Reklama

Reklama

Hra o trůny

(seriál)
  • USA Game of Thrones (více)
Trailer 2
USA / Velká Británie, (2011–2019), 67 h 52 min (Minutáž: 48–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Iain Glen, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen (více)
(další profese)

Série(8) / Epizody(73)

„Ve Hře o trůny zvítězíš, nebo zemřeš.“ Násilí, klamy a intriky ve velkém stylu provází rody Westerosu osmi vynikajícími sériemi. Vše pro jediný účel - usednout na Železný trůn. Cenami Emmy ověnčený seriál natočený na motivy knižních bestsellerů „Píseň ledu a ohně“ George R. R. Martina, sleduje obyvatele fantazijního světa, jejichž osudy změní společná hrozba ze Severu: zdánlivě nezastavitelná armáda Nemrtvých. (Magic Box)

(více)

Recenze uživatele MsUtahraptor k tomuto seriálu (4)

Série 1 (2011) (S01) 

Vynikající! Bleskový přesun z „MUST SEE“ do kategorie „IHNED!“ v době odvysílání osmého dílu a napjaté očekávání devátého s desátým. Chytré, poutavé, sympatické postavy, po shlédnutí neutuchající nutkání zjistit víc. Následovala četba čtyř vydaných knih, páté anglicky (Jsem nanejvýš průměrný angličtinář a celé knihy jsem v té době měla za sebou jen dvě.) a pečlivý průzkum internetové encyklopedie a dalších dostupných materiálů. Tomu říkám UPOUTAT! Mínusy: Po přečtení knih mi už tady lehce vadil Jon, ale jeho slabomyslné výrazy zdaleka nestačí na víc než lehké povzdechnutí následované dalšími oslavnými ódami. TOP scény: Tywinova přednáška u kuchaného jelena, vyhlášení krále Severu, Sansin pokus o likvidaci Joffa Hodnocení: ***** ***** z 10 ()

Série 2 (2012) (S02) 

Každé pondělí nutno shlédnout ještě před vyučováním. :D Množí se výtky, ale stále dost baví. Po roce zjišťuji, že v paměti takřka nic neuvízlo a na rozdíl od předchozí série necítím žádnou potřebu vidět znovu. Mínusy: Jon je definitivně slabomyslný idiot- jedna z mých nejoblíbenějších postav v knize se stává jednou z nejNEoblíbenějších. Robbova linka těsně v závěsu, poté Sansina (tady jsou ale i světlé momenty) a nakonec přesun Jaimeho ze skupiny „kinGslayer“ do skupiny „kinslayer“. TOP scény: trestání Sansy před dvorem, celkové ztvárnění Theona, gigantické plus za hudbu (Greyjoyské melodie u příjezdu na Štít, odhalení mrtvých dětí na Zimohradu) Hodnocení: ***** ** z 10 ()

Série 3 (2013) (S03) 

Veškeré nadšení vyprchalo. Najednou je podstatně důležitější vidět tři jiné seriály (nový Hannibal, The Borgias a zbytek taktéž novýchVikings) a tlačítko PAUSE používám přespříliš často. Odvysílané díly splývají a (drobné) výtky rostou jak houby po dešti. Očekávaná UDÁLOST sezony spíše zklamala. Mínusy: Bran, Robb a Jon v lepším případě nehorázně nudí. Dvě a půl sezóny obtěžování s neknižní děvkou a její zbytečná/hloupá smrt, když se konečně začne zdát, že s ní možná i něco zamýšlí. Atd. atd. atd. TOP scény: - Vyzvedla bych alespoň všeobecně herecké výkony, především pak u Tywina, Olenny, Joffreyho a dua Jorah & Barristan. Plus příjemné překvapení ve formě valyrijštiny. Hodnocení: ***** * z 10 ()

Série 4 (2014) (S04) 

Vzdávám to, na tohle vážně nemám nervy. Mluvená valyrijština nemá naději vyvážit ty "zábavné" zhůvěřilosti prokvétající odhnívajícími pozůstatky předlohy. Světlejší okamžiky připomínají lepší FanFikci, zbytek radši nevidět. TOP scény: Joffrey (Long live Jack Gleeson!) a Purpurová svatba; roztavení Ledu; souboj Red Viper vs. The Mountain; v rámci série i Tyrionovo přiznání Hodnocení: *** z 10 pozn.: Po zralé úvaze vyřazuji z oblíbených. Ačkoli tam první sezóna má své právoplatné místo, zbytek- tj. většina seriálu- je téhle kategorii na míle vzdálen. ()

Související novinky

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

Začaly práce na třetí sérii Prstenů moci

29.02.2024

Druhá série ještě ani nemá oznámené datum premiéry, ale už teď víme, že se začalo pracovat rovnou na třetí řadě, v níž se vrátíme do Středozemě. Seriál Pán prstenů: Prsteny moci se pyšní obrovskými… (více)

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Reklama

Reklama