Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 2
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele murkl k tomuto seriálu (8)

Série 1 (2011) (S01) 

Byl jsem velice skeptický, protože nejsem moc velký fanda filmů co se odehrávají ve středověku, ale musím uznat, že je to bomba. Sean Bean je tu neuvěřitelně sympatický. Má to velice zajímavý detektivní tón. Dialogy jsou parádní. Sice jednou za čas tam padnou věci, které jsou komické, ale těch naštěstí moc není. Příkladem jsou třeba scény s Dothraky. Ten blonďatý hubeňour mě moc nepřesvědčil, ale možná to tak tvůrci udělali schválně. Ale Jason Fucking Momoa. Nejhorší herec série. Ty jeho wrestlingové monology byly zábavné, ale nebylo to ono. A Lannisteři jsou banda nesympatických hovad. Líbilo se mi to víc, než jsem čekal. ()

Série 2 (2012) (S02) 

2.série má pomalejší tempo. Tyrion tu doslova kraluje. Tywin Lannister se povedl. Ze všech scén je cítit, že je nejmocnější postavou seriálu. Furt čekám na scénu, kde si opravdu oblíbím dračí královnu a stále nic. Její scény působí neuvěřitelně béčkově. Ten ujetý mág mě vždycky rozesměje. Největší sympaťáci zůstávají Starkovy. Koho nemůžu vystát je ta rudá kněžka. Náboženští fanatici jsou prostě otravní v každém světě. A retardem série je jednoznačně Theon. ()

Série 3 (2013) (S03) 

Z týhle série se budu hodně dlouho vzpamatovávat. Hrozný konec pro krále severu. Mučení mi nedělá dobře a toho je tu hromady. Dočkají se ji jak nadšenci fyzického, tak psychického mučení. Chudák Sansa. Královna draků jako idealistka mi tu prostě nesedí. Je to hodně těžký kontrast když ji porovnám se Starky, kteří musí za své ideály krutě zaplatit. Všechny problémy totiž řeší tím, že má draky. ()

Série 4 (2014) (S04) 

Skvělá série. Krásná svatba. Skvělý Tywin Lannister. Strašný frajer. Hrozná smrt. Bailiš konečně dostal prostor a konečně je trošku vidět co je zač. Frajer prostě neumí mluvit nahlas. Zní jako kdyby ho 4 série bolel krk. Tyrion trpaslík znova čaruje. Říkal jsem si jak si poradí, když teď nemá žádnou moc. Ten klučina prostě odmítá zemřít. Respekt. Arya a Ohař jsou skvělý pár. Jon Snow už konečně vypadá, že něco ví. Závěr byl prostě dokonalý. Chudák Oberyn Martell. Taková blbá smrt. Též Jonova rudovlasá slečna. I když ona si to docela zasloužila. Ti divoši byli divocí až až. Hlavně ti kanibalové a ten Tromund s tím bláznivým kukučem. Pořád nemůžu přijít na chuť dračí královně. Ti její nepřátelé nemají žádnou tvář. Kdo to jsou? Co mají za lubem? To mi tam chybělo. ()

Série 5 (2015) (S05) 

Tahle série se zaměřila na všechny věci, které mi vadily v těch předchozích. Je tu více fanatiků, scény v Dorne, pošahaný Gordon Ramsay, dračí královna a její nepřátelé bez tváří, rudá kněžka. Stannis je prostě nejnudnější vládce co kdy žil. Ještě k tomu přihodili vdovu po Oberynovi, která je vrcholně nesympatická. Tuhle sérii zachraňují menší postavy jako třeba Bron, lady Brienney Davos a Bolton. Cersei si ten nahý průvod si teda nezasloužila. Jsem si furt říkal v duchu. Dobrý, střih, stačilo mi 10 vteřin, ale tvůrci be like: "čum na ty kozy!". A chudák Jon Snow. Jednou z nevýhod popularity Game of thrones je, že ty spoilery se k člověku prostě dostanou. Není to ono, když se ví, že bude v další sérii. Největším plusem jsou jednoznačně armáda mrtvých. ()

Série 6 (2016) (S06) 

Nejlepší na téhle sérii je smrt toho starého ptáka. Když si člověk vezme jak postavy umíraly v prvních 4 sériích, tak to nedává vůbec smysl aby ho nezabili mnohem dříve. Hlavně když ho brání ta jeho banda fanatiků vyzbrojena téměř ničím. A co tu ještě pohledává Ohař? Ten co má být mrtvý, tak žije a Mace indián, týpek co strávil 20 let aby spojil kmeny se nechá zabít kvůli hrdosti. To mi moc teda nesedí. Tormundův jediná charakteristika je jeho šílený kukuč. Dračí královna zase "nečekaně" vyhraje. Má to všechno moc jednoduchý. A vzpomínáte na Tyriona trpaslíka, jak byl pobočníkem v Kings landing? Jak musel přechytračit ostatní šmejdy, kteří měli opravdovou moc, narozdíl od těch 3 náhodných otrokářů v téhle sérii, kteří nepředstavují žádnou hrozbu, protože Daenerys má cheaty v podobě draků. Varyse naprosto odklidili nepochopitelně stranou. Plusem téhle série je Jamie Lannister a Jon Snow. Arya Stark je čím dál více sympatická. Bitva bastardů je nejbrutálnější řežba v televizní historii. A Gordon Ramsay konečně poznal jaký to je žrát vlastní medicínu. Nečekaně dobrá byla mladá lady Mormont. Scény s ní byly perfektní. Uspokojivé bylo také konec rudé kněžky. Celkově kvalita dialogů už není co bývala. ()

Série 7 (2017) (S07) 

Konečně dračí královna narazila na nepřátele co nejsou parta pod maskou nebo banda otrokářů a je na co dívat. Draci v bitvě vypadají prostě skvěle. Sansa je tu jako nejschopnější postava a pravá vládkyně severu. Neuvěřitelný výkon podal Theon Grejoy. Hezký vykoupení tragické postavy. Velkým zklamáním je konec Baeliše. Týpek co má vždycky plán B se nechá tak hloupě nachytat. Hloupý bylo také první setkání draků s armádou mrtvých. Proč trefit lítající cíl, když před noční králem přistál největší drak co existuje. ()

Série 8 (2019) (S08) 

Jak to mohli takhle zbabrat? Noční král a jeho statisícová armáda se valí na Winterfell a co je nejlepší obrana proti mnohonásobné přesile? Stát před bránou pevnosti a nechat se zmasakrovat. Jon Snow po bitvě bastardů znova předvádí záblesky mentální retardace. Bitva ve které umírají všichni až na důležité postavy. Bitva odehrávající ve tmě, kde je prd vidět. Nemrtví kosí živé. Noční král se blíží k Branovi. Kolem něho je armáda mrtvých. Teď to příjde. Interakce. na kterou čekali všichni 8 sérií. Zničehonic se za ním teleportuje Arya Stark a zabije ho. Armáda mrtvých je poražena. Stejně jako Iron man zabil Thanose, tak Noční král měl být zabit Jonem Snowem. Následuje střet s Cersei, která končí naprosto ujetým masakrem nevinných. Dračí královna nebyla nikdy má oblíbená postava, ale abych věřil, že je to bezcitná postava, tak budu asi potřebovat více náznaků. Poslední díl byl speciální hlavně tím, že už mi to absolutně jedno jak to skončí. Dobrá komedie bylo jak Šedý červ před zrakem Jona Snowa podřízne zajatce a hned poté si dal rychlý sprint a objeví se před králem severu, jako by se nic nestalo. Nebo jak se zničená armáda u Winterfellu se zas objeví v závěru v plném počtu. Vtipný bylo jak se vysmívali myšlence demokracii a pak otevře pusu trpaslík a navrhne volbu krále. Trpaslík, kterého zavřeli za zradu. Trpaslík, který měl být jima potrestán, jim řekne ať si zvolí za krále Branna Starka. Ten samý Bran, který tvrdil, že už není Branem, ale tříokou vránou, ten samý týpek je najednou bez vysvětlení zase Bran. Nový vládce 6 království, protože Sansa jako královna severu, řekla, že sever je samostatný a ostatní si řeknou, že žádnou samostatnost nechtějí. Snad se George rozepíše a časem vznikne remake 8. série a já můžu na tuhle blbost zapomenout. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama