a vůbec ho nenapadne, že Sansa to okamžitě rozkecá dál. Daenerys má na svojí straně tříokou vránu, která vidí všude, kromě toho draky, ze kterých je taky vidět na x kilometrů daleko a přesto jí vždycky Cersei náhle přepadne někde ze zálohy, nebo spíš zpoza kamene a Daenerys jenom čumí a diví se. Balisty, který nejdřív trefí na jakoukoliv vzdálenost cokoliv a pak když k nim přiletí Daenerys na pár desítek metrů, tak jí netrefí ani jednou. A takhle bych mohl pokračovat dál a dál a dál ... ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama