Reklama

Reklama

Status: Nežádoucí

(seriál)
Trailer
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2007–2013), 78 h 49 min (Minutáž: 41–66 min)

Tvůrci:

Matt Nix

Hrají:

Jeffrey Donovan, Gabrielle Anwar, Bruce Campbell, Sharon Gless, Coby Bell, Paul Tei, Seth Peterson, Lauren Stamile, Jack Coleman, Marc Macaulay, Tricia Helfer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(111)

Obsahy(1)

Agent CIA se uprostřed mise v Nigérii dozví, že se z neznámého důvodu ocitl na černé listině. Je odstřižen od finančních zdrojů, nikdo z jeho kontaktů se k němu nezná, jako by posledních 15 let pro agenturu vůbec nepracoval. Dokud nezjistí, kdo a proč ho označil za nežádoucího, je doslova odepsaný... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

Milky. 

všechny recenze uživatele

Tyhle seriály už bohužel moc neletí. Tím myslím takové ty staromilské akční seriály s nádechem humoru a porcí zápletka-díl. Burn Notice dokázalo spojit tento styl s moderním stylem big-story-arcových seriálů a dokonale se to povedlo. Burn Notice nenudí, neustále člověka dostává různými McGyverovskými vychytávkami, které ale nepůsobí moc sci-fi (pokud si můžete jen tak dovolit nářadí a věci za 100 dolarů na jednorázové použití), zároveň baví hláškami hlávně perfektního Sama Axe a celkově dokáže přikovat k obrazovce tak dobře, že ani nepostřehnete uběhlých 40 minut. Pro mě je to skvělý oldschool seriál, kterému dám kdykoliv přednost před VĚTŠINOU ostatní moderní produkce. Navíc to Miami...ach.... P.S.: Chválím tvůrce, že se rozhodli seriál definitivně ukončit. Lepší než aby pomalu umíral jako HIMYM. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Celkem průměrnej seriálek, kterej ale má pár vychytávek v podobě špionskejch lstí a taktik a podomácky vyrobenejch hračiček. Co díl, to případ, aspoň většinou, takže nic převratnýho. Někdy je to dost nereálné tím, jak jim jejich plán nakonec dycky dobře dopadne a padouši jsou ostří jenom na oko. Obzvlášť neuvěřitelná je postava Michaelovy ex-přítelkyně Fiony, kterou nezajímá skoro nic jinýho, než zbraně, a taky se tak furt chová. Taky tam postrádám trochu víc krve, protože místo aby se střílelo do lidí, tak se střílí dycky někam vedle nich a udělá to jiskry (jsem si říkal, že to už je jak v nějakým Walkerovi texas rangerovi). Taky chybí, asi kvůli rozpočtu, ídry po kulkách. No rozhodně to má potenciál, kterýmu ale předpovídám sestupnou tendenci, takže po první sérii prevenčně dávám jenom dvě... Sestupná tendence se nepotvrdila, ale ani mi z toho nějak netvrdne. Nepovažuju to za špatnej seriál, protože mě to baví. Akorát se to furt dá poměrně předpovídat. Furt je tam málo zabíjení a furt je to takový nijaký, jak když si pochčijete boty. Nepočitám se zlepšením, ale divat se na to budu zatim dál. Třetí sérka třeba ukáže víc... Neukázala. Jede to pořád po těch stejnejch kolejích a ty končí na jejich začátku. Objeví se tam dycky sem tam nějaká nová zajímavá postava, ale nic vyloženě jinýho. Každopádně čtvrtá sérka čeká... A ta bude doufám poslední. Vyústilo to v celkem dobré zakončení a myslim, že další pokračování by už ztratilo smysl. Celkově je čtvrtá série poměrně dobrá, akorát tam chybí opět ta krev, lepší výbuchy a víc drsnosti. Ničím to už moc nepřekvapí. Ale jo, je to holt oddychovej seriálek, kterej je ideální na dny po prokalenejch nocích... Série 5 znamená sraní do vlastnío záho(v)nu. Ničím se to neodlišuje od předchozích dílů, je to furt konstantní jak hukot mrtvýho srdce, nic se od toho už ani nedá čekat, kromě toho, co se dá čekat. Taky ty rozumy, co Michael sype při každé akci, už lezou na mozek. Už jenom čekám, až tam bude něco jako "Když potřebujete srát, není důležité, kolik toho vyserete, ale jestli si zvednete hajzlovej poklop a namíříte prdel otvorem ve správném směru. Hovno pak nemá jinou možnost, než se vydat směrem, který jste mu nachystali." Už ani ten Sam Axe není, co bejval, a to mám Bruce Campbella mezi svejma oblíbenejma. Mám chuť hodnocení snížit, ale jenom jednu hvězdu si to zas nezaslouží... ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

