Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 26
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele Renfield k tomuto seriálu (2)

Série 7 (2017) (S07) 

Rozporuplná série, její svižnost a akčnost mě bavila, jednoduchost už ovšem tolik ne. Navíc srovnání s těmi předchozími, kde byl děj smysluplně dlouze budován, se prostě vyhnout nedá. I po dřívějším odklonu od knih to stále byla Hra o trůny, v této sérii už tomu tak úplně není. Děj je jak jsem již psal podstatně jednoduší, cestování usnadněno a ne vše dává smysl. Rychlocestování mně ze začátku přišlo jako zajímavý nápad, ale postupem času již začalo otravovat, příběh tak přišel o mnohé, naopak ale zase zrychlil dění... slovo rozporuplná je prostě to pravé. Scenáristicky je sedmá série tou nejslabší, intrik je pomálu, dění očekávané a "hodným" postavám se začalo velice dařit. Vrcholem všeho je potom šestá epizoda a nesmrtelnost hlavních hrdinů, navíc podpořena velice úsměvnou bleskovou záchranou a aby toho nebylo málo, je tu zase jednou Benjen! Samozřejmě má série i mnoho kvalitních scén, závěrečná epizoda mluví za vše... dále potom Aria - Sansa, úvod u Freyů, několik bitev, ale také například Bratrstvo, tedy až na již zmíněnou epizodu. Kdyby to byla první série nového seriálu, byl bych nadšen, jenže tady je těch sérií již mnoho a navíc poměrně kvalitních. Přesto spokojenost převládá, i když... 70% ()

Série 8 (2019) (S08) 

Čím více kráčí děj mimo knižní předlohu, tím hůře a tady už z ní nezbylo vůbec nic, ani náznakem (myšleno alespoň nějakou větší inspirací). Vůbec neřeším technické kvality série, vždyť o ně nikdy nešlo, šlo o příběh a ten byl vždy pečlivě budován, po několik sérií! A co teprve pečlivě napsané postavy, opět budované několik sérií, aby v posledních dvou epizodách totálně otočili, na vše své rezignovali? Vlastně díky za například Cersei, zůstala svá. Ale co takový Jaime? To je vývojem příběhu snad ten nejsmutnější příklad. Šílenost Daenerys byla opravdu patrná delší dobu, takže tady dá se říci v pořádku. Přesto, co to ostatní kolem ní? Například dlouhé shánění armády, i přes tři draky, aby nakonec vše vyřešila sama, spolu s jedním drakem? Opět, naprosté zazdění precizně budovaného příběhu. Raději neřešit pohled na její armádu ve finální epizodě... množí se hold rychle. Dalo by se pokračovat trestuhodně nevyužitou postavou Nočního krále a neskutečně směšným chováním zásadních postav ve třetí epizodě! Ona celá "největší bitva televizní historie" byla velmi směšná, tma by tolik nevadila, ale co ten příšerný střih? Prakticky nebyl vidět jediný souboj! Doporučil bych jinou bitvu, vlastně taktéž televizní a velmi nedávnou... Outlaw King! Mám pocit, že tím hlavním co poslední sérii uškodilo, byl nízký počet epizod, opětovné zrychlení děje, viděné již v předešlé sérii. Několik kladů ovšem je i zde, potěšil alespoň v náznaku návrat intrik, "nebojové" epizody nebyly úplně špatné, včetně té závěrečné. Ne, nemám s ní zásadní problém, na to jak to scénáristi pokazili, je závěr vlastně ještě důstojný. Dokonce i ten kdo usedl na železný trůn, je vcelku přijatelný, až na jeho nové jméno... Ale co přijatelný, je to především překvapivý závěr, jakých v dřívějších sériích nebylo málo, tedy alespoň letmá vzpomínka. 50% ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama