Reklama

Reklama

Agenti S.H.I.E.L.D.

(seriál)
  • USA Agents of S.H.I.E.L.D. (více)
Trailer
USA, (2013–2020), 97 h 8 min (Minutáž: 41–45 min)

Předloha:

Stan Lee (komiks), Jack Kirby (komiks)

Hrají:

Clark Gregg, Ming-Na Wen, Chloe Bennet, Elizabeth Henstridge, Iain De Caestecker, Brett Dalton, Nick Blood, Henry Simmons, Adrianne Palicki, Luke Mitchell (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(136)

Existence superhrdinů a mimozemšťanů se stala veřejně známou a svět se snaží vyrovnat s touto novou realitou. Pod vedením agenta Phila Coulsona tak vzniká nový tým specializovaných mužů tajné organizace S.H.I.E.L.D, kteří se s touto realitou musí utkat. (TV Nova)

Recenze uživatele MasterD k tomuto seriálu (23)

Hub (2013) (S01E07) 

"Myslel jsem, že vyzvednutí neproběhne." "Naše prostředky byly potřeba jinde. A je to Coulsonův tým. Vyzvednutí nepotřebovali." (řečeno s úsměvem) Co se nejdřív zdá jako to nanejvíc chladnokrevné konstatování je vlastně dokonalým taktickým tahem (po stylu Sherlocka). Dopředu věděla, jak se všichni členové Coulsonova týmu zachovají, a mohla tak vlastní agenty využít jinde. Efektivní. "These people know what they're doing. They're the best of the best." "Trust the system." ()

Počátek konce (2014) (S01E22) 

Epizoda skvělá, hudba ve finální akční části perfektní. Souboj May s Grantem na jedničku, stejně tak Sky a Deathlock. Pobavilo mě, jak si ke konci udělali srandu ze standardního klišé - že nabušený/znovuzrozený záporák přežije do další série. Zde nic takového, Coulson ho sejmul. Prostě parádní vyústění první série! 90% ()

Co když... (2017) (S04E16) 

Při prvním a i po nějakém čase druhém shlédnutí mi vadilo, jak rychle si Coulson na všechno vzpomněl. V následujících epizodách (spoiler) ovšem vidíme, že to bylo nutné proto, aby mohl rychle převzít vedení a být opět pro Daisy oporou. Jeho vymytí mozku projektem Tahiti tomu asi také dost pomohlo (velice silná životní zkušenost, kterou Framework skutečně neupozadí). Tato druhá část čtvrté sezóny je velice silná, zejména když jsem ji před dvěma roky hltal poprvé! ()

Konec světa (2017) (S04E22) 

Wow! To mi při prvním shlédnutí nedošlo! Pro Maca a Yo-Yo byla framework vlastně způsobem, jak utužit svůj vztah, jelikož se tak Mac dokázal přenést přes svou minulost (ztrátu dcery Hope). Yo-Yo tam navíc byla s ním (přesně v tom okamžiku, kdy ji ztratil), takže jej plně pochopila a empatizovala s ním, a tak se jejich vztah posunul na novou lepší úroveň a už není zatížen žádnými předchozími vztahy! 77% ()

Tajná dohoda (2018) (S05E12) 

Celkově mám Agents of Shield rád, i když seriál samozřejmě není té naprosto nejvyšší kvality. Pátá série se mně vcelku líbí, a to zejména pro její první část, kterou protagonisté strávili v budoucnosti na vesmírné stanici oblétající zničenou zemi. Epizodu The Real Deal bych ovšem zařadil mezi ty horší. O co tu vlastně šlo? Vytvořit nějakou absurdní intergalaktickou trhlinu "strachu", kterou Coulson za chvíli zase zavře, jen proto, aby mohli mít Fitz a Simmons hezkou svatbu? Nebo mně měla epizoda zaujmout pro utrpení Maca a jeho přítelkyně? Líbilo se mně vysvětlení, že Coulsonova nemoc je následkem dohody s Ghost Riderem, ale 'meh'… Příliš dramatu, příliš zbytečných emocí. A když se na konci ukázal zbytek Shield teamu, to na věrohodnosti taky moc nepřidalo. Pátá série je fajn, ale tato episoda opravdu není. ()

Vnitřní hlasy (2018) (S05E16) 

Bojové scény s Ruby jsou fajn, to mě vcelku bavilo. Ale když se u scén, které původně měly bejt dramatické, spíš chechtám a směju tomu, co zase scénáristi vymysleli, asi je něco trochu v nepořádku. Mám hlavně na mysli scénu s Simmons, která si vybrala tři sklenice s vodou. Fitzovy teatrální reakce, ach jo… Navíc pochybuju, že by věda skutečně nějak dokázala potvrdit, že jsou nesmrtelní (jak Simmons sama tvrdila). Jak jako chcete dokázat predestination v cestování v čase? A kdy je budoucnost neměnná a kdy už ne? No uvidíme. Nebo scéna s gravitoniem úplně na konci, to mně taky přišlo dost komické. Jinak: Dívka věštící budoucnost se mi hodně líbila. Cestování v čase, to je moje. Jsem zvědavý, jak nakonec protagonisté zabrání 'konci světa'. ()

Líbánky (2018) (S05E17) 

Výtečný díl! Daisy zase v plné parádě a při síle, blondýně to pěkně natřela. Byly tu sice zas momenty, u kterých jsem jen kroutil hlavou. Jako když si mechanik Mac hrál na doktora, 'such a Marty Stu!', nebo když během pár sekund našli Coulsona v zasněžené pustině. Dramatický efekt, to jo, ale ´jak´?! Přestřelka Fitz-Simmons s mechy byla příjemná a jsem rád, že scénaristům došlo, že kdyby techno ruce Yo-Yo mohly fungovat i při jejích superschopnostech, byla by pěkně nepřemožitelná. Těším se na další díl! ()

Druhá možnost (2018) (S05E19) 

Coulson se svým death wish vyhrává Darwinovu cenu za zbrklost. Konec byl naprosto epický. Fajn díl. ()

Ten, který nás všechny zachrání (2018) (S05E20) 

Talbot po boku Avengers, to by bylo něco! A co teprv ten jeho parádní outfit. Vidět parádní vesmírnou loď stálo za to. Zmínka o Infinity War byla též perfektní. "Earth is under attack by an alien named Thanos." Moc jsem ovšem nerozuměl tomu, proč se Daisy pobila s Yo-Yo (fakt to moc dospěle nepůsobilo, girl fight!) nebo proč Marauders a celá Confederacy tak jednoduše poklekla před Talbotem. To si říkaj "emzáci, kteří vládnou hvězdným soustavám"? No co, asi jen potřebné 'plot device' pro posunutí děje. Co mě alo dostalo, tak bylo těch několik citrónů na posteli Daisy. Dobrý vtip dovedený do konce! Sledovat epizodu živě na ABC Live ve tři ráno má taky něco do sebe. ()

Konec (2018) (S05E22) 

Naprosto famózní! Naprostá paráda! Naprostá spokojenost! ()

Série 6 (2019) (S06) 

Šestá série se vlastně vůbec nemusela stát (z hlediska promyšlenosti děje a zápletky byla opravdu asi nejhorší, pryč jsou intriky typu Ward, ale Sarge byl v prvních pár epizodách vlastně docela fajn). Jedině linka s Chronicomy měla šťávu (ale slouží skutečně jen pro uvedení další série). Kdyby navázali po páté sérii hned sedmou, nic moc by se nezměnilo: Fitz je zase někde fuč, Coulsona si vytvořili díky Eunochovi jako LMD (deus ex machina), nikdo důležitý kromě Davise v celé sezóně neumřel (ani May). Těším se na 7. řadu, snad bude lepší a bude tam i nějaký crossover s Peggy Carter. Žádná kvalitní upoutávka na další sezónu ovšem nemůže zachránit kvalitu té současné. 60% ()

Chybějící díly (2019) (S06E01) 

Duch S.H.I.E.L.D.u to je, ovšem seriál se od první řady teda pořádně změnil. Daisy se Simmons v hlubokém vesmíru na man-made vesmírné lodi (kterou by jim jiné civilizace asi mohly jen závidět), časoprostorové deformace na Zemi (doufám jako nějaký následek pozměněné časové linie po Endgame, protože ta native american theory mi přijde jako dost přitažená za vlasy). Scéna s novým Coulsonem (Sargem) byla asi nejlepší z celé epizody, ostatně proto ji taky dali do traileru. Jsem rád, že Simmons měla s Fitzem pravdu, a taky za to, že se Mack snaží vybudovat novou S.H.I.E.L.D. Academy. Lekací moment s týpkem zahryzlým ve zdi si mohli odpustit. Perličkou je, že je to právě jen druhá epizoda, kterou režíroval samotný Clark Gregg. Missing Pieces je tak přirozeným pokračováním páté řady, ovšem kromě pár scén zatím poměrně slabší než standard, na který jsme si zvykli, a tak se nese v podobném duchu jako druhá část páté série: horší… Kdyby nebylo scény s Coulsonem a Fitzem, tak jen 60%, takto 71%. ()

Strach a hnus na planetě Kitson (2019) (S06E03) 

Fitz-Simmons jsou neskutečně prokletí! (Ostatně to sami řekli. Líbí se mi, jak si tvůrci s tou myšlenkou stále hrají.) Daisy a Simmons byly v kasinu na tripu též neskutečně parádní, a to nejen z mého mužského pohledu. :) Příjemný druh komedie, u které jsem jen zíral, co se to v Agentech děje. Čekal jsem už kvůli názvu epizody nějaké nudné klišé, ovšem byl jsem velice příjemně překvapen. Svým způsobem zatím nejsilnější epizoda sezóny. 80% Připomínalo mi to taky tu epizodu Sherlocka, kde se oba pořádně zřídili a pak se Sherl plazil po koberci. Dodatek: Aspoň víme, po kom tu epizodu pojmenovali (scenárista Shieldu): https://www.csfd.cz/tvurce/375490-george-kitson/ ()

Žlutý kód (2019) (S06E04) 

Když další den jdu po městě a ze všech holubů a havranů jde jakýsi strach, asi tato epizoda na mě nějaký vliv měla. Bohužel ale byla horší než předchozí, Sargeova dějová linka je prostě pro mě jaksi nudná. Yo-Yo taky mohla svou novou lásku zachránit hned, když mu motýlí netopýr letěl do úst (a cíleně nezapomenout, že je Yo-Yo), ale to bychom pak neměli zápletku, že ano. Je nutné poznamenat, že scény s instagramovou influencerkou měly asi být vtipné z důvodu, že ji hraje M. Tancharoen (showrunner AoS). 60% (na IMDB je taky zatím z 8. série hodnocena nejhůře) ()

Druhá věc (2019) (S06E05) 

Docela zklamání. Daisy a posádka Zephyru docela fajn, bitva May s posedlým chlápkem taky, ale jinak to zas moc nedává smysl a je to příliš laciné (zničení domovské planety Chronicomů, May a její porážka Sarge, tak na efekt...) Navíc se vsaďte, že to bude Fitz, kdo bude vynálezcem těch alien parasites. PS: To fakt Eunoch neví, jak v 5. sérii cestovali časem?! Vždyť je sám do toho monolitu hodil. 65% ()

Já to říkal (2019) (S06E07) 

Coulson / Sarge byl na episodě to nejlepší. Taky se mi líbilo, jak Daisy opět rozrazila dveře, tentokrát do xichtu 'drakovi'. Návrat na Kitson mi ovšem přišel strašně laciný a vynucený (a co víc, jak jim ten random chlápek ukradl teleportér - jak víc vynucené to mohlo ještě být? Chytrý Enoch z páté série je nenávratně pryč). Sargeuv kamarád 'drak' mi taky na pekaře vůbec nesedí: buď to má šokovat, nebo se tvůrci snaží ukázat jeho skupinku v lepším světle (protože tak poznáváme jeho normální rodinu) a nebo je to prostě špatně napsané. Ale kdo ví, "třeba díky pekařině získal ty superschopnosti"? Záchrana Fitz-Simmons na poslední chvíli ženou, která jen tak náhodou míří na Zemi, věrohodnosti epizody taky moc nepřidává. Ale co když právě ty dva ona sledovala a je vlastně velitelem netopýrů? (snad ne) Shrike asi ještě budou dost děsiví, to ano, ale to fakt May nebo kohokoli z Shieldu nenapadlo, že ty potvory ničí planety díky vzájemně spolupráci? Perfektní nápad 'překazit setkání dvou emzáků, nasadit jim náhubek a stejně je dat spolu zase do jedné místnosti'. Možná jsem přehnaně kritický, ale takto ledabylý scénář Shield ještě neměl. Jediné kvalitní epizody zatím byly E03 a zejména předchozí E06! :) ()

Kolizní kurz (1. část) (2019) (S06E08) 

Nejdříve pozitiva: Sarge je stále schopný drsňák, se svými kumpány se dostane opravdu z každé situace. Fitz Simmons jsou vtipní a dialog o jejich svatbě mě příjemně rozesmál. Enoch a Chronicomové na konci byli a ještě budou dobří. Bohužel to je tak všechno. Skoro jsem tomu chtěl dát dvě hvězdičky, ale ta druhá polovina to jaksi zachránila. Přijde mi to jako sketch nesouvisejících scén a dialogů, které na tuhle epizodu jaksi zbyly. Yo-Yo a vězni na Zephyru (aby se nezapomnělo na její schopnosti, tak se nám musí předvést). Fitz-Simmons ve své dějové lince neřeší, co se děje na lodi, protože si užívají své společnosti, zatímco Izel přece musí doletět na Zemi (jak říká scénář). Izel, démon bez jakéhokoli předchozího charakterového vývoje, randomly vstoupí do děje a hraje si na Sargeova úhlavního nepřítele (podobný problém jako s GoT S08E05 s Dany 'turning into a mad Queen', zde je pro změnu absolutní absence foreshadowing nebo přípravy na její vstup do seriálu). Scéna Maca a Deeka o 10% taky docela trapná, další 'seriously?!' moment jsem měl, když se Daisy neudržela a musela Sargeovi ukázat své Quake schopnosti. Really? A v Sargeově kamionu fakt nikoho nenapadne hledat bombu v té velké vysoké železné věci, která vypadá jako malá atomovka? Prostě zcela ukázkový příklad toho, jak tvůrci nejdřív vymyslí závěr děje (kam se hrdinové musí dostat), a až pak vymyslí způsob, jak se tam dostanou. Tady to fakt nefunguje. Parádní článek o této problematice zde: https://www.lidovky.cz/kultura/zklamani-z-konce-hry-o-truny-muselo-prijit-ma-jasno-spisovatel-je-to-dan-za-martinovo-zahradniceni.A190517_171044_ln_zahranici_pev Redukce šesté řady na 13 epizod Agentům fakt dost uškodila. Skoro si přeju, aby seriál nikdy nemusel mít šestou a sedmou řadu, abych toto "nemusel" sledovat. První polovina na 35%, druhá na 60%. ()

Kolizní kurz (2. část) (2019) (S06E09) 

Sarge/Coulson byl opět na episodě tím nejlepším, chtěl jsem aby vyhrál. Nechtělo se mi věřit, že se Izel zbavili tak jednoduše. Doufal jsem, že to ještě bude mít nějakou dohru. Celé to ovšem bylo zase uspěchané a ten střih na Shield párty tomu opravdu vůbec nepomohl. Bez poslední scény na *** a 55%, na závěrečnou scénu jsem ovšem zíral s otevřenými ústy, proto o hvězdičku víc. SPOILER: Yep, moje tušení bylo správné. Teaser na další epizodu potvrzuje, že to byla Izel, která zabila Sarge. Asi se nějak infiltrovala přes Davise (který opravdu jen nespal). Finální hodnocení (když beru v potaz tyto souvislosti) tak 75%. ()

Skok (2019) (S06E10) 

Kdybych se nedíval na promo a nevěděl, která bije, tak bych asi hodnotil lépe. Nějak moc mě epizoda nezaujala. Nelogické a nekonzistentní chování postav (během detektivní šarvátky s Izel, také Sarge je v porovnání s předchozími epizodami úplně někým jiným) spojené se zvláštním převyprávěním toho, co se 've skutečnosti' stalo v páté sérii (mění význam toho, co předtím určili jako platné: trhlinu strachu mění na energii tvořenou z "monolitu tvoření" a vůbec jim to v širším kontextu nedává smysl). Pokud chcete vidět kvalitní epizodu seriálu, kterou hodnotím nad 80%, podívejte se třeba na první epizodu Person of Interest. Této epizodě Shieldu totiž nemůžu dát víc než 50%. ()

Související novinky

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Nick Fury dostane vlastní seriál

Nick Fury dostane vlastní seriál

29.09.2020

Samuel L. Jackson je připraven vrátit se ve vlastním seriálu na streamovací službě Disney+. Jeho postava Nicka Furyho by se měla dočkat nového seriálu, který napíše Kyle Bradstreet (Mr. Robot). Zatím… (více)

Marvel TV žije dál

Marvel TV žije dál

15.08.2019

Když se řekne Marvel, spoustu lidí okamžitě napadne Kevin Feige, šéf filmové divize. Jenže pak je tu i Marvel TV, mladší bratříček, který má na svědomí například Agenti S.H.I.E.L.D., nebo všechny… (více)

Jak seriály změní marvelovské univerzum?

Jak seriály změní marvelovské univerzum?

30.06.2019

Šéf Marvel Studios Kevin Feige stále dává rozhovory v rámci PR kolečka před novým Spider-Man: Daleko od domova a jeden z nich se teď stočil i směrem k blížícím se seriálům na streamovací službě… (více)

Reklama

Reklama