S pribúdajúcimi dielmi čoraz zábavnejší špiónsky seriál, ktorý má síce od reality ďaleko ale zároveň je oveľa realistickejší ako všetky bondovky. V žiadnom prípade totiž nepodceňuje svojho diváka a banálne zápletky rieši často čo najneobyčajnejšími ale pritom sviežimi a logickými postupmi miesto rádových prestreliek. Ťažko si predstaviť ideálnejšieho predstaviteľa hlavnej rolu ako je Jeffrey Donovan, ktorý rieši problémy s dokonalou eleganciou za pomoci svojho mozgu a najrozličnejších techník a nemá ťažkosti s poštvaním záporákov proti sebe. A to všetko v atraktívnom prostedí Miami, s patričným odľahčením a sarkastickým voiceoverom bývalého špióna. Škoda azda len toho, že čím ďalej tým zaujímavejšie sa zauzľujúca ústredná zápletka je občas brzdená nesúvisiacimi stand-alone prípadmi ale tento nedostatok scenáristi často kompenzujú viacerými tromfmi a vynikajúci casting vrátane šarmantnej Gabrielle Anwar a Bruca Campbella robí tiež svoje. Menšia srdcová záležitosť. ()

Ximara 

všechny recenze uživatele

úžasný seriál pro začínající špiony plný skvělých hlášek, napínavých situací a sedících rolí.. já osobně se dívám v angličitně a líbí se mi, jak Michael mění přízvuky - skvělé na procvičení angličtiny.. Co se týče hudby, tak je spíše k doplnění v pozadí, není příliš výrazná a spíše splývá, rozhodně nezaujme. Jsem v páté řadě (v této době poslední) a říkám si, že už se začínají hodně opakovat při plnění úkolů, a zapomenutý chlápek z organizace, co Michaela odepsala? Už trochu moc.. Myslím, že je načase říct tomuto seriálu sbohem, a najít si jiné role. (musím uznat, že po tolika shlédnutých dílech se mi Jeffrey Donovan začal celkem líbit, a to mě ze začátku příliš neoslovoval :D :)) ) ()

coffeeblack 

všechny recenze uživatele

Ten kdo hodnotil seriál po shlédnutí pár dílech na Primě, a nebo po shlédnutí poloviny první série, je blbec a nechť si liští. První tři série jsem koukal s českým dabingem, bral jako odreagovačku a tak mi to vyhovovalo, buď řeší dobrý případ a vše kolem nežádoucího statusu je celkem nuda, nebo je to přesně naopak. Ovšem čtvrtá série mi nabídla uplně něco nového, žádná odreagovačka u který hodím nohy na stůl, jím jabko a chilluju... přesný opak, nový rozměr který mě prostě nemohl odtrhnout od židle, celou sérku jsem sjel za 2dny. Podobně by se dala hodnotit pátá série. Finále každé série je špica a zárukou že další díl musíte co nejrychleji vidět. Všechny hlavní postavy jsou super, včetně vychrtlé Fi, u které mi chvíli trvalo než jsem si k ní našel cestu. Šestá série jde dobrou cestou a seriál vůbec neupadá, jak by se dalo po pěti letech od uvedení čekat. U mě nechybí málo k pěti hvězdám, což je jen otázka času než se konečně odhodlám a hodnocení přelupnu na pět. ()

Galerie (1 048)

Zajímavosti (10)

  • Příběh seriálu má svůj skutečný původ. Námět na scénář pochází od bývalého agenta Michaela Wilsona, který vyhledal tvůrce Matta Nixe, jemuž svůj příběh vylíčil. Reálný předobraz existuje i pro postavy Fiony nebo Sama. (prokda)
  • Veškeré natáčení probíhá v Miami na Floridě. (ČSFD)

Reklama

Reklama