Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 2
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele alphatown k tomuto seriálu (3)

Hra o trůny (2011) 

Sedmá řada - šestý díl. Kdo to nezná - doporučuji začít se dívat od jedničky. Časem uvidí, že to nemá obdobu svým rozpočtem a rozsahem. Z neznámých herců se stávají megahvězdy - postavy, kterým se podaří přežít až do konce jsou všechny oblíbené, protože je divák už zná jako svý boty. Děj je nepředvídatelný a dokonce i romance, která se předvídatelně začala vyvíjet má nečekaný tah na branku. Je to první seriál, který by se hodil spíše na plátna kin jenže kdo by v kině strávil 3400 minut na jednom snímku. Museli by z toho udělat 22 dílů o 150 minutách. A dá se na to dívat pořád dokola, já jsem to viděl už asi 4 krát znovu celé. Po třech epizodách za sebou je nejlepší zážitek. Takže zatím jsem skončil u zombie draka a jsem zvědavý jak to dopadne. Mimochodem zombie draci jsou spíš tématicky vhodní do dětské animované tvorby, ale tady nám jeden vznikl v příběhu ryze dospěláckém. ()

Série 1 (2011) (S01) 

Po šesti sériích. Hra o trůny je pro mě největší filmové dílo. Knihy jsem nečetl a ani se k tomu nechystám. Nechci si kazit dojem z filmů. První série nemá chybu. Na rozdíl od jiných fantasy, kde jsou hlavní postavy jen jakési ikony bez duše, jsou postavy zde normální lidé v normální společnosti a jejich vykreslení je obdivuhodné. První řadu už vidím asi po páté a pořád se na ni dá dívat s úžasem. Napětí z prvního shlédnutí vystřídalo pozorné vysledování všech souvislostí a sledování významu každého slova. A není tam jediné hluché místo. Téměř každá scéna je tak nějak kultovní. Jakýkoliv rozhovor s kýmkoliv už se nebude opakovat, protože ti dva už se nikdy nepotkají. A je možné si všimnout i detailů, kterých si nikdo před tím nevšímal. Atmosféra houstne, postupné graduje s tím čím se přiostřují nařízení od železného trůnu. Diplomacie ustupuje hrubému násilí. Čest dostává na prdel a nechat se jí vézt se rovná šílené sebevraždě. Vítězí ten s největšími koulemi. Nebo si jen kope hrob?Ješte bych vyzdvihl některé pro mě kultovní události a že jich je. 1. Poprava Neda Starka. 2.Rozhovor Neda s Robertem na smrtelném loži. 3.Rozhovor když Tywin kuchal jelena..4. Rozhovor Malíčka s Pavoukem. 5. Rozhovor Jona Sněha s Tyrionem. 6.Soud nad Sansiným zlovlkem. 7. Hora usekl hlavu koni. 8. Ned Stark vydává soud nad Horou a Tywinem Lenisterem. 9. Taneční mistr zachraňuje Ariju. 10. Sir Beristein je vyhozen z hradni stráže. atd. atd. ()

Série 6 (2016) (S06) 

Skvělé první dva a poslední dva díly. A skvěle našlápnuté do dalšího děje. Z jihu postupuje Denerys, tři draci a Dothrakové s Tyrionem, ze severu útočí bílí chodci se zombíkama a Jon Sníh je král severu, možná dobrej manžel pro Denerys. Vrátil se Ohař, Aria je zabiják , Brian možná bude bojovat proti Jaimemu, ten Bailish ukuje asi nějaké pikle. Střední děj byl trochu nudný, ale je třeba si uvědomit, že je zde rozehráno asi třináct paralelních dějů a to se prostě nedá za 500 minut stihnout odvyprávět a ještě do toho zařadit akci. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama