Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 16
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele CheeseFigure k tomuto seriálu (2)

Hra o trůny (2011) 

Vyjadrujem sa k celému seriálu po dopozeraní poslednej série. Jednotlivé série som ohodnotil zvlášť, vyjadril som sa iba k poslednej (nie moc pozitívne). Takže Game of Thrones. Na tento fenomén som naskočil celkom neskoro, okolo nejakej piatej-šiestej série. Našťastie som vedel len málo spoilerov. A tento seriál bol úžasný mix fantasy prvkov, politického trileru a historickej drámy. Postavy bolo vykreslené geniálne, každí si musel nájsť svojho favorita, prípadne toho, ktorému prial smrť. Úvodné titulky a zvučka sú potom geniálnou čerešničkou na torte. A celkom si to držalo kvalitu po tých päť-šesť sérií. A potom to bohužiaľ prišlo. Siedma a ôsma séria. Siedmu som ešte bral celkom dobre, ale bol tam cítiť začiatok konca. A ôsma séria je potom tragédia, ukážka zabitia seriálového klenotu (viac v komentári k danej sérií). Je škoda, čo sa s Hrou o tróny stalo. Aj keď to nejde, pokúšajme sa pri zmienke o tomto seriáli, myslieť na prvých šesť geniálnych sérií a nie na tie posledné dve blbosti, ku ktorým sa už radšej nejdem vyjadrovať. Ale v konečnom dôsledku som rád, že som na tento seriál naskočil a videl ho. Bolo to super (až na posledné dve série). ()

Série 8 (2019) (S08) 

Predchádzajúce série som len ohodnotil, ale k ôsmej sa aj vyjadrím. A nevyjadrím sa nadšene. Posledná séria je tragická a, dá sa povedať, pochovala tento seriál. Darmo bolo šesť sérií skvelých a budovali niečo úžasné, keď sa to zahodilo behom šiestich epizód. Či už ide o niektoré charaktery, ktoré boli úplne zničené, či už ide o nelogické chovanie, či niektoré linky, ktorých vyriešenia zanechali silnú pachuť. Čo tretia epizóda The Long Night? Patrím k tým, ktorí ju neznášajú. Nie len kvôli tomu, že nebolo na obrazovke televízie nič vidieť, ale aj kvôli viacerým chybám, ktoré tu nechcem rozmazávať, na internete je ich vypísaných dosť a s väčšinou sa stotožňujem. Prečo píšem práve o tejto epizóde? Lebo po nej to šlo dole vodou. Štvrtá epizóda priniesla, aspoň pre mňa, jeden z najdebilnejších scenáristických failov (SPOILER: Celý čas sa bavíme, že Euron je so svojím loďstvom neporaziteľný na vode, ale i tak sa plavíme a nevšimneme si ho. KONIEC SPOILERU). Piata epizóda potom bola lepšia, ale tiež priniesla pár zlých, ale zas aj, aby som len nenadával, pár úžasných momentov. Finále potom, vzhľadom k predchádzajúcim katastrofickým epizódam, bolo celkom fajn. Na ôsmej sérií je, bohužiaľ, nádherne (neviem či je to najvhodnejšie slovo) vidieť, ako sa dá zabiť niečo, čo bolo považované za seriálový klenot. Je to obrovská škoda. Ale aspoň tie memes sú geniálne. ()

Související novinky

Rod draka přiletí i se třetí sérií

Rod draka přiletí i se třetí sérií

18.06.2024

Jsou zprávy, které sice nejsou nikterak překvapivé, o to víc ale potěší. Žhavými intrikami a ještě žhavějšími bitvami natřískaný Rod draka je obřím hitem - pilot první série dodnes zůstává… (více)

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama